Renoveringschans med två balkonger

 • Södermalm
 • Fatburs Brunnsgata 12
 • 2 rum och kök
 • 61 Kvm
4.290.000 KR

Ring för visning

Södermalm

Renoveringschans med två balkonger

 • Fatburs Brunnsgata 12
 • 2 rum och kök
 • 61 Kvm

Perfekt boende mitt i Söders hjärta och med ett härligt folkliv. Fastigheten är precis stambytt. De bästa kommunikationerna har du runt knuten och här har du närhet till alla delar av söder samt härliga grönområden.

 • Avgift 3393 kr/mån
 • Pris 4.290.000 KR
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  Välkommen till ett boende med stor potential och med sina två balkonger mot park. Här krävs det lite renovering för att få denna lägenhet till sitt drömboende. Du bor mitt bland Söders härliga folkliv med närhet till alla söders delar samt med de bästa kommunikationerna utanför dörren. Lägenheten ligger på 1,5 trappor och har sina kvm på rätt plats. Boendet är i originalskick sedan huset byggdes men är nu i behov av lite upplyftning och kärlek av de som kommer flytta in. Två rymliga balkonger vetter mot Timmermansparken.

  HALL | Välkomnande hall med gott om förvaring och avhängningsmöjligheter. I anslutning finns två mycket rymliga klädkammare, här får du rum med det mesta. Vardagsrummet har ekparkett de andra rummen har linoliummatta.

  VARDAGSRUM | Lägenhetens hjärta är vardagsrummet. Sällskapligt med stort fönsterparti mot Timmermansparken. Här finns gott om plats för soffgrupp och annat möblemang. Med direktaccess från vardagsrummet ligger två fina balkonger, en åt varje håll, med plats för utomhusmöbel och växter, perfekt för sommarmiddagarna.

  KÖK | Socialt och härligt kök med fokus på ett matbord vid fönster och plats för många gäster. Maskinellt finns här spis, ugn, fläkt samt kyl och frys. 

  BADRUM | Rymligt och ljust kaklat badrum med plastmatta på golv. Här finns duschkabin, wc, handfat samt handdukstork.

  SOVRUM | Rummet har god plats för dubbelsäng samt annan möbel. Fönster vetter mot balkong och park. 

  Boendet ligger med ett centralt läge med det bästa som Söder har att erbjuda utanför porten, närhet till såväl grönområden som de bästa kommunikationerna. Här bor du med gångavstånd till allt; förskolor, skolor, gym, matbutiker (5st inom 200m), caféer och några av Stockholms populäraste restauranger. Mariatorget, Nytorget, Skanstull och Hornstull ligger med korta och lite längre promenader. Intill finns Fatbursparken, Rosenlundsparken samt Tantolunden med Årstaviken och dess fantastiska promenadstråk vid vattnet. På några minuters promenadavstånd finns Mariatorget, Medborgarplatsen och Götgatan med sin härliga puls. Bättre kan det inte bli. Kommunikationerna är i toppklass; med pendeln tar det 4 minuter till Stockholm C, busslinjerna 55, 57 och 66 finns runt hörnet och det tar 5 minuter att gå till T-station Mariatorget (röda linjen) eller Medborgarplatsen (gröna linjen).

  Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren (föreningen) och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Uppgift angående boarean är baserad på föreningens uppgifter samt kontrollerad med ekonomiska förvaltaren. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   

 • Förening

  BRF Fatbursviken 2 ligger centralt på Södermalm alldeles intill Stockholms södra station. Fastigheten byggdes 1988-1990 av Familjebostäder och ombildades till bostadsrätter i februari 2002. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna Service AB.

  I fastigheten finns 178 bostadslägenheter på 1–6 rum och kök och 15 lokaler med olika verksamheter som restauranger, butiker, kontor, skola och förskolor. Så gott som alla lägenheterna har balkong och vetter mot bilfria grönområden i form av park, gård eller promenadstråk.

  Lägenheten upplåtes av föreningen och är en blivande bostadsrätt.

  Föreningen har en mycket informativ hemsida: www.fatbursviken.se.

  Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger inte marken (med tioårigt avtal som gäller t o m 2029). Juridisk person godkänns ej. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren och pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

  Bredbandsanslutning via Stockholms stadsnät framdragen till alla bostäder, det ingår i avgiften. Inga kommande avgiftshöjningar. Föreningen har god ekonomi och har vissa år haft december som avgiftsfri månad för samtliga i föreningen.

  Stambyte har precis skett nu under 2020. Föreningen har inte planerat några avgiftshöjningar i anledning av detta. Ett riktigt stambyte av de stående avloppsstammarna har skett. De horisontella rören ut från varje lägenhet är kvar och ansluts till de nya rören och därför behövs inga ingrepp i kök eller badrum. 

  Föreningen gör en översyn av innergården. De kikar även på renovering av tvättstugor samt renovering av portar.

  Till lägenheten hör ett källarförråd. Cykelförråd/barnvagnsförråd och tvättstuga finns. På innergården finns en bra utrustad föreningslokal som boende i huset kan hyra för barnkalas, fester och möten samt en övernattningslägenhet för gäster till boende i föreningen. Föreningen har även en gästlägenhet "Amiralen" som går att boka för de boende. Under fastigheten finns garage som sköts av HSB tel 010-4421100 och mellan portarna 12-18 en besöksparkering med åtta platser.

Fakta

Adress
Fatburs Brunnsgata 12, 118 28 Stockholm
Område
Södermalm
Rum
2 rum och kök
Boarea
61 Kvm (föreningens information)
Avgift
3393 kr/mån inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud ComHem), Bredband
Våning
2 (1,5 tr från entrén)
Byggnadsår
1988-1990
Förråd
Källarförråd
 
Förening
Brf Fatbursviken 2
Org.nr
716421-3451
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd - 171 KWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
0005
Lägenhetsnr LMV
1102
Andelstal, förening
0.4656 %
 
Driftkostnader
El
250 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Totalt
400 kr/mån

Intresseanmälan


Jag har tagit del av integritetspolicyn