EXKLUSIVT RENOVERAD OBELÅNAD BRF GARAGE

EXKLUSIVT RENOVERAD OBELÅNAD BRF GARAGE

 • Södermalm
 • Tideliusgatan 35, 4tr
 • 3 rum och kök
 • 80 Kvm

Ring för visning

arrow down icon

Södermalm

EXKLUSIVT RENOVERAD OBELÅNAD BRF GARAGE

 • Tideliusgatan 35, 4tr
 • 3 rum och kök
 • 80 Kvm

KOMMANDE FÖRSÄLJNING. Till salu under våren. Anmäl gärna intresse nedan. I en obelånad BRF välkomnas ni till en fantastisk, renoverad och ljus lägenhet där planlösningen har vänts. Det är inte ofta en ändrad planlösning blir bättre än originalet, men här är det verkligen så.

 • Avgift 2186 kr/mån
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | KOMMANDE FÖRSÄLJNING. Till salu under våren. Anmäl gärna intresse via mail.

  Mycket välplanerad 3:a där planlösningen vänts, så att vardagsrummet har utgång till balkongen och matplatsen ligger i öppnare plan mot vardagsrummet. Exklusiva och kvalitativa materialval, med stilrent och helkaklat badrum, renoverad Gäst-WC, renoverat kök med matplats, vackra enhetliga trägolv med breda tiljor. Går även lätt att göra om till en väl fungerande 4:a. Se alternativ planlösning under bilder. Sällsynt ekonomiskt stark och obelånad förening med goda intäkter, solid ekonomi, 10 stycken Hyresrätter kvar, gemensamt El-abonnemang samt garage i huset.

  Lägenheten är högt och ljust belägen i huset och erbjuder nya 3-glas fönster med persienner och inglasad balkong i söderläge med vy mot lummiga Rosenlundsalléns trädkronor. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr och  modern el-central med automatsäkringar samt jordfelsbrytare. Samtlig el är utbytt med jordade kontakter och 3-fas är indraget.

  Ett boende mitt på Söder för dig som uppskattar hemkänsla med kvalitet, ljus, lugn och närhet till allt i en ovanligt välskött förening och en av få platser där den härliga ”Söderandan” från förr lever kvar. Belägen på en Södermalms barnvänligaste gårdar och ett område med väldigt lite trafik. Många lekparker samt förskolor och skolor finns i närområdet. Mycket låg avgift i obelånad BRF.

  Lägenheterna från just den här tiden, är otroligt välplanerade med fint ljusinsläpp, kök med ordentlig matplats, goda förvaringsmöjligheter, stort badrum med fönster. Badrummet erbjuder både badkar och separat dusch.Gäst-WC erbjuds också, vilket är en ovanlig egenskap i 3:or

  Ett perfekt boende som kombinerar det moderna med härliga 60-talsvärden.
  Va, Vä, Kabel-TV-basutbud, Bredband2 100 Mbit samt BR-försäkringstillägg ingår i avgiften. Gemensamt El-abonnemang drar ytterligare ned driftskostnaden.

  Medlemmarna har tillgång till garage, cykelförråd, barnvagnsrum, föreningslokal med plats för 30–35 st. personer, pingisrum, miljörum/återvinningsrum/sopsorteringsrum samt två moderna tvättstugor som är bokningsbara via internet. Båda tvättstugorna har en stor grovtvättmaskin, 4 st. tvättmaskiner, torkrum, 2 st. torktumlare och 2 st. torkskåp samt ett mangelrum med varm och kallmangel. Både garage och tvättstugor nås direkt via hissen.

   

  BESKRIVNING |

  HALL | Rymlig och möblerbar hall med tillhörande kapprum och gäst-WC. Hallen har utrustats med ett stilrent, slitstarkt och praktiskt klinkergolv i mörk nyans.

  Kapprummet är en av de praktiska detaljer som dessa ytterst välplanerade lägenheter har. Här ges gott om förvaring för ytterkläder, skor och stövlar i en platsbyggd dubbelgarderob med skjutdörrar i spegelglas.

  GÄST-WC | Lägenhetens renoverade gäst-WC ligger längst in i kapprummet med tapetserade och kaklade väggar i mörkbruna nyanser samt klinkergolv i mörk matchande ton, stilrent handfat och inkaklad väggspegel.Redan här känner man att lägenheten är exklusivt renoverad med smakfullhet och kvalitet. Hallens klinkergolv övergår till det vackra ekgolvet med breda tiljor vid entrén till vardagsrummet.

  VARDAGSRUM | Vardagsrummet är rymligt med genomgående planlösning och fint ljusinsläpp från de längsgående fönsterpartierna. Tack vare dubbeldörrarna som monterats mot sovrummet blir det genomgående ljusflödet i lägenheten än större. Ett lättmöblerat rum där det finns plats för både umgängesdel och matsalsdel om så önskas.

  BALKONG | Balkongen  i söderläge har tack vare den vända planlösningen införlivats med vardagsrummet och den större öppningen mot köket skapar mer ljus, när du sitter i soffan har du två fönsterpartier i blickfånget. 

  På den möblerbara balkongen kan du njuta av många sköna sommardagar och ljumma kvällar. Balkongen är inglasad med helt öppningsbara skjutglas, vilket gör den till ett trivsamt extrarum från tidig vår till sen höst. Vyn till vänster över Rosenlundsallén mot Hallandsgatans kända krön med Sofia Kyrka i fonden är en vy man inte tröttnar på.

  KÖK | Helrenoverat kök med exklusiva massiva granitbänkar som ger gott om arbetsytor för de matlagningsintresserade. Integrerad K/F samt diskmaskin, induktionshäll, dubbelho i rostfritt, inbyggd varmluftsugn samt micro, och stor kolfilterfläkt i rostfritt. Ovan de belysta arbetsytorna sitter ett smakfullt ljust mosaikkakel monterat. 

  Gott om förvaring erbjuds i många stilrena skåp och lådor.

  Köket har även en mycket bra matplats invid fönster som lätt rymmer 6-8 personer och blir en naturlig samlingsplats vid bjudningar eller för måltider tillsammans lekkamrater till barn.

  BADRUM | Exklusivt renoverat och  helkaklat badrum med vita väggar och ett matchande ljust klinkergolv i melerade toner utrustad med golvvärme. Här finns både Spa-badkar och separat dusch med välvda och vikbara duschdörrar. Ljusinsläpp och vädringsmöjlighet, erbjuds genom ett stort frostat fönster. Badrummet är även utrustat med vägghängd WC, handfat, handdukstork samt ett stort belyst spegelskåp med fyra sektioner och tvättmaskin.

  SOVRUM 1 | Rummet är lugnt beläget mot föreningens lummiga och gröna gård och är ett rymligt sovrum utrustat  med garderobslänga med skjutdörrar. Här erbjuds gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats eller ytterligare förvaringsmöbel. Golvet består även här av det vackra ekgolvet med breda tiljor.

  SOVRUM 2 |  Ett stort och ett utmärkt barn/arbetsrum men ger annars plats för dubbelsäng. Här återfinns också lägenhetens rymliga klädkammare och golvet består också här, av det vackra ekgolvet med breda tiljor.

   

  FÖRRÅD | Till lägenheten följer nyttjande av ett väl inplåtat källarförråd om 5-6 Kvm.

   

  Välkomna till ett drömboende på Tideliusgatan 35!

   

  OMRÅDET | Mycket centralt, men lugnt belägen på Söder. På 5-6 minuter når du Skanstull, Skrapan och SoFo, men även Eriksdalslunden och Årstaviken med möjlighet till både bad och båtliv.

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker, kommunikationer och populära Eriksdalsskolan, årskurs 1-9

  Med gården, de populära förskolorna Regnbågsverkstan och Den Melankoliska Åsnan i huset, skolor, parker och pulkabackar runt hörnet, erbjuds här ett svårslaget boende för barnfamiljer.

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Skanstulls T-bana på några minuter. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station eller Mariatorgets T-bana, röd linje.

  Nu handlar du också bekvämt på nån minuts promenad, i nyöppnade ICA Kvantum i hörnet av Grindsgatan/Magnus Ladulåsgatan som blivit en populär succé.

  Återigen välkomna!

   

 • Förening

  Brf Alnmåttet är en äkta föreningen som 2001 förvärvade fastigheten med byggår 1968. Föreningen är obelånad, har väldigt goda intäkter och 10 stycken hyresrätter kvar. En ekonomiskt stark och mycket solid förening, med goda framtidsutsikter, som i dagsläget har deponerat ca 25 Mkr för framtida underhåll på bundet räntebärande fondkonto, som ger en god ytterligare ränteintäkt årligen. Löpande kostnader påverkar inte den avsatta underhållsfonden, utan täcks av föreningens goda intäkter.

  Föreningen består av 158 st. bostäder med bostadsrätt samt 10 stycken hyreslägenheter och 2 stycken lokaler med hyresrätt. Hyresrätterna utgör ett väldigt gott sk dolt kapital för föreningens framtida ekonomi. Fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen har med Stockholms Stad 2016 tecknat ett nytt tomträttsavtal för de kommande tio åren. Den nya avgälden är på 1 580 500 kronor/år vilket innebar en höjning med 12 000 kronor/år. Totalytan är 14 639 kvm varav bostäder utgör 14 183 kvm och lokaler 456 kvm. Av lokalytan är 391 kvm uthyrd och 65 kvm utgör föreningens gemensamhetslokal. Lägenheterna fördelas enligt följande. 1:or 17 st. / 2:or 22 st. /3:or 57 st./ 4:or 56 st. / 5:or 0 st. / 6:or 16 st.

  Föreningen har totala hyresintäkter från kvarvarande hyresrätter, lokaler samt föreningens parkeringsplatser om ca 4,2 Mkr årligen.

  AVGIFTEN | Inga avgiftshöjningar eller -sänkningar har planerats i dagsläget. Med bra intäkter, en stark kassa och 10 st. kvarvarande hyresrätter, har föreningen extremt goda förutsättningar och det svårt att hitta en bättre, mer välskött och stabilare Bostadsrättsförening!

  BOSTADSRÄTTSTILLÄGG | Föreningen har tecknat gemensam försäkring för Bostadsrättstillägg som gäller samtliga medlemmar i föreningen.

  DELAT ÄGANDE | Delat ägande godkänns (t.ex. mellan förälder och barn) under förutsättning att den som bor i bostaden äger minst 10%. Föreningen följer en sedan 2020 fastställd underhållsplan som löper på 50 år och räknar fastigheten som i mycket gott skick. De större arbeten som för närvarande är planerade under de närmaste tio åren uppskattar styrelsen att de ska kunna utföras med bibehållen nivå på månadsavgifterna.

  JURIDISK PERSON | Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

  STAMMAR | Föreningen har ett samarbetsavtal med Avloppsteknik AB, som dels har besiktigat, dels har ett underhållsprogram för stammarna. Stammarna är i bra skick och bytet ligger så pass långt fram i tid att föreningen inte kan säga när det behövs. Det är enligt uppgift från föreningen inte aktuellt på minst 10 år.

  GEMENSAMT EL-ABONNEMANG | Tack vare solcellerna som placerats på taket och den effekt de ger har föreningen nu skaffat ett gemensamt El-abonnemang för alla boende, vilket ytterligare drar ner driftskostnaden för de boende, då den personliga nätavgiften till nätleverantören upphör.


  UTFÖRDA RENOVERINGAR OCH STÖRRE INVESTERINGAR

  2022 Antal Laddplatser för bil utökas till 55 st. Cykelställ byts ut, renovering av cykelrum påbörjas.
  2021 Solpaneler på taket.
  2019 Ny undercentral.
  2019 Nytt fläktsystem med värmeåtervinning.
  2016/17 Balkongframsidor och fasad.
  2015/2016 Balkonger och fasader renoverades. Samtliga balkonger glasades in. OVK genomfördes i samtliga
  lägenheter och lokaler.
  2015 Avloppsstammarna spolades.
  2014 Fönsterbyte på samtliga lägenheter.
  2013 Besiktning av husets avloppsstammar visar att de är i gott skick.
  2013 LED-armatur monteras på gårdens lyktstolpar.
  2012 Entrégolv slipas, kameraövervakning i garaget installeras.
  2011 Bägge tvättstugorna totalrenoverades.
  2010 Taket lades om.
  2010 Stamspolning, balkonger, barnvagnsförråd.
  2008 Eget fibernät byggdes.
  2007 Samtliga hissar renoverades. Elektroniskt passersystem infördes.

  KOMMANDE RENOVERINGAR | Löpande underhåll

  FÖRSKOLOR | Förskolan Regnbågsverkstan är ett personal- och föräldrakooperativ inspirerad av Reggio Emilia. Förskolan är vackert belägen i den västra änden av Skånegläntan. Barnen tas om hand om i fem små arbetsgrupper. Varje grupp har en ansvarspedagog och det finns egen kock samt en lokalvårdare.

  Förskolan Den Melankoliska Åsnan är en liten förskola med 16-18 barn och tre till fyra personal, varav två förskollärare. Det är ett av Stockholms äldsta föräldrakooperativ och håller till i ljusa lokaler på Tideliusgatan vid gröna Skånegläntan på Södermalm. Värme, solidaritet och jämlikhet är ledorden i det pedagogiska arbetet. Att vara barn ska vara lustfyllt. Skapandet är viktigt.

   

 • Övrigt

  NETTOSKULDSÄTTNING | Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 0 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen.

Fakta

Adress
Tideliusgatan 35, 4tr, 118 69 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
3 rum och kök
Boarea
80 Kvm (Föreningens information)
Avgift
2186 kr/mån inkl. Va/Vä, Bredband 1000/1000Mbitb, TV-basutbud, BR-försäkringstillägg, Bil-Pool
Våning
4/5
Byggnadsår
1968
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Stort källarförråd om ca 5-6 kvm
TV/Internet
Com Hem/Bredband2
 
Förening
Brf Alnmåttet
Org.nr
769604-2196
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - 99 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
121
Lägenhetsnr LMV
1401
Andelstal, förening
0.61088 %
Pantsättningsavgift
573 kr
Överlåtelseavgift
1433 kr
 
Driftkostnader
El
425 kr/mån
Försäkring
187 kr/mån
Totalt
612 kr/mån
Kommentar
Föreningen har nyligen skaffat gemensamt El-abonnemang, vilket drar ned driftskostnaden för det annars obligatoriska nätabonnemanget per hushåll. Angiven elförbrukning grundad på småbarnsfamilj med flitigt användande av diskmaskin och tvättmaskin.

Intresseanmälan

Tideliusgatan 35, 4tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn