Exklusiv hörnlägenhet med dubbla balkonger

Exklusiv hörnlägenhet med dubbla balkonger

 • Tollare
 • Tollareslingan 7, 8tr
 • 5 rum och kök
 • 121 Kvm
6.750.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Tollare

Exklusiv hörnlägenhet med dubbla balkonger

 • Tollareslingan 7, 8tr
 • 5 rum och kök
 • 121 Kvm

Exklusiv hörnlägenhet högt upp i huset med fint ljus och rymd. Burspråk och dubbla balkonger med sjöglimt och kvällssol. Mycket välplanerad lägenhet med dubbla badrum och separat tvättstuga. Alla materialval av högsta kvalité.

 • Avgift 7536 kr/mån
 • Pris 6.750.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  Välkommen till en elegant och trivsam våning högt upp i huset med dubbla balkonger, burspråk och vackert ljusinsläpp. Från balkongerna avnjuts både sjöglimt och sol från morgon till kväll. Alla materialval av högsta kvalité och den öppna planlösningen och generösa takhöjden mellan vardagsrum och kök skapar sköna förutsättningar för socialt umgänge. Vardagsrummet med balkong vetter mot en grön innegård. Fyra bra sovrum och lägg därtill två exklusiva badrum inredda med marmorinspirerade plattor, varav det ena med badkar. Snyggt Vedumkök med ljusgrå luckor. Köksö och arbetsytor av vacker kalksten. Integrerade vitvaror och gott om förvaring i både väggskåp och köksö. Praktisk detaljer såsom egen tvättstuga, stor hall med gott om förvaring och stor walk in closet finner du även här. Lägg därtill vattenburen golvvärme i hela våningen.

  HALL | Stor välkomnande hall med en praktisk garderobsvägg. Ljust klinkergolv av kalksten (Limestone), vitmålade väggar och kroklist av ask.

  DUSCHRUM | Ljust helkaklat duschrum med klinkers och golvvärme. Rymlig duschhörna med glasvägg i klarglas. Wc-stol, handfat och spegelskåp.

  SOVRUM | Vitmålade väggar och ljust trägolv. Vackra tallar utanför stort fönster som skapar fint insynsskydd  mot grannhuset. Vita pardörrar mot vardagsrum.

  VARDAGSRUM | Ljust och rymligt vardagsrum med flertalet vackra fönster från golv till tak och det karaktäristiska burspråket i glas. Utgång till vinterträdgård/inglasad balkong med utsikt mot grön innegård och sjöglimt. Balkongen är placerad i väster så här kan eftermiddags- och kvällssol avnjutas. Vitmålade väggar och ljusa trägolv. Öppen planlösning mot kök och matplats. Vackra tallar utanför huset skapar en ogenerad känsla mot grannhuset i norr. 

  KÖK |  Vackert ljusgrått kök från Vedum med stänkskydd och arbetsbänkar av kalksten. Utgång till ytterligare en balkong i väster med viss sjöutsikt. Solen når balkongen både fm och kväll. Kroklist av ask. Köksö med kalkstenskiva och bra förvaring. Inbyggnadshäll och inbyggnadsugn från Bertazzoni. Integrerad hel kyl och hel frys. Fläktskåp samt helintegrerad diskmaskin. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar fint ljus in i köket. 

  SOVRUM | Vitmålade väggar målade och ljusa trägolv. Fönster från golv till tak.

  BADRUM | Exklusivt helkaklat badrum med klinker, golvvärme, spottar samt badkar. Wc-stol, handfat och ett vitt högskåp.

  SOVRUM | Vitmålat sovrum med ljus trägolv och ett fönster från golv till tak.

  TVÄTTSTUGA | Praktiskt med egen tvättstuga i våningen. Ljust kaklade väggar och klinkers. Arbetsbänk av ask med två överskåp från Vedum i grått utförande. Under bänken är tvättmaskin och torktumlare placerade. I tvättstugan finns dessutom en hel förvaringsvägg av trådbackar. 

  SOVRUM/TV-rum | Ljust och rymligt rum med ljus trägolv. Från rummet vetter en dörr in till en walk in closet.

  WALK IN CLOSET | Praktisk inredd walk in closet med trådbackar, klädstänger och hyllor.

  FÖRRÅD | På plan tre finns ett förråd som tillhör lägenheten. 

   

 • Förening

  Brf Vyn byggdes med en grundtanke om att skapa en naturnära känsla med ett modernt uttryck. Inspirationen har hämtats från omgivningarna som fått sätta ramar för både gestaltning och materialval, med skiffer och koppar som de bärande inslagen. Om husens exteriör är en flört med omgivningens tallar och bergknallar med färgstarka, mörka och delvis lite grova material så är insidan mer förfinad och ljus. 

