FAMILJEVILLA MED HÄRLIG TOMT OCH STOR ALTAN

FAMILJEVILLA MED HÄRLIG TOMT OCH STOR ALTAN

 • Snapptuna, Ormsta
 • Ljungvägen 4
 • 6 rum och kök
 • 114 Kvm
5.495.000 KR

Välkommen på visning

 • Måndag 4 Juli 18:30 - 19:00

Budgivning pågår

Snapptuna, Ormsta

FAMILJEVILLA MED HÄRLIG TOMT OCH STOR ALTAN

 • Ljungvägen 4
 • 6 rum och kök
 • 114 Kvm

Ett underbart hus på en underbar tomt. 271 kvm golvyta inkl inbyggd altan 46 kvm. 6 rum kan lätt bli 7-8. Två öppna spisar. Värmepumpar. Stumt, tyst med mellanbjälklag i betong. Möjlig utbyggnad ca 75 kvm. Härligt grön tomt 1 min från tåget. Folk trivs här. Varmt välkommen!

 • Boarea / Biarea 114 Kvm / 111 Kvm
 • Tomtarea 976 Kvm
 • Pris 5.495.000 KR
 • Visas
  2022-07-04 18:30 - 19:00Måndag
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  INFARTEN | Jag älskar hur man så här sommartid bara anar huset där inne på tomten, delvis skyddat av massor av grönska. Trots en ganska stor, bred infart så greppar man inte ute på gatan hur hus och tomt ser ut. Man måste in. Om ni har gäster så får det plats tre bilar på nedfarten till garaget plus en i bredd innanför trottoaren. Gott om plats utan ta över känslan av tomten, kanske för att det sluttar ner. En plattlagd gång med två gammaldags lyktstolpar leder in på husets vänstra sida där entrén finns. Det är fint att komma hem. Oavsett bil, cykel eller ben så kliver du in i din egna, gröna oas och kan lämna allt annat där ute. En träfasad håller sig snygg i ett par år efter nymålad, sedan börjar den sakta dala. En tegelfasad är lika snygg år ut och år in. Tänk på det. Sex steg upp i en betongtrappa med smidesräcken och du är hemma.

  HUSET | Säljaren har bott i huset i 56 år, sedan 1966 när maken byggde det. Det är dags för nästa familj att ta över stafettpinnen och skapa sina minnen. Och både hus och område är så rätt för familjeliv. Övre plan är egentligen en komplett bostad i sig. Köket som husets solklara medelpunkt med öppet åt alla håll. Runt om finns fyra riktigt bra sovrum, ett stort vardagsrum med öppen spis, ett stort badrum, en gäst-wc och 46 kvm inbyggd altan. Jag vill nästan skriva att du har 160 kvm bostad på övre plan. Hur stor andel av familjens liv tillbringas på altanen? Det här huset har 271 kvm golv att leva på. Det räcker fint även åt stora familjer. På nedre plan finns massor med potential. Hur ser era behov ut? Trappan ner från köket landar i ett rum som både matar vidare till övriga utrymmen och har perfekt plats för kontor eller hobby. Vidare, under hela vardagsrummet, finns ett generöst rum med ytterligare en öppen spis. Jag tänker TV-rum eller tonåring. Det är lite för stort för att vara hemmakontor. Nästa dörr leder in till en ganska rå tvätt/dusch med dörrar till bastu och förråd/pannrum. Lätt att disponera om. Mellan trapprummet och garaget finns 20 kvm fördelade på två små förråd och en yta som blev förråd när den gamla oljetanken åkte ut. Här kan man lätt skapa något bra. Så garaget. Tycker du om att pyssla med din bil, mc, moppe eller cykel? Tänk att ha den inne i huset, bara en trappa ner. Härligt. Eller också hittar du på något annat i garaget. Tankarna far. Det här huset kan bli så rätt för så många familjer.

  SKICK | Lite både och, men ganska mycket behov av kärlek. Vardagsrummet, det stora rummet under och altanen är i fint skick efter renoveringar för ett par år sedan. Kök, bad, wc behöver hjälp. Räkna med ytskikt nästan överallt. Yttertaket är omlagt och vissa fönster är bytta för 10-15 år sedan. Luft/vatten-värmepumpen är 10-11 år. Luft/luft-värmepumpen kanske 15 år. Ny dränering med platon och isolering ca 22-24 år sedan. Skorstenen med sina öppna spisar är inte kollade på ganska många år, men fungerade fint tidigare. Fundera på hur skönt det är med en underhållsfri tegelfasad. Visst, du har lite träpanel uppe mot yttertaket och i någon fönsterbröstning, men så lite blir bara kul. Fråga ägare av fina trähus hur ofta de måste måla om sina hus. Där spar du pengar och tid.

  STUMT | En sak som kan vara störande i rena trähus är ljud mellan våningar. Det här huset är stabilt stumt. Nedre plan med murade väggar av betonghålsten på betongplatta och framför allt ett betongbjälklag mellan uppe och nere. Den där stumma, tysta, homogena känslan är viktig för upplevelsen av huset.

