Familjevilla i skärgårdsmiljö

Familjevilla i skärgårdsmiljö

 • Värmdö
 • Bäverstigen 3
 • 5 rum och kök
 • 127 Kvm
6.850.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Värmdö

Familjevilla i skärgårdsmiljö

 • Bäverstigen 3
 • 5 rum och kök
 • 127 Kvm

Välkommen till en riktig pärla för familjen med grönskande tomt för barnen att leka på. Villan är i mycket modernt och smakfullt skick med garage. Här bor du i skärgårdsmiljö nära till bad och båten. Bra busskommunikationer till stan.

 • Boarea 127 Kvm
 • Tomtarea 2169 Kvm
 • Pris 6.850.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  Välkomna till detta sociala och charmiga hus med perfekt planlösning. Villan har genomgått stora renoveringar och utbyggnad de senaste åren och är smakfullt inredd. Interiört erbjuder huset öppna sociala ytor för stora middagar och mingel och genomsyras av mycket ljusinsläpp. Framför kaminen umgås man gärna, den har sin plats i vardagsrummet där den skapar trivsel. Detta hus har många möjligheter och det finns stor flexibilitet hur rummen kan disponeras, beroende på vilken livssituation du har.

  HALL | Välkomnande entré med god plats för avhängning. Hallen öppnar upp till ett mycket kärleksfullt, rogivande och trivsamt hus.

  KÖK | Köket är smakfullt renoverat och har en tillhörande köksö som bjuder in till matlagning och umgänge där många stora julbak kan ske, eller ett härligt ställe att umgås kring vid stora mingel eller middagar. Köket och köksinredningen är i vackert lingrönt med en praktiska och snygga arbetsbänkar i granit. Full maskinell utrustning med varmluftsugn, mikro, häll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Här erbjuds bra förvaring i skåp och lådor samt generösa arbetsytor. Matplats för minst 6-8 personer framför fint fönsterparti. Glasdörrar som öppnar upp mot härlig terrass och grönskande trädgård

  SOVRUM | Det finns fyra sovrum med goda förvaringsmöjligheter i samtliga. Alla sovrummen är i bra storlek. Ett av sovrummen används idag som arbetsrum (golvvärme i arbetsrummet)

  BADRUM | Ett rymligt badrum med fönster för ett fint naturligt ljusinsläpp. Här finns wc, badkar på tassar, dusch med takdusch och handfat med förvaringsmöjligheter under. Tvättmaskin och torktumlare med praktisk vikbänk och gott om förvaring i skåp. Ljusa kaklade väggar och på golvet ligger ett beige klinker med golvvärme. Badrum är fräscht men har några år på nacken och som på sikt behöver renoveras för att nå upp till resterande standard av huset.

  GÄST-WC | Nyrenoverad och fin gäst-wc med fönster. Halvkaklade väggar i vitt och ett vackert grönt Bricmate-golv. (golvvärme)

  TOMTEN | Huset har en fantastisk tomt, en grön oas där lugnet breder ut sig. De grusade gångarna, den lummiga och mysiga tomten med vackra planteringar och bärbuskar skapar en liten idyll, gräsmatta finns både på fram och baksida. Träd och buskar ramar naturligt in tomten och skapar både lugn och enskildhet/insynsskydd med härlig kvällssol. Altan på både fram och baksida av huset med plats för matplats, loungemöbel, grill och utekök för den som vill. 

  GARAGE/FÖRRÅD | På fastigheten finns ett garage om ca 24 kvm som idag nyttjas som förråd. Det finns en vedbod på tomten på ca 4 kvm. Behöver man ytterligare plats för bilar så finns det en uppfart med plats för flera bilar.

  BÅTPLATS | Till fastigheten finns båtplats i Värmdöviks båtklubb. Inträdesavgiften på 10000 kr är betald av säljare. För överlåtelse till ny fastighetsägare utgår en överlåtelsavgift på 1000 kr. För mer information om båtplatsen och avgifter se Värmdöviks båtklubbs hemsida.

