360° ETAGE MELLAN CITY OCH SKIDBACKE

360° ETAGE MELLAN CITY OCH SKIDBACKE

 • Hammarby Sjöstad
 • Midskeppsgatan 28, 5tr
 • 5 rum och kök
 • 163 Kvm
14.995.000 KR

Ring för visning

Hammarby Sjöstad

360° ETAGE MELLAN CITY OCH SKIDBACKE

 • Midskeppsgatan 28, 5tr
 • 5 rum och kök
 • 163 Kvm

Hammarby Sjöstads mest spektakulära och eftertraktade bostad är till salu. Belägen högst upp i Slusstornet med hänförande utsikt i alla väderstreck. Fördelat på två plan med generösa sällskapsytor, exklusivt kök, fyra sovrum, två badrum, insynsskyddad takterrass med sol hela dagen samt balkong i västerläge med kvällssol. Garage finns i föreningen (separat kö). Utmärkta kommunikationer med tvärbana, buss och båt. Närhet till shopping, restauranger och grönområden. Enjoy!

 • Avgift 8996 kr/mån
 • Pris 14.995.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Unikt tillfälle att förvärva flaggskeppet i arkitekt Jan Fidjelands och Folkhems "Kvarteret Klabben 5". Bostaden är belägen högst upp i Slusstornet med storslagen utsikt över vatten, stad, skog och berg. Interiört karaktäriseras boendet av mycket ljus och rymd med generösa sällskapsytor, välplanerat och påkostat kök, fyra sovrum, två badrum, balkong i västerläge med kvällssol och insynsskyddad takterrass med sol hela dagen. Gott om förvaringsutrymmen. Garage finns i föreningen (separat kö). Utmärkta kommunikationer med tvärbana, buss och båt. Närhet till shopping, restauranger och grönområden. Varmt välkommen att boka tid för en privat visning! 

  NEDRE PLAN

  HALL & KLÄDKAMMARE | Inbjudande entré med rymlig och smart förvaring bakom stiliga spegelskjutdörrar. Här finns gott om plats för ytterplagg, skor och sportutrustning.  

  KÖK | Smakfullt och påkostat kök från Tibro med extra allt såsom spis från Ilve, vinkyl i fullhöjd samt diskmaskinslådor från Fisher & Paykel. Genomtänkt och rymligt med gott om arbetsytor och förvaring. Från köksfönstret imponerande utsikt över Hammarbybacken. Här kan man hänga i baren, dricka varmchoklad och se årets alpina världscup i parallellslalom från första parkett.

  MATSALSDEL | I öppen anslutning till köket finns matsalsdelen med utrymme för stor matgrupp, mingel och umgänge. Vacker vy över området, kanalen och Norra Hammarbyhamnen.

  BALKONG | Från matsalsdelen når man den ljuvliga balkongen i västerläge med kvällssol samt milsvid utsikt över både vatten och stad. Här ryms det utemöbler, grill och planteringar.  

  SOVRUM 1 | Till vänster om trappan finns ett funktionellt och mysigt sovrum med plats för säng, skrivbord, cykel och surfbräda.  

  SOVRUM 2 | Master bedroom är behagligt rogivande med hänförande utsikt över Hammarby Sjöstad och Södermalm. Här finns utrymme för dubbelsäng, sängbord och romantik. Garderobssystem från Elfa med gott om förvaring. 

  SOVRUM 3 | Brevid master bedroom finns detta sovrum med plats för säng och skrivbord. Fungerar utmärkt som barn- eller träningsrum.  

  SOVRUM  4 | Vid hallen och avskilt från övriga sovrum ligger detta sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Kan användas som gästrum eller kontor.   

  BADRUM 1 | Badrum i stilrent utförande med vita kakelplattor på vägg och grå klinkerplattor på golv med skön golvvärme. Dusch bakom vikväggar i glas. Handfat i vitt porslin och spegelskåp ovanför. Vägghängd WC.

  BADRUM 2 | Badrum med vita kakelplattor på vägg och mörkgrått klinkerbelagt golv med bekväm golvvärme. Dusch, tvättställ, spegel, skåp, vägghängd toalett, praktiskt vikbänk samt tvättmaskin och torktumlare från AEG. 

  WALK-IN CLOSET/FÖRRÅD | Bakom snygga spegelskjutdörrar finns en överraskande stor klädkammare med plats för kostymer, galaklänningar och annat som inte ska ligga framme. 

  ÖVRE PLAN 

  ALLRUM | Unikt och spektakulärt sällskapsrum med mycket ljus och rymd. 360 grader med makalös utsikt i alla väderstreck. Utmärkt för representation och tillställningar. Braskaminen är ett uppskattat attribut som används flitigt under höst- och vintersäsong.     

  TAKTERRASS | Från sällskapsrummet når man den exklusiva och insynsskyddade takterrassen med sol från morgon till kväll. Fantastisk utsikt över Hammarby Sjöstad och city samt Hammarbybacken och naturområdena. Plats för loungegrupp, perenner, odlingar och grill. 

  KÄLLARFÖRRÅD | Till bostaden hör ett källarförråd.   

  ÖVRIGT | I fastigheten finns också cykelrum, tvättstuga och parkeringsgarage med plats för 31 bilar. Bostadsrättsföreningen är ansluten till en gemensamhetsanläggning som svarar för avfallshantering via ett mobilt sopsugssystem. Övrigt avfall sorteras i föreningens soprum.  

 • Förening

  Brf Slusstornet är en äkta bostadsrättsförening med 82 st lägenheter, samtliga lägenheter upplåtna med bostadsrätt, som förvaltas av Riksbyggen. Byggår 2003-2004. Föreningen äger marken, fastighet Stockholm Klabben 5 . Garage med 31 platser. Månadskostnad 1300 kr. F.n. kö.

  Lägenheterna är uppförda i flerbostadshus i 5-8 plan och är grupperade kring 6 trapphus. Slusstornet består av två huskroppar, den östra med tornet som avslutning och den västra som är format som ett Z. Dessa huskroppar sluter sig delvis kring en gård. Gården är öppen åt två håll; mot kanalen och mot en park i söder. Husens fasader i sibirisk lärk tar sin utgångspunkt i lägenheterna. Lägenheterna har stora glaspartier, de flesta med glasytor från golv till tak. Dessa stora glasytor är infattade i fönster av målat trä eller oljelackad ek. 

 • Övrigt

  Hammarby Sjöstad är en marin och modern miljö, med både naturen och stadens puls runt knuten. Området är unikt på så sätt att stadsdelen omgärdas av vatten och natur med samtidig närhet till innerstaden. Nackareservatet angränsar till Sjöstaden vid Hammarbybackens fot med fantastiska möjligheter till alla typer av sportaktiviteter och rekreation. Stadsdelen ligger i framkant när det gäller miljötänk med egen kretsloppsmodell och ett eget lokalt reningsverk.  På kort promenadavstånd finns Sickla köpkvarter med shoppinggalleria, byggvaruhus, flera restauranger, caféer, biograf etcetera. 

  KOMMUNIKATIONER
  Tvärbanan går genom i Hammarby Sjöstad med flertalet stationer och det går smidigt att ansluta till tunnelbanans gröna linje vid Gullmarsplan samt Saltsjöbanan vid Sickla.

  Bussar som trafikerar Hammarby Sjöstad är linje 71, 74, 2, 55 och 96. Linje 71 trafikerar mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde. Linje 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby- och Lugnets Allé. I Norra Hammarbyhamnen med utgångspunkt Färjelägret kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller. 

  Ett annat populärt transportmedel är båten. Mellan Hammarby Sjöstad och Södermalm kan man kostnadsfritt åka med m/s Lotten och m/s Lisen. Trafiken utgår från Lumabryggan, Henriksdalshamnen samt Färjelägret i Norra Hammarbyhamnen. Under rusningstrafik på morgonen samt eftermiddag så går s.k triangeltrafik vilket gör att tätturheten ökar. M/s Emelie trafikerar från Hammarby Sjöstad till Nybroviken. Stopp på vägen görs i Masthamnen och Djurgården.

  Utbyggnad av tunnelbanas blå linje från Kungsträdgården mot Nacka pågår med station Luma i Hammarby Sjöstad.

Fakta

Adress
Midskeppsgatan 28, 5tr, 12066 Stockholm
Område
Hammarby Sjöstad
Rum
5 rum och kök
Boarea
163 Kvm (föreningens information)
Pris
14.995.000 kr
Avgift
8996 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV (grundutbud), bredband (1000/1000 MB) & bostadsrättstillägg för hemförsäkring ingår. Ingen avgiftshöjning planerad.
Våning
5 & 6
Byggnadsår
2004 (Byggnadsår 2003-2004)
Hiss
Ja (Stor hiss)
Förråd
Källarförråd
TV/Internet
Comhem (kabel-TV), Stockholms Stadsnät (bredband)
 
Förening
RB BRF Slusstornet
Org.nr
716419-6128
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - 131 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
2611
Lägenhetsnr LMV
1501
Andelstal, förening
1.86918 %
Andelstal, ägande
1.86927 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift
476 kr
Överlåtelseavgift
1190 kr
 
Driftkostnader
El
500 kr/mån
Försäkring
350 kr/mån
Totalt
850 kr/mån

Intresseanmälan

Midskeppsgatan 28, 5tr


Jag har tagit del av integritetspolicyn