 • Övrigt

  TOMT | Gå ett varv och fantisera om vad du skulle göra med tomten som ägare. Uppvuxet grönt. Tät hög häck mot gata och båda grannar. Lagom antal välmående buskar och träd. Generösa gräsytor för lek och sol. Bra kontakt mellan ute/inne med två trappor och skjutdörrar till altanen. Olika sidor om huset kan nyttjas för olika saker. Man kan gå undan om man vill vara lite för sig själv. I sydöstra hörnet har säljarna haft 30-35 kvm odling. För vattning finns vattenutkastare på baksidan och hämta ur garaget på framsidan. Asfalt på nedfarten är lätt att snöröja vintertid. Nivåskillnad mot nedfarten tas upp av både låga betongmurar och en trappning med slipers med två lyktor. Vad skulle du ha för växter där? På sommaren kommer du att längta hem till din tomt. Så fint.

  UTRYMME DETALJPLAN | Detaljplanen från 1964 gäller fortfarande. Det kom en ändring 2006, men den handlar bara om att kommunen tog över huvudmannaskapet för allmän platsmark runt omkring. Från 1964 gäller för aktuell fastighet att det måste vara en fristående bostad, med max en lägenhet, i en huvudbyggnad, om max 200 kvm byggarea, i en våning, och med max hushöjd 4,5 m. Vidare får inte tomten vara mindre än 750 kvm (här 976 kvm). Byggarea avser hur mycket plats huset tar på mark. En uppskattning av aktuellt hus exkl altan ger ca 124 kvm. Om det stämmer finns alltså utrymme för ytterligare 76 kvm hus. Observera prickmark som inte får bebyggas, både mellan hus/gata och på baksidan. Den gamla termen hushöjd anses vara lika med dagens byggnadshöjd, vilket inte är totalhöjd, utan där linjen utsida yttertak möter linjen utsida fasad. Själva bostadsytan ska ju enligt detaljplanen förhålla sig på en våning. Men samtidigt har en del grannhus byggt både nytt med sadeltak och dito på tidigare platta tak. Kommunen kanske accepterar mindre avsteg så att ni kan bygga även uppåt.

  SÄLJARBESIKTNING | Se bilaga besiktningsprotokoll från nyss 14 juni. Inga överraskningar. Förväntad mix av helt ok och lite hög ålder. Inga riktigt tunga problem.

  DOLDA FELFÖRSÄKRING | Säljaren har köpt en dolda felförsäkring, en trygghet även för köparen.

  OMRÅDET | Jag tror att ni kan ert Vallentuna och förstår hur bra Snapptuna är. Hitta adressen på valfri kartfunktion, välj flygfoto och zooma ut. Betrakta centrala Vallentuna och speciellt grönskan runt Snapptuna. Du vill att dina barn ska växa upp här. Tåget ligger 1 min bort och tar 2 min till Centrum med all service. Folk trivs här.

Budhistorik

 • 3 Juli Budgivare 1
  5 250 000 kr

Fakta

Adress
Ljungvägen 4, 186 34 Vallentuna
Område
Snapptuna, Ormsta
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
2 plan varav nedre källare/suterräng med högt sittande fönster
Byggnadsår
1966
Rum
6 rum och kök
Tomtarea
976 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
114 Kvm (Säljarens uppgifter)
Biarea
111 Kvm (Säljarens uppgifter)

Enligt fastighetsregistret 113 kvm boarea + 108 kvm biarea. Angivna 114 + 111 kvm är uppmätta av en kvalificerad men inte certifierad person.

Pris
5.495.000 kr
 
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten. Vattenburet system med radiatorer. Dessutom ej nyttjad värmepump luft/luft som går att serva igång. Samt äldre solfångare på tak (vatten, inte celler).
Vatten och avlopp
Kommunalt VA året om
Fasad
Tegel
Tak
Papp
Plåtarbete
Lackerad plåt
Stomme
Murad betonghålsten NV, trä ÖV
Bjälklag
Betong
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betonghålsten
Murstock
Tegel
Fönster
De stora fönstren och högt sittande på nedre plan är 2-glas. Flera rum uppe har nyare pivåhängda med energiglas. Bara ett par år gamla markiser i fönster ovan nedfart.
Ventilation
Självdrag
TV/Internet
Endast marksända TV-kanaler. Open Infra (tidigare Stadsnätsbolaget) matar dock grannhusen via kabel i mark i allmänningen bakom huset. Och mobilt bredband fungerar bra.
Energideklaration
Utförd - E - 129 KWh/Kvm och år
 
Fastighetsbeteckning:
SNAPPTUNA 4:20
Pantbrev
6st om totalt 684500 kr
Taxeringsvärde totalt
3317000 kr
Taxeringsvärde fastighet
1727000 kr
Taxeringsvärde tomt
1590000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Skattesats
30.98%
Värdeår
1966
 
Driftkostnader
El
27480 kr/år
Vatten/Avlopp
4600 kr/år
Renhållning
2240 kr/år
Försäkring
9000 kr/år
Totalt
43320 kr/år
Kommentar
Sotning 550 kr var tredje år.

Intresseanmälan

Ljungvägen 4


Jag har tagit del av integritetspolicyn