  RENOVERINGAR
  2022 Installerat isoreflektduk i krypgrund (krypgrundsisolering)

  2021 – 2022 Ommålning utvändigt och invändigt

  2021 Ny luftvärmepump, Panasonic

  2020 Nybyggnad entré/hall, 2 st nya dubbla fönsterdörrar

  2019 Installation avfuktare vind, Uppsäkring av hus, ommålning garage utvändigt, landgång vind

  2018 Nytt kök, Marbodal och vitvaror samt stenskivor i granit, nya vitlaserade furugolv, ommålning invändigt inkl tak, nytt gäst-wc, ny isolerad vattenledning in.

  2018 Ny utebelysning, lyktstolpe och pollare samt dubbeldörrar i vardagsrum och entrédörr

  2016 Trådlös, Wifi styrd belysning, ny kommod, blandare och wc i stora badrummet

  2015 Nylagd gräsmatta och grusgångar, avfuktare i krypgrunden.

 • Övrigt

   

  Vacker skärgårdsidyll, med  både hav och natur i direkt närhet. Värmdö som är en av Sveriges mest expansiva kommuner, erbjuder sina invånare den unika skärgårdsnaturen och oändliga möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Samtidigt finns det bra förbindelser med  storstaden och dess utbud. Värmdövik / Herrvik är ett mycket trevligt och attraktivt område, här finns havet, stränder, badsjöar och stora naturområden inpå knuten. Närheten till bussar, förskolor och skola gör att det är ett eftertraktat permanentområde. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Busshållplatsen ligger ca 200 meter från huset. Vissa pendelparkerar vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 5-6 km. I Mölnvik finns även ett stort köpcentrum där man finner allt man önskar.

  Närmaste förskola finns i Skeppsdalström (Lokatten) eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan.

  Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid sin plats vid båtklubben nere i Herrviken som ligger ca 1200 hundra meter från huset. Bredvid båtklubben i viken finns Ålbadet ett havsbad med sandstrand. Det finns även ett par badsjöar inom samfälligheten, Kroksjön och Korsmosjö

  Golfa gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club. Detta är ett perfekt boende för golfälskaren. På kort avstånd når du Stockholms bästa och populäraste golfbanor. Här kan du gå dina 18 hål och äta gott och umgås på klubben. Tennisbanor finns också inom området. 

  En kort promenad, under minuten, tar er till en busshållplats som trafikeras flitigt av buss 433 och 434 direkt in till Slussen. Badsjöar, havsbad och båtklubb finns i området, så även tennisbana och lekplatser.

Fakta

Adress
Bäverstigen 3, 13941 Värmdö
Område
Värmdö
Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadstyp
Villa
Byggnadsår
1964
Rum
5 rum och kök
Tomtarea
2169 Kvm (Fastighetsregistret)
Boarea
127 Kvm (Fastighetsregistret)
Pris
6.850.000 kr
 
Uppvärmning
Luftvärmepump (2021), direktverkande el samt eldstad.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fasad
Liggande träpanel
Tak
Plåt
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundläggning
Torpargrund
Grundmur
Lättbetong
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag, mekanisk frånluft
TV/Internet
Fiber
Energideklaration
Utförd - F - 119 KWh/Kvm och år
 
Fastighetsbeteckning:
VÄRMDÖVIK 1:374
Pantbrev
18st om totalt 3920000 kr
Taxeringsvärde totalt
3683000 kr
Taxeringsvärde fastighet
1888000 kr
Taxeringsvärde tomt
1795000 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringskod
220
Skattesats
31.06%
Värdeår
1987
Servitut
GA1: Gemensamhetsanläggning VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK GA:3
Servitut
samfallighet_1: Samfällighet VÄRMDÖ VÄRMDÖVIK S:1
Servitut
6: Nyttjanderätt (2001-11-02)
 
Driftkostnader
El
41491 kr/år
Vatten/Avlopp
11000 kr/år
Sotning
400 kr/år
Samfällighet
2850 kr/år
Försäkring
8500 kr/år
Totalt
64241 kr/år
Kommentar
I Va-kostnaden ingår sophämntning. Fastigheten förbrukar totalt ca 19.400 kWh/år. Samfällighetsavgiften kommer under året att höjas till 3300kr

Intresseanmälan

Bäverstigen 3


Jag har tagit del av integritetspolicyn