360° ETAGE MELLAN CITY OCH SKIDBACKE

360° ETAGE MELLAN CITY OCH SKIDBACKE

 • Hammarby Sjöstad
 • Midskeppsgatan 28, 5tr
 • 5 rum och kök
 • 163 Kvm
14.995.000 KR

Välkommen på visning

 • Torsdag 3 December
  Förhandsvisning. För visningstid kontakta mäklare!
 • Söndag 6 December
  Förhandsanmälan krävs. För visningstid, kontakta mäklare!

Hammarby Sjöstad

360° ETAGE MELLAN CITY OCH SKIDBACKE

 • Midskeppsgatan 28, 5tr
 • 5 rum och kök
 • 163 Kvm

Hammarby Sjöstads mest spektakulära och eftertraktade bostad är till salu. Belägen högst upp i Slusstornet med hänförande utsikt i alla väderstreck. Fördelat på två plan med generösa sällskapsytor, exklusivt kök, fyra sovrum, två badrum, insynsskyddad takterrass med sol hela dagen samt balkong i västerläge med kvällssol. Garage finns i föreningen. Utmärkta kommunikationer med tvärbana, buss och båt. Närhet till shopping, restauranger och grönområden. Enjoy!

 • Avgift 8996 kr/mån
 • Pris 14.995.000 KR
 • Visas Torsdag 2020-12-03
  Förhandsvisning. För visningstid kontakta mäklare!
  Söndag 2020-12-06
  Förhandsanmälan krävs. För visningstid, kontakta mäklare!
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Unikt tillfälle att förvärva flaggskeppet i arkitekt Jan Fidjelands och Folkhems "Kvarteret Klabben 5". Bostaden är belägen högst upp i Slusstornet med storslagen utsikt över vatten, stad, skog och berg. Interiört karaktäriseras boendet av mycket ljus och rymd med generösa sällskapsytor, välplanerat och påkostat kök, fyra sovrum, två badrum, balkong i västerläge med kvällssol och insynsskyddad takterrass med sol hela dagen. Gott om förvaringsutrymmen. Garage finns i föreningen (separat kö). Utmärkta kommunikationer med tvärbana, buss och båt. Närhet till shopping, restauranger och grönområden. Varmt välkommen att boka tid för visning! 

  NEDRE PLAN

  HALL & KLÄDKAMMARE | Inbjudande entré med rymlig och smart förvaring bakom stiliga spegelskjutdörrar. Här finns gott om plats för ytterplagg, skor och sportutrustning.  

  KÖK | Smakfullt och påkostat kök från Tibro med extra allt såsom spis från Ilve, vinkyl i fullhöjd samt diskmaskinslådor från Fisher & Paykel. Genomtänkt och rymligt med gott om arbetsytor och förvaring. Från köksfönstret imponerande utsikt över Hammarbybacken. Här kan man hänga i baren, dricka varmchoklad och se årets alpina världscup i parallellslalom från första parkett.

  MATSALSDEL | I öppen anslutning till köket finns matsalsdelen med utrymme för stor matgrupp, mingel och umgänge. Vacker vy över området, kanalen och Norra Hammarbyhamnen.

  BALKONG | Från matsalsdelen når man den ljuvliga balkongen i västerläge med kvällssol samt milsvid utsikt över både vatten och stad. Här ryms det utemöbler, grill och planteringar.  

  SOVRUM 1 | Till vänster om trappan finns ett funktionellt och mysigt sovrum med plats för säng, skrivbord, cykel och surfbräda.  

  SOVRUM 2 | Master bedroom är behagligt rogivande med hänförande utsikt över Hammarby Sjöstad och Södermalm. Här finns utrymme för dubbelsäng, sängbord och romantik. Garderobssystem från Elfa med gott om förvaring. 

  SOVRUM 3 | Brevid master bedroom finns detta sovrum med plats för säng och skrivbord. Fungerar utmärkt som barn- eller träningsrum.  

  SOVRUM  4 | Vid hallen och avskilt från övriga sovrum ligger detta sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Kan användas som gästrum eller kontor.   

  BADRUM 1 | Badrum i stilrent utförande med vita kakelplattor på vägg och grå klinkerplattor på golv med skön golvvärme. Dusch bakom vikväggar i glas. Handfat i vitt porslin och spegelskåp ovanför. Vägghängd WC.

