Drömboende för familjen i lågt belånad BRF nära allt

Drömboende för familjen i lågt belånad BRF nära allt

 • Södermalm
 • Drakenbergsgatan 13, 5tr
 • 4 rum och kök
 • 92 Kvm
8.495.000 KR

Välkommen på visning

 • Måndag 4 December 17:00 - 17:30
arrow down icon

Södermalm

Drömboende för familjen i lågt belånad BRF nära allt

 • Drakenbergsgatan 13, 5tr
 • 4 rum och kök
 • 92 Kvm

Ett bättre boende för barnfamiljen är svårt att hitta! Du är granne med lummiga Tantolunden, fantastiska parkleken Draken, fotbollsplaner, stora gräsytor, badstrand, minigolf, möjlighet till båtliv, koloniträdgårdar samt vackra promenad- och motionsstråk utmed Årstavikens vatten.

 • Avgift 4206 kr/mån
 • Pris 8.495.000 KR
 • Visas
  2023-12-04 17:00 - 17:30Måndag Öppen visning, välkomna!
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • planlösningar
 • Beskrivning

  PRESENTATION | Ett bättre boende för barnfamiljen är svårt att hitta, men lägenheten passar självklart alla! Här bor du granne med lummiga Tantolunden. Utanför porten har du den fantastiska parkleken Draken, fotbollsplaner, stora lummiga gräsytor, några minuter till badstranden, minigolf och möjlighet till båtliv, dessutom koloniträdgårdar och vackra promenad- och motionsstråk utmed Årstavikens vatten. På några minuter kommer du till gallerian Hornhuset, där du hittar allt du behöver vad gäller service och affärer. Utbudet av caféer  och restauranger är nästan outsinligt och mängder av olika kulturevenemang erbjuds i ett av Söders mest populära områden. Utmärkta kommunikationer med ett flertal bussar och tunnelbana.

  Här blandas på ett varsamt sätt det moderna med klassiska 60-talsvärden, på bästa sätt!

  En perfekt och optimalt planerad lägenhet för familjen. Lägenheten är ljus, genomgående och har en inglasad balkong med bästa solläge som erbjuder eftermiddags- och kvällssol.

  Lägenheten är också utrustad med modern El-central med automatsäkringar och jordfelsbrytare, säkerhetsdörr och i de flesta rum ligger en vacker, slipad och oljad stavparkett i original

   

  Välkomna!

   

  BESKRIVNING |

  HALL | Rymlig och möblerbar hall med tillhörande kapprum och gäst-WC. Hallen har en tidstypisk glasvägg med stilrena träpartier i vitt, som skiljer av hallen mot vardagsrummet. Här ligger ett smakfullt, slipat och oljat stavparkettgolv i original. Hallen har också den för de här byggnaderna så utmärkande detaljen, den vita pelaren i ena hörnet.

  KAPPRUM | En av de praktiska detaljer som dessa ytterst välplanerade lägenheter har. Här ges gott om förvaring för ytterkläder, skor och stövlar. Plats finns för både garderob, hatthylla och skohylla. 

  GÄST-WC | Lägenhetens renoverade gäst-WC ligger längst in i kapprummet med målade och delvis kaklade väggar i ljusgrå ton, ljusgrå målad våtrumsmatta, stilrent handfat och väggspegel. 

  KLÄDKAMMARE | Rymlig klädkammare som ligger i anslutning till hallen och är utmärkt för att inreda med hyllor och hyllsystem, vilket ger väldigt goda förvaringsmöjligheter.

  VARDAGSRUM | Rymligt med genomgående planlösning och fint ljusinsläpp från det längsgående fönsterpartiet med ovanligt låg bröstning. Ett lättmöblerat rum där det finns plats för både umgängesdel och matsalsdel om så önskas. 

  KÖK | Ett stort kök med utmärkta arbetsytor samt nya arbetsbänkar som monteras 6/11. Köket är utrustat separata fullhöjds kyl & frys, integrerad diskmaskin, hällspis med varmluftsugn samt ny kolfilterfläkt i rostfritt, ej kopplad till husets fläktsystem. Ovan de belysta arbetsytorna sitter ett vitt kakel monterat på ena sidan och vit pärlspont på andra sidan under vitrinskåpet.. 

  Gott om förvaring erbjuds i många stilrena originalskåp i klassisk 60-talsstil, belyst vitrinskåp och lådor. Köket har även en mycket bra matplats invid fönster som lätt rymmer 6-8 personer. 

  BADRUM | Stilrent, helkaklat badrum med Spa-känsla med stora kakeplattor på väggarna i en ljusgrå ton med en ljusbruna melerade inslag, som gör känslan ombonad och varm, samt ett matchande mörkare klinkermosaikgolv utrustat med golvvärme. Ljusinsläpp och vädringsmöjlighet genom två stora frostade fönster. Badrummet erbjuder tvättpelare med TM/TT, duschhörna med dörr, handfat med kommod, WC, samt  spegelskåp. Badrummet ger även plats för badkar, om så önskas.

  SOVRUM 1 | Här finns en fullhöjds garderobsvägg med överskåp i originalutförande, vilket ger extremt bra förvaringsmöjligheter och det finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt arbetsplats. Rummet är stort nog att dela av för att erhålla ytterligare ett sovrum, varav det ena då inte erbjuder fönster. 

  BALKONG | Från sovrum 1 och köket når du lägenhetens inglasade och möblerbara balkong i sydvästläge, där du kan njuta av många sköna sommardagar och ljumma kvällar. En utmärkt plats för odling. Balkongen är inglasad med öppningsbara skjutglas och ligger i bästa solläge med eftermiddags- och kvällssol. Tack vare inglasningen blir det ett uterum att njuta av både tidig vår och sen höst.

  SOVRUM 2 | Ett utmärkt barn/arbetsrum. Rummet ger plats för säng och skrivbord.

  SOVRUM 3 | Även det ett utmärkt barn/arbetsrum som ger plats för säng och skrivbord.

   

  OMRÅDET |
  Mycket centralt, men lugnt belägen lägenhet på Söder invid Tantolunden och Årstaviken. På några minuter är du nere vid Hornstull med sitt myllrande folkliv, stora nöjesutbud och nya gallerian. Årstaviken ger dig möjlighet till både vackra strandpromenader, motion, båtliv och bad på den populära badplatsen.

  Med det här läget får du verkligen möjlighet att inom bekvämt avstånd till allt utnyttja det bästa Söder har att erbjuda av service, nöje, natur, fritid, skolor, dagis, parker och kommunikationer.

  Kommunikationerna är bästa tänkbara, med bussar runt hörnet och Hornstulls T-bana på några minuters avstånd. Du har heller inte långt till pendeltågen vid Södra Station.

 • Förening

  Brf Draken 12 är en äkta  och väldigt lågt belånad förening som år 2002 förvärvade fastigheten. Föreningen består av 300 st. lägenheter fördelat på 3 bostadshus, varav 28 st. är hyresrätter samt 13 hyreslokaler och ett antal mindre förråd i källaren som hyrs ut. Detta skapar stabila intäkter till föreningen om ca 9,4 Mkr per år. De 28 st. Hyresrätterna är ett stort framtida sk, Dolt kapital för föreningen. Föreningen är belånad med ca 40,2 Mkr, vilket ger en väldigt låg belåningsgrad per kvm boyta, ca 1 673 kr per kvm BOA/År, ( jfr en normal belåningsgrad på ca 6 000 kr per kvm BOA/År.) BOA ca 23 908 kvm vara Hyresrätter utgör ca 2 035 kvm. LOA ca 1554 kvm,

  Dessutom har föreningen tre evakueringslägenheter för sina hyresgäster när det sker renoveringar och dyl i dessa. När de dessa lägenheter är lediga går de att nyttja av medlemmarna som gästlägenheter för en avgift. Även en festlokal finns att hyra för de boende.

  Fastigheten byggdes 1967 för Svenska bostäder och arkitekten var Lars Bryde. Föreningen köpte fastigheten 2002. Tomträtt gäller och nuvarande avtal löper ut 2027. 

  Föreningen godkänner inte juridisk person som ägare. Delat ägande godkänns med minsta 10% ägarandel.

  Till lägenheten följer nyttjanderätt till ett rymligt förråd om ca 5-6 kvm.

  Föreningen har flera tvättstugor med maskiner, tumlare och torkrum. Föreningen har en miljöstuga, cykel och barnvagnsrum, hobbylokal och lekstuga. Flera uteplatser med grillmöjligheter finns. På Drakenbergsgatan 2 finns en lokal som går att hyra som festlokal. Det finns 3 övernattningslägenheter. På Drakenbergsgatan 3 finns ett hobbyrum.

  Brf Draken 12 har beviljats stöd av länsstyrelsen att genomföra ett antal projekt för att energieffektivisera sina byggnader. Detta är en investering på ca 50 miljoner kronor, varav ca 25 miljoner kronor finansieras genom Next Generation EU-fonden. Projektet innefattar bland annat solceller, eget elnät, frånluftsåtervinning, detta kommer leda till betydligt lägre driftskostnader.

  Renoveringar:

  2005-Omläggning av tak,

  2008-2009-Målade om fasad i samband med att balkonger renoverades

  2010-Värmeväxlare och styrutrustning i fjärrvärmeundercental byttes ut.

  2010-Hissmaskiner har bytts successivt.

  2010-2011- genomfördes installation av elektronisk låssystem.

  2011-Tilläggsisolerades tak samt tak på hus C lades om.

  2012-Åtgärdades dagvattenledningar på gatan

  2015-ytskiktsrenovering av trapphus och portar

  2015-Byggnation av två nya gästlägenheter

  2019-spolning av samtliga avloppsstammar.

  2019-2020 Renovering av fyra hyresrätter

  2020-nya tvättmaskiner i tvättstugorna

  2020-Nytt gemensamt bygglov för balkonginglasning,

  2020-spolning av dagvattenbrunnar

  2022-Renovering av hiss

  2022-OVK (pågående)

   

  KOMMANDE RENOVERINGAR |

  Balkongerna kommer att målas om och fönsterkarmarna ses över.

   

  RADON | Föreningen gjorde 2019 en långtidsmätning enligt SSM, med gott resultat på 130 Bq/M3.

 • Övrigt

  Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 106 802 kr. Denna uppgift är framräknad utifrån uppgifterna i senast tillgängliga årsredovisningen med hjälp av följande formel: Räntebärande skulder - Räntebärande tillgångar inkl. likvida medel x Bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen.

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. 

  Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Fakta

Adress
Drakenbergsgatan 13, 5tr, 117 41 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
4 rum och kök
Boarea
92 Kvm (Föreningens information)
Pris
8.495.000 kr
Avgift
4206 kr/mån inkl. Vatten, Värme, Bredband 1000/1000 Mbit, KabelTV Basutbud
Våning
5
Byggnadsår
1967
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Tele 2 /Ownit
 
Förening
Brf Draken 12
Org.nr
769604-0869
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd - 101 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
1223
Lägenhetsnr LMV
1501
Andelstal, förening
0.42021 %
Andelstal, ägande
0.42021 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
525 kr
Överlåtelseavgift
1313 kr
 
Driftkostnader
El
665 kr/mån
Försäkring
237 kr/mån
Totalt
902 kr/mån
Kommentar
Nätavgift El-abonnemang tillkommer.

Intresseanmälan

Drakenbergsgatan 13, 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn