framtida drömtvåa

framtida drömtvåa

 • Södermalm
 • Bondegatan 80
 • 2 rum och kök
 • 52 Kvm
3.750.000 KR

Välkommen på visning

 • Söndag 4 December 12:30 - 13:00

Södermalm

framtida drömtvåa

 • Bondegatan 80
 • 2 rum och kök
 • 52 Kvm

Belägen i lite lugnare södermalmskvarter, invid Vitabergsparken, ligger denna välplanerade funkistvåa i behov av renovering. Perfekt i sin utformning med genomgående rustika trägolv och ljusa väggar. Gemensam takterass med fantastisk vy över takåsar med Hammarby sjöstad och Globen.

 • Avgift 3306 kr/mån
 • Pris 3.750.000 KR
 • Visas
  2022-12-04 12:30 - 13:00Söndag Öppen visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Belägen i lite lugnare södermalmskvarter, invid Vitabergsparken, ligger denna välplanerade funkistvåa i behov av renovering. Perfekt i sin utformning med genomgående rustika trägolv och ljusa väggar. Här har du även tillgång till en mysig innergård med planteringar och en stor altan placerad mitt på den gröna gräsmattan - och kanske bäst av allt - föreningens egna takterrass! Underbar att umgås på, utmärkt för kräftskiva i sensommarvärmen och med fantastisk vy över takåsar med Hammarby sjöstad och Globen i bakgrunden.

  Den här välplanerade tvåan har ett mysigt sovrum och generösa sällskapsytor likväl som trevligt ljusinsläpp tack vare husets placering i öppet läge, med grannar och huskroppar på lagom avstånd. Takhöjden om 2,70 bidrar med härlig rymd. En klassisk bas med vackert originalgolv och fönster med ventiler, haspar och fönsterbleck i marmor sätter tonen. Föreningen har god ekonomi och fin grannsamverkan.

  Välkomnande hall med plastmatta på golv samt ljusa väggar. Gott om förvaring via garderob samt plats för klädavhängning.

  Äldre och rymligt badrum med plastmatta på golv samt på väggarna. Här finns wc, dusch, väggskåp och tvättställ med spegel ovanför.

  Köket ligger i anknytning till vardagsrummet. Vita luckor och rostfri diskbänk med vitt kakel ovanför. Här finns spis med fläkt, kyl/frys samt ett vackert fönster.

  Vardagsrummet har plats för både ett stort matsalsbord och en mysig soffgrupp. Stort fönster mot den lugna innergården.

  Rymligt och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och annat önskat möblemang. Tre garderober med gott om förvaring. 

  Lägenheten säljs med en friskrivningsklausul.

  Port 80 ligger lite längre upp på Bondegatan vilket resulterar i tystare kvarter, en bekväm och trevlig detalj när man bor mitt i stan. Här finns tillgång till bra kommunikationer med bussar strax utanför, och promenadavstånd till både Skanstull, Medborgarplatsen och Slussens tunnelbana. I framtiden knatar man bara Erstagatan ner till den blivande tunnelbanan. Området präglas av mysiga och trevliga restauranger såsom Humlehof, AI Ramen, Pom och Flora, Cafe Nizza och Den Gamle Damen med flera. 

  Varmt välkomna på visning - För bästa service, gör en intresseanmälan på hemsidan.

 • Förening

  Föreningen äger fastigheten Järnet 2. Föreningen består av 27 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt. . Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1940 av arkitekt Bocander & Cronvall. Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen ombildades år 1992.

  De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till 4,7 milj kr, vilket ger cirka 3800 kr/kvm boyta.

  1984 Omfattande renovering med bl.a. byte av samtliga va-stammar, 2004 Renovering av fönster och tvättstuga, 2006 Renovering av trapphus samt installation av säkerhetsdörrar, Husets tak har även lagts om och ett nytt torkskåp och en ny högcentrifugerande tvättmaskin har införskaffats till tvättstugan, 2012 Stamspolning, 2015 Värmepump, 2015 Takterrassen fixades i ordning, 2015 OVK Besiktning genomförd, 2016 Radonmätning utförd, 2016 Stamspolning, 2018 Källargolv, 2019 Energideklaration, byte till led belysning, 2020 Fiber.

  Vindsförråd ingår.

  I källaren finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare samt en mangel. I källaren finns även ett cykelförråd (kombinerat barnvagnsförråd) som även nås från gatan. På taket finns en underbar terrass med utsikt över fasader och takåsar med Hammarby sjöstad och Globen i bakgrunden. Föreningen har även en lummig och mysig innergård med flera uteplatser och planteringar.

  Tv från Com Hem och bredband via fiber.

Fakta

Adress
Bondegatan 80, 11634 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök
Boarea
52 Kvm (Föreningens information)
Pris
3.750.000 kr
Avgift
3306 kr/mån inkl. värme, vatten & tv
Våning
2
Byggnadsår
1940
Hiss
Ja
Förråd
Vindsförråd
TV/Internet
Fiber
 
Förening
Brf Järnet 2
Org.nr
716421-7775
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
2-glas
Energideklaration
Utförd - 176 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
21
Lägenhetsnr LMV
1202
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
300 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Totalt
500 kr/mån

Intresseanmälan

Bondegatan 80


Jag har tagit del av integritetspolicyn