Balkong i Söder mot lummig gård

 • Kärrtorp
 • Fyrskeppsvägen 40
 • 3 ROK
 • 73 KVM
3.720.000 KR

Ring för visning

Kärrtorp

Balkong i Söder mot lummig gård

 • Fyrskeppsvägen 40
 • 3 ROK
 • 73 KVM

Funkispärla som går utmärkt att disponera som 4:a rum och kök, med mindre barnrum utrustat med fönster, alternativt arbetsrum eller stor walk in closet.Här bor du lugnt och insynsskyddat nära både Nackareservatet och Nytorps gärde, med balkong i högt och soligt söderläge. Fiberbredband och basutbud TV ingår i avgiften. Flexibelt tillträde.

 • Avgift 4546 kr/mån
 • Visas Ring för visning
Visa alla bilderDölj alla bilder
 • Beskrivning

  En riktig pärla med väldigt bra hemkänsla och många originaldetaljer bevarade som djupa fönsterbänkar i marmor, dubbeldörrar med glasparti, Burspråk som ger dig både morgonsol och solnedgång, vackert parkettgolv samt stor balkong i söderläge som vetter mot föreningens lummiga gård.

  Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr och modern El-central med automatsäkringar och jordfelsbrytare. För barnfamiljer finns barnvagnsrum och cykelrum med direktingång från gården. Föreningen erbjuder också gästlägenhet samt föreningslokal. Välskött och stambytt förening.

  Välkomna till Fyrskeppsvägen 40!

   

  Hall med gott om plats för ytterkläder och skor. En klassisk telefonbänk/sittbänk finns, med skoförvaring under Ovan klädhängarna finns ett antal förvaringsfack. Förvaring finns också i två platsbyggda garderober med överskåp och en mindre klädkammare utrustad med ett antal trådkorgar samt klädstång ovan. På golvet ett stilrent klinkergolv i ljusgrå nyans, utrustat med golvvärme.

  Hallen blir lägenhetens nav, där planlösningen tillåter att man kan röra sig runt i lägenheten då det större sovrummet har två ingångar.

  I hallen återfinns också det mindre rummet som ger er möjligheten att använda lägenheten som en 4:a. Rummet fungerar utmärkt som småbarnsrum men disponeras idag som ett arbetsrum med hyllförvaring, skrivarbänk och skrivbord. Rummet är utrustat med treglas-fönster precis som resten av lägenheten.

  Badrummet med frostat fönster är helkaklat i vitt med en ljusgrå kakelbård. Här finns WC, duschörn, tvättmaskin, El-uttag, element, handfat med kommod samt belyst spegelskåp. På golvet ligger en ljus våtrumsmatta. För den som önskar större badrum, går det bra att utöka badrummets storlek, vilket gjorts i ett antal andra bostäder, Se den alternativa planlösningen under bilder.

  Sovrum 1 är det största sovrummet som erbjuder gott om plats för dubbelsäng samt förvaringsmöblering som byråer eller garderober. Ett underbart rum med två ingångar, en från hallen och en mot vardagsrummet med fantastiska dubbeldörrar i glas, vilket ger ljus och rymd åt både sovrum och vardagsrum. Sovrummet skiljs av med två gardiner, när det önskas.

  I sovrum 1 finns också burspråket som ger rummet en trivsam karaktär och du får tack vare det morgonsol som flödar in från ena hållet och senare från andra hållet kvällssolen och magiska solnedgångar mot Globenområdet.

  Vardagsrummet är av bra storlek och ramas in av det stora fönsterpartiet och utgången till lägenhetens stora balkong i söderläge. Rummets storlek medger både umgängesdel samt matdel och den vackra originalparketten är bevarad.

  Balkongen vetter mot föreningens innergård och erbjuder sol en stor del av dagen. Här har ni full överblick över föreningens gröna innergård med stora lekytor, mindre lekplats, grillplats, planteringar och träd. En perfekt plats för barnen att kunna springa runt och leka.

   Ett rymligt kök med ordentlig matplats och ställs bordet på längden sätter du lätt 10 stycken sittande middagsgäster. Köket från Kvik, renoverades som resten av lägenheten 2014/2015 och har precis också utrustats med en ny diskmaskin. Bra spotbelysta arbetsytor, rektangulärt vitt kakel hela vägen till tak på väggen ovan, gott om förvaring i ekskåp samt vita överskåp, induktionshäll, varmluftsugn, stilren kolfilterfläkt i rostfritt, ho i rostfritt samt, integrerad diskmaskin och integrerad fullhöjds kyl/frys. Dimbar takskena med spotlights och på golvet ett naturtroget klickgolv i laminat. Ett stort och socialt kök för den som gillar både matlagning och umgänge.

  Sovrum 2 är också av bra storlek och vetter mot gården. Rummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng samt skrivbord.

   

  Till bostaden följer nyttjande av ett rymligt källarförråd samt ett mindre matkällarförråd.

   

  Återigen välkomna till en trivsam funkispärla!

   

  NÄROMRÅDET

  Här bor du nära både Nackareservatet, Nytorps gärde och Kärrtorps centrum samt Sandsborg, som bägge erbjuder T-bana. Mittemot porten finns både Sushi och Pizzeria och i Kärrtorp centrum erbjuds service som apotek, mataffärer, bank, kiosk, pizzeria, frisör, blomaffär, bageri och delikatessbutik.  Nära lägenheten finns även det populära caféet Santa Fe och kvarterskrogen Nytorpet.

  Promenerar du in i Gamla Enskedes charmiga villaområde så finns där bl.a. populära Robin Delselius Bageri och Gamla Enskede Matbod.

  På kort avstånd ligger Kärrtorps gymnasium, Skarpnäcks skola med F-9 och i närområdet finns även ett flertal förskolor.

  Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår

  Globen som du når med en kort promenad har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjen. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik.

  Sickla köpkvarter ligger en kort bilfärd från Kärrtorp. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

 • Förening

  Brf Fyrskeppet är en äkta förening som förvärvade fastigheterna 2010. Föreningen består av 240 bostadslägenheter, varav 25 stycken fortfarande är hyresrätter, vilket är ett stort s.k. dolt kapital för föreningen i framtiden. Adresserna är Fyrskeppsvägen 15–45 samt Fyrskeppsvägen 28-80. Brf Fyrskeppet ombildades i november 2010. BOA ca 15 086 kvm samt LOA ca 955 kvm enligt taxeringsbesked. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Föreningen har genom hyresrätter, lokaler, garage mm. goda intäkter om ca 3,9 Mkr/år och vid årsskiftet 2018/2019 fanns en kassa om 8,9 Mkr.

  Delat ägande godkänns med minsta del 10%
  Juridisk person godkänns ej.

  Överlåtelseavgift om 1 183 kr betalas av köparen.
  Pantsättningsavgift 473 kr per pant (lån).

   

  RENOVERINGAR
  1993 Utbyte undercentraler
  1995 Stamrenovering kök/badrum
  2014 Fönsterbyte
  2014 Nybyggnation av fyra tvättstugor
  2013 Installation bredbandsnät, fiber (Bredbandsbolaget)
  2015 Byte av låssystem
  2015 Uppfräschning utemiljö
  2015 Obligatorisk ventilationskontroll inkl. rengöring av kanaler
  2016 Renovering av entrépartier
  2016 Utbyte av garageportar
  2017 Utbyte av samtliga källardörrar
  2018 Förbättringar hyresrätter
  2018 Radonmätning
  2018 Renovering lokaler
  2018 Värmepump
  2020 Fasad och dränering

  KOMMANDE:
  Byte elstigare (år ej fastställt)

  Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2037.

  Spekulanter uppmanas att själva läsa igenom årsredovisning och stadgar. Uppgifterna om föreningen baseras på information från föreningen, deras hemsida, årsredovisning, stadgar samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. http://www.brffyrskeppet.se/

  TV OCH INTERNET
  TV och internet levereras genom fiber via Bredbandsbolaget. Obligatorisk avgift för detta om f.n. 254 kr per månad vilket faktureras i samband med månadsavgiften.

  PARKERING OCH GARAGE
  Det finns 16 st. varmgarage för 1340 kr/månad, 39 st. P-platser med el för 570 kr/månad och 52 st. P-platser utan el för 444 kr/månad. Separat kö som handläggs av SBC och i övrigt Boendeparkering på gatan.

  TVÄTTSTUGOR
  Det finns moderna tvättstugor på Fyrskeppsvägen nr. 30, 33, 52 och 78.

  GÄSTLÄGENHET OCH FÖRENINGSLOKAL
  Föreningen har en gästlägenhet som medlemmarna får hyra åt familj och vänner för 250 kr/natt. Gästlägenheten finns i port nr 31 och föreningslokalen för kalas, middagar och fest, finns Fyrskeppsvägen 50.

  ÖVRIGT
  Föreningens medlemmar har tillgång till mysiga och lummiga gårdar med sittplatser, grillplatser samt lekplatser.


  Föreningen har en väldigt informativ hemsida för mer info. www.brffyrskeppet.se

  KOMMUNIKATIONER
  Ca 5 minuters promenad till tunnelbanan vid Kärrtorp centrum som tar er till Medborgarplatsen på mindre än 10 minuter. Snett över gatan går busslinje 163 som trafikerar i stort sätt hela söderort och går var 10:e minut. Gång- och cykelavstånd till Södermalm.

Budhistorik

 • 17 Feb     Budgivare 2    3 720 000 kr

 • 17 Feb     Budgivare 1    3 700 000 kr

 • 17 Feb     Budgivare 2    3 645 000 kr

 • 17 Feb     Budgivare 1    3 625 000 kr

 • 17 Feb     Budgivare 2    3 620 000 kr

 • 17 Feb     Budgivare 1    3 600 000 kr

 • 17 Feb     Budgivare 2    3 520 000 kr

 • 17 Feb     Budgivare 1    3 495 000 kr

Fakta

Adress
Fyrskeppsvägen 40, 12154 Johanneshov
Område
Kärrtorp
Rum
3 ROK
Boarea
73 Kvm (föreningens information)
Avgift:
4546 kr/mån inkl. Va/Vä
Våning
3/3
Förråd
Källarförråd samt matkällarförråd
TV/Internet
Fiber via Bredbandsbolaget
 
Förening
BRF FYRSKEPPET
Org.nr
769616-1442
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Energideklaration
Utförd - 146 kWh/Kvm och år

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnr
00104
Lägenhetsnr LMV
1201
Andelstal, förening
0.4839 %
Andelstal, ägande
0.53321 %
Pantsatt
Ja
Pantsättningsavgift:
465 kr
Överlåtelseavgift:
1183 kr (Betalas av buyer)
 
DRIFTKOSTNADER:
El
149 kr/mån
Försäkring
243 kr/mån
Totalt
392 kr/mån
Kommentar
Enligt säljarens uppgifter. Nätkostnad El tillkommer.

Intresseanmälan