  Föreningen bildades 2013-12-11 och nuvarande stadgar registrerades 2020-01-23 hos Bolagsverket. Fastigheten Tollare 1:484 förvärvades 2017 och 4 flerfamiljshus uppfördes med totalt 96 st lägenheter. Byggnadernas totalyta enligt ekonomiska planen är 7624 kvm varav 7624 kvm utgör lägenhetsyta. Föreningen har 42 st parkeringsplatser i garage (hus C+D) kostnad ca 1500 kr/m (några laddningsbara platser) och 11 st parkeringsplatser på mark (hus B) kostnad ca 900 kr/m samt 3 st MC platser. Just nu är det kö till platserna men det går bra att hyra plats hos Tollare Folkhögskola under kötiden. Föreningen har två takterrasser med otrolig sjöutsikt, varav en på plan 9 i det hus där lägenheten ligger.  Dessutom finns en gemensamhetslokal/gästlägenhet som medlemmarna kan boka. Övriga gemensamma utrymmen är miljörum, cykel-,barnvagn- och rullstolsrum. Från plan 4 i huset får du lätt access till Tollare torg, buss, cykelrum och föreningens gemensamhetslokal. Mitt emot husets entréplan finns en hiss ner till strandpromenaden med småbåtshamn, gelaton och restaurang. 

  Obligatorisk avgift för Bredband/TV med 93 kr per månad.

  Alla brf ansvarar för föreningens ekonomiska förvaltning.

 • Övrigt

  Vackra Tollare gård har anor från 1600 talet och inhyser idag Tollare folkhögskola med utbildning inom journalistik  och sociala frågor. Folkhögskolan driver en lunchrestaurang som är mycket uppskattad och välbesökt. Där dagens moderna Tollare är placerat låg tidigare Tollare pappersbruk. Pappersbruket var i drift mellan 1922 och 1964 men på grund av att omgivningen var så bergig kunde inte bruket byggas ut och klarade då inte konkurrensen från större aktörer. 

  I Tollare har det under senaste året vuxit fram ett helt nytt bostadsområde med fantastisk miljö vid vattnet. Dessutom finns här närhet till skog, grönområden, padelbana och motionsspår. Friliggande villor, parhus och lägenheter samsas i området. Många av dessa med fin utsikt över Lännersta sundet. Vid vattnet finns en fin strandpromenad bort mot Lännersta och restaurang The Old Smokehouse. Dessutom finns en småbåtshamn samt en flytbrygga över till Mårtens holme där du kan bada från klipporna. 

  Vid Tollare torg finns ett närlivs, gym och Grindstugans café med eget bageri. Nere vid vattnet ligger Kennys Gelato med magisk glass och populära kvarterskrogen Bruket. Båda mycket populära platser för Booborna. Det finns även en sushi. Noblaskolan F-Åk 9 ligger i området och intill ligger en idrottshall. Dessutom finns flera förskolor i området. En kort bit bort ligger Björknäs skola och flertalet förskolor. Inom promenadavstånd finns även Björknäs skolcentrum med apotek, ICA, restaurang, godisbutik, inredningsbutik, konditori och tobaksbutik. 

  Du cyklar på några minuter till flertalet badplatser såsom Boo badet, Lännerstabadet, Kocktorpssjön och Bagarsjön. 

  Buss 414 och 442, 442 X passerar området. Det tar ca 15 minuter med 442 till slussen. Dessutom finns en brygga som trafikeras av Waxholms båtar mot skärgården och färjelinje in till stan är under utredning. 

  Indirekt nettoskuldsättning: 1733497,07 kr Beräkningen har gjorts genom att ta räntebärande skulder (162561099kr) minus räntebärande tillgångar  + likvida medel (53336912kr). Nettot har multiplicerats med lägenhetens andelstal (1,5871%) i ägande. Alla siffror från 2021 års årsredovisning. Fastighetsutvecklaren Corem AB har ännu inte lämnat över ekonomin till föreningen.

Fakta

Adress
Tollareslingan 7, 8tr, 13249 Saltsjö-Boo
Område
Tollare
Rum
5 rum och kök
Boarea
121 Kvm (Föreningens information)
Pris
6.750.000 kr
Avgift
7536 kr/mån inkl. Värme och varmvatten
Våning
8
Byggnadsår
2018
Hiss
Ja
Förråd
Förråd på plan 3
TV/Internet
Fastigheten är ansluten till fibernätet.
 
Förening
Brf Vyn
Org.nr
769627-3072
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - C - 69 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
10473-41172
Lägenhetsnr LMV
1702
Andelstal, förening
1.5871 %
Pantsatt
Ja
Överlåtelseavgift
1190 kr
 
Driftkostnader
El
447 kr/mån
Försäkring
500 kr/mån
Övrigt
93 kr/mån
Totalt
1040 kr/mån
Kommentar
Elförbrukning 3600 kwh per år

Intresseanmälan

Tollareslingan 7, 8tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn