ETAGEVÅNING MED BALKONG I SOLID FÖRENING

ETAGEVÅNING MED BALKONG I SOLID FÖRENING

 • Gamla Midsommarkransen
 • Vattenledningsvägen 49 3tr
 • 3 rum och kök
 • 75 Kvm
6.995.000 KR

Ring för visning

arrow down icon

Gamla Midsommarkransen

ETAGEVÅNING MED BALKONG I SOLID FÖRENING

 • Vattenledningsvägen 49 3tr
 • 3 rum och kök
 • 75 Kvm

Välkommen till en unik och välplanerad bostad med utsikt över Kransens klassiska vackra husfasader. Föreningen accepterar även juridisk person som köpare. Bostaden har en boyta på 75 kvm med ytterligare 16 kvm golvyta under snedtak. År 2012 totalrenoverades fastigheten och bostaden.

 • Avgift 3672 kr/mån
 • Pris 6.995.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • planlösningar
 • Beskrivning

  HALL| Välkomnande hall med separat avhängningsplats för ytterkläder och skor. Lite längre in i hallen finns en klädkammare med väggfasta hyllor och klädställningar.   

  BADRUM| Kaklade vägar i vitt med blå våtrumsmatta. Rymlig dusch och fönster. Handdukstork, handfat och badrumsskåp med spegel samt wc. Extrainsatt högskåp. 

  MATRUM/ALLRUM Furugolv och vitmålade väggar. Infällda spotlights i tak och stort fönster mot lokalgatan med breda och djupa fönsternischer. Matplats för upp till 8 personer. Rummet kan med fördel omdisponeras/delas av efter önskemål med te.x. en mindre matplats och i övrigt användas som ett allrum.  

  KÖK| Arbetskök med fönster mot lokalgatan. Induktionshäll med köksfläkt (ej kolfilterfläkt). Vita köksluckor och gott om köksförvaring. Inbyggd varmluftsugn och microvågsugn. Kyl och frys i borstat stål. 

  ÖVRE PLAN|

  Uppvärmningen på detta plan inklusive golvvärme i badrum ingår i månadsavgiften och räknas mao inte in i er hushållsel.

  VARDAGSRUM| Ombonat vardagsrum med ekgolv, snedtak och vita väggar. Inbyggda spotlights i tak. Breda fönster och tillbyggd balkong med bästa söderläge. Utsikt över innergården och de klassiska vackra husfasaderna. Balkong uppmätt till 5 kvm. 

  SOVRUM 1| Snedtak och ekgolv, takfönster och vita väggar. Plats för två enkelsängar och för de som bara behöver 1 sovrum kan rummet med fördel användas som gästrum eller arbetsrum. Infällda takspotlights. 

  SOVRUM 2| Snedtak och takfönster. Plats för dubbelsäng och nattduksbord. Ekgolv, vita väggar, infällda takspotlights. 

  BADRUM| Grå våtrumsmatta och kaklade väggar i vitt. Handdukstork. Handfat med kommod, WC,  rymlig dusch och fönster. Golvvärme samt tvättmaskin. Infällda takspotlights.  

  KLÄDKAMMARE| Med klädhängare och väggfasta hyllor. Rejäl golvyta för annan förvaring. 

  INNERHALL| Leder till separat utgång med säkerhetsdörr. 

  KÄLLARE| Ett större källarförråd tillhör bostaden. Gemensam tvättstuga med nyare maskiner och separat torkrum. Cykelrum. 

  INNERGÅRD| Inhägnad charmig gård med gräsytor och föreningens grillstuga som med fördel används året runt. Hög mysfaktor.  

   

   

   

 • Förening

  BRF GRILLSTUGAN bildades och registrerades år 2012. Samma år totalrenoverades fastigheten, både exteriört och interiört. Stambytt, ny el, nytt inner- och yttertak. Därav finns inte inom överskådlig framtid några större renoveringsbehov. Föreningen är äkta och består av 10 bostadsrätter samt 1 bostadrättslokal. Tillhörande friköpt tomt. Föreningen accepterar även juridisk person som köpare efter godkännande från styrelsen. I källaren finns gemensam tvättstuga med nyare maskiner, 1 stort torkrum. Vidare ingår ett källarförråd till bostaden (cirka 5 kvm). Cykelrum. 

  VATTENLEDNINGSVÄGEN OCH NÄROMGIVNINGEN

  På lokalgatan och granngatorna finns allt för de flesta smaker. Gamla anrika biografen Tellus är idag ett biocafé. Laddstolpar rakt över gatan. Boendeparkering som förnärvarande kostar 500 kr/månad.  Populära Svandammsparken, är en omtyckt oas under den varma årstiden. Skuggande träd för er som vill vila från solen. Generösa gräsytor för soldyrkarna. En plaskdamm för de minsta.  Närmaste t-bana från bostaden är Midsommarkransen. På cirka 5 minuters gångavstånd ligger Telefonplan, där T-banans röda linje tar dig snabbt till stan. Närmaste t-bana från bostaden är Midsommarkransens T-bana. På Telefonplan finns även ett välsorterat Hemköp, apotek och bibliotek. Här ligger dessutom Klättercentret, som är Sveriges största klätterföretag. Tellusborgsgatan har en oas av restaurangutbud med bl.a. välkända Svenska Sushiköket och grannen Svenska Hamburgerköket. Vidare kan du välja på thaimat, indiskt och svensk gedigen husmanskost på Nygammalt. Sommarmånaderna är extra mysiga i denna del av Kransen. Nästan alla lokala restauranger har då öppnat sina uteserveringar, vilket bidrar till en högst levande stadsdel med en kontinental känsla. Gatan har även gym, solarium och närlivs. Inte undra på att de som flyttar till området väljer att bo kvar i många år framöver.  

  SHOPPING I LILJEHOLMENS AFFÄRSGALLERIA

  Många vill slippa åka in till innerstan för att handla. Istället väljer många Liljeholmens galleria med ett stort utbud av mode- och klädbutiker, restaurang, caféer, djuraffär, frisörer, systembolag, hälsokost m.m. Gallerian har därmed ett likvärdigt utbud som i en stadsgalleria. Bekvämt med ett flertal p-platser i inomhusgaraget.  Här arrangeras även bakluckeloppisar. Torghandeln sommartid är värd ett besök med ett rikt utbud av grönsaker, frukt och blommor. Knutpunkt för tvärbanan till Sjöstan och Alvik samt ett antal bussförbindelser. Gång-cykelavstånd över bron till Hornstull. 

  UTOMHUSBAD

  Vinterviken och sjön Trekanten inom gångavstånd. I Vinterviken finns det dessutom året runt café med enklare maträtter. Vackra promenadstråk utmed Mälaren, ett stort utflyktsmål på helgerna. Glittrande sjövyer och en rik kulturhistoria. En liten anlagd sandstrand finns att tillgå. Kanotuthyrning och båtbryggor och långa promenadstigar i skogen.

  LITE HISTORIA

  Själva stadsdelen Midsommarkransen bildades 1926. På 30-talet drogs gränsen delvis om så att området öster om den nuvarande tunnelbanan tillföll stadsdelen Västberga. Genom att Midsommarkransen så långsamt byggdes ut har stadsdelen fått en blandning av i stort sett alla byggstilar som förekommit under 1900-talet. På 1910-talet byggde man i en stil blandad av jugend och nationalromantik. På 1920-talet klassicistiska kåkar med stiliga portar och spröjsade fönster, under 1930-talet kom funktionalistiska smalhus, ”skokartongerna” på 40-talet barnrikehusen i rött tegel vid Svandammsplan.

  ÖVRIGT

  Bostadens nettoskuld är 149.673 kr. Skulder föreningen 1421500 kr Tillgångar 130600 kr Andelstal 11.5945

  1421500-130600=1290900 x 0,115945= 149.673 kr 

   

Fakta

Adress
Vattenledningsvägen 49 3tr, 126 34 Hägersten
Område
Gamla Midsommarkransen
Rum
3 rum och kök
Boarea
75 Kvm (Uppmätning)
Pris
6.995.000 kr Utgångspris
Avgift
3672 kr/mån inkl. Värme, va, sophämtning, Comhem, basutbud TV
Våning
3
Byggnadsår
1934/2012 (Totalrenoverat både exteriört och interiört)
Hiss
Nej
Förråd
Rymligt källarförråd, tvättstuga och torkrum, cykelförråd
TV/Internet
Com hem, fiber, basutbud TV.
 
Förening
BRF Grillstugan
Org.nr
769624-5138
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
2 plus 1 kopplade
Energideklaration
Beställd

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
1204
Lägenhetsnr LMV
1204
Andelstal, förening
11.5945 %
Andelstal, ägande
11.5945 %
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
0 kr
 
Driftkostnader
El
209 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Totalt
359 kr/mån
Kommentar
Bostadsägaren är ej boende permanent i bostaden. Försäkringspremies storlek varierar i olika försäkringsbolag

Intresseanmälan

Vattenledningsvägen 49 3tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn