Familjevilla med stor härlig tomt

Såld

Familjevilla med stor härlig tomt

 • Skeppsdalsström
 • Lostigen 6
 • 8 rum och kök
 • 201 Kvm
8.750.000 KR
arrow down icon

Skeppsdalsström

Familjevilla med stor härlig tomt

 • Lostigen 6
 • 8 rum och kök
 • 201 Kvm

Fantastisk totalrenoverad villa med inredd källare där stora familjen får plats. Här har du ett hus med fantastiskt solläge på en stor härlig tomt. Många sociala ytor för middagar och mingel. Här bor du bad- och naturnära i lugna villakvarter, ett paradis för både barn och vuxna.

 • Boarea / Biarea 201 Kvm / 125 Kvm
 • Tomtarea 2273 Kvm
 • Pris 8.750.000 KR
 • Beskrivning

  Välkommen till en härlig familjevilla där hela den stora familjen får plats. Huset ligger i en riktig grönskande oas, ett fint läge för barnen att växa upp. Villan har smakfullt renoverats de senare åren och har en trivsam och storslagen insida. Detta boende är för familjen som inte vill kompromissa med varken läge eller standard i ett område precis intill havet. Bostaden genomsyras av väl valda och påkostade detaljer och en modern standard med bevarad charm. Huset disponeras om 3 våningar, varav entréplan står för öppna sociala ytor med stora fönsterpartier i alla väderstreck där ljuset flödar in, läget är insynsskyddat. Samtliga plan i huset har härliga sällskapsytor.

  HALL | Hallen öppnar upp till ett mycket kärleksfullt, rogivande och trivsamt hus. När du stiger in på entréplan möts du av ett fantastiskt ljus och rymd. Här möts du av en platsbyggd trappa som gör entrén till något speciellt. God plats för avhängning i platsbyggd möbel. Hallen öppnar upp till både köket samt vardagsrummet.

  KÖK | Sällskapligt kök med träpanel som skapar en rustik skärgårdskänsla. Den fina köksön bjuder in till matlagning och umgänge där många stora julbak kan ske eller bara ett härligt ställe att umgås kring vid stora mingel eller middagar. Köket är ett påkostat Marbodalkök med vitvaror från Cylinda och blandare från Grohe. Här finns induktionshäll och ugn, fläkt, micro, diskmaskin samt kyl och frys. Här erbjuds mycket bra förvaring i skåp och lådor samt generösa arbetsytor. Ett platsbyggt skafferi finns även här. Matplats vid fönster för minst 8-12 personer. Altandörr från kök som öppnar upp mot trädgård. 

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet har en härlig öppen rymd och atmosfär med stort glasparti mot tomten. Här finns plats för stor soffgrupp, fåtöljer mm. Ljuset strålar in genom dom stora fönsterpartierna och du har fin överblick över husets altan.

  SOVRUM | Huset har 5 bra sovrum, två på nedre plan, två på övre plan samt ett på entréplan.

  BADRUM | Nyrenoverade och helkaklade toalett- och badrum på varje våningsplan. På mellanvåningen finns en dubbeldusch. På nedre plan är wc och dusch separat. Här finns nämligen en spa-del med bastu i anslutning. Även den rymliga tvättstugan finns här där tvätten blir ett mindre problem då detta är ett utrymme som man gärna hänger i, stort luftigt och trivsamt.

  Nedre plan | Nedre plan i sin tur utgör det perfekta utrymmet för kreativitet med bastu/relax/wc, tv- och barhäng. Här finns även en smakfull vinkällare, där man med fördel även kan förvara allt som behöver stå svalt. Det finns här dörrlås i handtaget om man vill låsa om vinkällaren. Nedre plan har ett stort öppet allrum med murad eldstad (med kassett). Eldstaden sprider behaglig värme, perfekt mys hela året runt. Här finns även två stora sovrum, perfekt för tonåringar. Huset har gott om förvaringsutrymmen.

  Övre plan | Trappen leder upp till övre plan och en ljus härlig sällskapsyta med många möjligheter och en braskamin med kassett av det genuina märket Keddy som har mycket hög verkningsgrad. Våningen har två bra sovrum på detta plan, ett badrum samt stor klädkammare. Från Master bedroom finns utgången till balkongen med kvällsol. Båda sovrummen har varsin klädkammare i anslutning.

  Besiktning finns hos mäklaren.

  Tomten är en dröm för stora och små med de stora gräsytorna som bjuder in till lek och bus, krocket-match med familj och vänner. Trädgården har en rymlig altan för grillning och stora middagar. Tomtens insynsskyddade baksida ger en perfekt avkoppling i rogivande miljö med skogen som granne, här vandrar rådjur och hjortar förbi vid morgonkaffet. I skogen bakom huset går fina stigar, perfekt för promenader med hund eller för en rogivande skogstur med fikakorg. Sittplatser i kvällssolen finns det gott om på denna tomt, bl a på den insynsskyddade balkongen från Master bedroom, på altanen från vardagsrummet samt på baksidan utanför köket. Solen går ner bakom trädtopparna vid 21.30 en julikväll, så bara att njuta. Borrad brunn (på tomtens framsida) går att koppla in för extra bevattning. Framsidan är ett perfekt läge för den som vill bygga pool, då det är sol hela dagen. På denna tomt är det bara att låta fantasin flöda, möjligheternas trädgård är detta!

 • Övrigt

  UPPVÄRMNING | NIBE F2120, en mycket effektiv inverterstyrd luft/vatten-värmepump 2023.

  NIBE VVM 310. Luft/vattenvärmepump 2023 med varmvattenberedare med vattenburna radiatorer i alla rum. (denna finns i förrådet i undervåningen och tar tillvara på värmen som genereras från pumpen utanför, värmer upp vattnet och leder ut det till de vattenburna radiatorerna).

  Luftvärmepumpar för extra värme eller kyla finns i trappan upp till övervåningen samt på källarvåningen.

  Samtliga radiatorer byttes i samband med det nya värmesystemet.

  Schneider golvvärme ligger i entréhall, samtligt badrum, dusch och tvättstuga.

  Stora energisnåla treglasfönster. Samtliga bytta förutom dörrar ut till altan, trädgård och balkong.

  Lampknappar från Schneider. Generöst med spottar i taket i sociala ytor (kök, vardagsrum etc.).

  Vidbyggd carport finns intill huvudbyggnaden , utöver detta finns plats för 3-4 bilar till. Carporten kan enkelt byggas om till stort garage på ca 20 kvadratmeter.

  Tillbyggt kallförråd på drygt 6 kvadratmeter.

  Elbilsladdare installerades 2023 (märke Zapec).

  Ytterdörr med från Yale med kodlås. Larm från Verisure 2023 med kamera och möjlighet att larma zoner.

  Bredband med indraget fiber från Telia.

  Nyinköpt extra fullstor frys i nedre planets förråd.

   

  Skeppsdalsström är ett barnvänligt område med goda kommunikationer och närhet till allt. Från huset finns en gångväg till Grävlingsstigens busshållplats som tar 4 min. Utöver att bostaden ligger intill en av Sveriges bästa golfbanor, Wermdö Golf & Country Club, här finns även möjlighet för boende att hyra en båtplats vid samfällighetens brygga. I området finns flera fina badplatser från både brygga, klippor och strand. Området är fantastiskt för skogspromenader samt kajaktur till Strömma kanal. Detta är det bästa skärgårdsboende du kan tänka dig.

  Kommunikationerna till innerstan är mycket goda, resan in till tullarna tar endast ca 25 minuter. Stavsnäsvägen trafikeras av motorvägsbussar för vidare färd mot centrala Värmdö och Slussen. 

  På bekvämt avstånd ligger Viks skola (F-6), Hemmestaskolan (F-9) samt Värmdövallen där Värmdö IF bedriver stora delar av sin verksamhet med både fotbollsplaner och inomhushallar.

  Detta är ett perfekt boende för golfälskaren. På promenadavstånd når du en av Stockholms bästa och populäraste golfbanor. Här kan du gå dina 18 hål och äta gott och umgås på klubben. Vid snörika vintrar kan du promenera ner till golfbanan och åka skidor.

  Vacker skärgårdsidyll, med  både hav och natur i direkt närhet. Värmdö som är en av Sveriges mest expansiva kommuner, erbjuder sina invånare den unika skärgårdsnaturen och oändliga möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Samtidigt finns det bra förbindelser med  storstaden och dess utbud.
  I närområdet finns bad, skolor, förskolor, båtbryggor och restauranger. Dessutom stora strövområden med svamp, bär och skidspår. Inom en radie av tre kilometer finns tre stora handelsplatser som erbjuder ett stort utbud av affärer och service

Fakta

Adress
Lostigen 6, 13940 Värmdö
Område
Skeppsdalsström
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
1974
Rum
8 rum och kök
Tomtarea
2273 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
201 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea
125 Kvm (Fastighetsregistret)
Pris
8.750.000 kr
 
Uppvärmning
Värme-luft/vatten (el), Eldstäder
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fasad
Kalksandsten samt träpanel
Tak
Sadeltak med betongpannor
Plåtarbete
Lackerad plåt
Stomme
Trä
Murstock
Tegel
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
TV/Internet
Fiber finns indraget
Energideklaration
Utförd - C - 90 KWh/Kvm och år
 
Fastighetsbeteckning:
VÄRMDÖVIK 1:401
Pantbrev
12st om totalt 3950000 kr
Taxeringsvärde totalt
5352000 kr
Taxeringsvärde fastighet
3358000 kr
Taxeringsvärde tomt
1994000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Skattesats
31.06%
Värdeår
1974
Servitut
GA1: Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK GA:3
Servitut
samfallighet_1: Samfällighet VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK S:1
 
Driftkostnader
El
33500 kr/år
Vatten/Avlopp
8296 kr/år
Sotning
875 kr/år
Samfällighet
2850 kr/år
Renhållning
2668 kr/år
Försäkring
8081 kr/år
Totalt
56270 kr/år

Intresseanmälan

Lostigen 6


Jag har tagit del av integritetspolicyn