  BADRUM 2 | Badrum med vita kakelplattor på vägg och mörkgrått klinkerbelagt golv med bekväm golvvärme. Dusch, tvättställ, spegel, skåp, vägghängd toalett, praktiskt vikbänk samt tvättmaskin och torktumlare från AEG. 

  WALK-IN CLOSET/FÖRRÅD | Bakom snygga spegelskjutdörrar finns en överraskande stor klädkammare med plats för kostymer, galaklänningar och annat som inte ska ligga framme. 

  ÖVRE PLAN 

  ALLRUM | Unikt och spektakulärt sällskapsrum med mycket ljus och rymd. 360 grader med makalös utsikt i alla väderstreck. Utmärkt för representation och tillställningar. Braskaminen är ett uppskattat attribut som används flitigt under höst- och vintersäsong.     

  TAKTERRASS | Från sällskapsrummet når man den exklusiva och insynsskyddade takterrassen med sol från morgon till kväll. Fantastisk utsikt över Hammarby Sjöstad och city samt Hammarbybacken och naturområdena. Plats för loungegrupp, perenner, odlingar och grill. 

  KÄLLARFÖRRÅD | Till bostaden hör ett källarförråd.   

  ÖVRIGT | I fastigheten finns också cykelrum, tvättstuga och parkeringsgarage med plats för 31 bilar. Bostadsrättsföreningen är ansluten till en gemensamhetsanläggning som svarar för avfallshantering via ett mobilt sopsugssystem. Övrigt avfall sorteras i föreningens soprum.  

 • Förening

  Brf Slusstornet är en äkta bostadsrättsförening med 82 st lägenheter som förvaltas av Riksbyggen.
  Byggår 2003-2004. Föreningen äger marken. Garage med 31 platser. Månadskostnad 1300 kr.
  Lån/kvm: 7.887 kr. (genomsnitt i Hammarby Sjöstad ca 10.000 kr/kvm)

  Lägenheterna är uppförda i flerbostadshus i 5-8 plan och är grupperade kring 6 trapphus. Slusstornet består av två huskroppar, den östra med tornet som avslutning och den västra som är format som ett Z. Dessa huskroppar sluter sig delvis kring en gård. Gården är öppen åt två håll; mot kanalen och mot en park i söder.

  Husens fasader i sibirisk lärk tar sin utgångspunkt i lägenheterna. Lägenheterna har stora glaspartier, de flesta med glasytor från golv till tak. Dessa stora glasytor är infattade i fönster av målat trä eller oljelackad ek.

  De flesta lägenheterna har generösa uteplatser. Flera lägenheter har balkonger åt två väderstreck. Balkonger och terrasser vänder sig mot den inre gården, mot parken i söder och mot väster.

  Mot gården är fasaderna till största del av lärkträ som är behandlat med pigmenterad olja. Övriga fasadmaterial är av färgad betong i milda kulörer samt för tornet slipad terrazzo. Husen har tak av aluzinkplåt.
  Föreningen har tvättstuga (bokningsbar på nätet) som är fullutrustad, dessutom finns 1 maskin för grovtvätt. Sopnedkast på gården, för kompost och brännbart samt grovsoprum för återvinning i huset.

  Entréer och trapphusen
  Entrépartierna till husen är tillverkade i ek. Golven i entréhallarna är av skiffer, ett material som även finns på gångytor på gården. Trapphusen är alla dagsljusbelysta. Lägenhetsdörrarna, som är av säkerhetstyp, har yta av björkfanér. Hissen har väggar med yta av masurbjörk.

  Gården
  Den gemensamma gården har en geometrisk utformning med olika material och växter. Skiffer, smågatsten, grus, ekplankor och gräs förekommer. Avenbokshäckar vid de lägenheter som har sina uteplatser på marken. Några körsbärsträd. Murar är beklädda med granit.
  Trappan från gården till parken i söder är av ekbrädor.
  Det finns en sandlåda för de minsta barnen placerad på den del av gården som får mest sol.
  På gården finns även plats för cyklar samt sopnedkast.

  Arkitektens ord om lägenheterna:
  "Vi har arbetet med att förfina detaljerna och ytorna av dessa byggstenar. Även det skruvande tornet byggs i två våningar höga betongelement med yta av slipad svart terrazzo. Mot gården karakteriseras husen av stora balkonger, fasadytor av oljat lärkträ samt stora fönstersnickerier av oljad ek.

  Lägenheternas öppna och ljusa planlösningar är organiserade kring en kärna med våtrum, wc/duschrum och kök. Vardagsrummen är stora och ligger med långsida mot fasad för att få möjlighet till mycket dagsljus. De flesta lägenheter har stora hallar med generösa förvaringsutrymmen. Ett av sovrummen har oftast direkt kontakt med ett mindre wc/duschrum. Alla golv har golvvärme, en mycket påtaglig kvalitet som gör att det är lättare att möblera rummen som man önskar."

 • Övrigt

  Här bor du i en underbar marin och modern miljö, med vatten och grönområden runt knuten och stadens puls på bekvämt avstånd. Hammarby Sjöstad är unikt på så sätt att stadsdelen omgärdas av vatten och natur med samtidig närhet till innerstaden. Nackareservaten angränsar till Sjöstaden vid Hammarbybackens fot med fantastiska möjligheter till alla typer av sportaktiviteter och rekreation. Stadsdelen är ett miljöanpassat område med egen kretsloppsmodell och ett eget lokalt reningsverk. Båtplatser uthyres via Stockholm stad. Hammarby Sjöstad kommer när den är fullt utbyggd att vara hem och arbetsplats för ca 35.000 personer.

  TVÄRBANAN
  Tvärbanan har 4 hållplatser i Hammarby Sjöstad och fortsätter till ändhållplatsen Sickla Köpkvarter. Sickla Köpkvarter är en fin galleria med de flesta butiker. De andra hållplatserna är Sickla Kaj, Luma samt Mårtensdal. Med tvärbanan tar du dig smidigt till bl.a Gullmarsplan, Liljeholmen samt Alvik och den andra ändhållplatsen Solna Station.
  Blå linjes tunnelbana kommer att förlängas och en station i Luma i Hammarby Sjöstad kommer att stå klar om ca 7-8 år. Sjöstaden kommer då att enbart ha en station mellan sig och Kungsträdgården. Dessutom kommer man åt andra hållet nå Nacka. Bygget planeras starta 2018.


  BUSSAR
  Linje 71 trafikerar mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde. Linje 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby- och Lugnets Allé. I Norra Hammarbyhamnen med utgångspunkt Färjelägret kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

  BÅTTRAFIK
  Mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm trafikerar m/s Lotten och m/s Lisen. Dessa turer är kostnadsfria och cykel är tillåtet att medtagas. Trafiken utgår från Lumabryggan, Henriksdalshamnen samt Färjelägret i Norra Hammarbyhamnen. Under rusningstrafik på morgonen samt eftermiddag så går s.k triangeltrafik vilket gör att tätturheten ökar.
  M/s Emelie trafikerar från Hammarby Sjöstad till Nybroviken. Stopp på vägen görs i Masthamnen och Djurgården. Båttrafik är 1 gång per timme, undantag för lunchtid. M/s Emelie går numera året runt såväl vardagar som helger.
  Priset är 55 kr enkelväg för vuxen samt 40 kr för ungdom/pensionär. Månadskort kostar 790 kr. Barn under 13 år åker gratis.

Fakta

Adress
Midskeppsgatan 28, 5tr, 12066 Stockholm
Område
Hammarby Sjöstad
Rum
5 rum och kök
Boarea
163 Kvm (föreningens information)
Pris
14.995.000 kr
Avgift
8996 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband (1000 mb/sek) & bostadsrättstillägg för hemförsäkring ingår
Våning
5 & 6
Byggnadsår
2004 (Byggnadsår 2003-2004)
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
 
Förening
RB BRF Slusstornet
Org.nr
716419-6128
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - 131 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
2611
Lägenhetsnr LMV
1501
Andelstal, förening
1.86918 %
Andelstal, ägande
1.86927 %
Pantsatt
Ja
 
Driftkostnader
El
500 kr/mån
Försäkring
350 kr/mån
Totalt
850 kr/mån

Intresseanmälan

Midskeppsgatan 28, 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn