• Ring för
  • visning

Vallentuna Smidesvägen 10C 3rok 65 Kvm


Ytteffektivt trea med uteplats


2.395.000 kr

Välkommen till denna yteffektiva 3:a med underbar uteplats. Lägenheten har ett stort och lättmöblerat vardagsrum. Plats för matsalsbord och soffgrupp. Två rymliga sovrum. Köket är fullutrustat med all maskinell utrustning. Modernt badrum med tvättpelare och golvvärme. Flertalet busslinjer tar dig runt runt kommunen, Norrort och till Stockholm

  • WEB FMK SMIDESV12-3

Beskrivning

Perfekt markplans 3:a med uteplats i söder - byggår 2016 där allt är i toppskick, kök i vinkel från Marbodal, stilrent helkaklat badrum med golvvärme och spotlights, trestavig ekparkett på golv och vita slätmålade väggar och tak. Centralt belägen nära b.la. livsmedelsbutik, kommunikationer, gym & natur! Låg avgift där bredband ingår!

Lägenheten har genomgående bra standard med siemens vitvaror, marbodalkök, ekparkettgolv, ljusa ytskikt.

Välkomnande hall med gott om plats för klädavhängning. Goda förvaringsmöjligheter via flertalet garderober och städskåp.

Badrummet har helkaklade väggar och klinker på golvet med värmeslingor under. Här finns duschhörna, kommod, wc, samt tvättmaskin och torktumlare med bänkskiva ovanför. 

Köket ligger öppet och socialt med vardagsrummet vilket bjuder in till trevliga tillställningar. Här finns kyl/frys, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, diskmaskin samt mikro. Gott om plats för matplats. 

Vardagsrummet är ljust och luftigt. Plats för soffgrupp och annat önskat möblemang. 

Det större sovrummet har praktiskta skjutdörrar från två håll. Stor garderob med skjutdörrar. Utgång till den trevliga uteplatsen. I Sovrummet får man plats med både dubbelsäng samt sängbord.

Det andra sovrummet har plats för säng och arbetsplats.  

Åby Ängar består av åtta kvarter med bostadshus som byggs mellan Smidesvägen, Åbyholms gård och brandstationen. Här bor man med närhet till Vallentuna centrum med bra service, Roslagsbanan och bussar. ca 9 minuters promenad.

Ett flertalet förskolor och skolor ligger inom bekvämt promenadavstånd. En förskola kommer att byggas i kvarteret. En ny skola (Hagaskolan) beräknas vara klar till år 2019.

Roslagsbanan ligger på ett bekvämt gångavstånd från området. Flertalet busslinjer tar dig runt runt kommunen, Norrort och till Stockholm.

I området finns det en sim- och gymhall, fotbollsplaner, tennisbanor samt ishall. I Vallentuna finns alltifrån ridning till golf samt närhet till grönska och skog. Vintertid erbjuder Vallentunasjön skridskoåkning och skidåkning.

Vallentuna centrum ligger några minuter bort. Här finns all tänkbar service. Butiker, restauranger, caféer, bagerier, livsmedelsbutiker, systembolag mm. Läs mer på vallentunacentrum.se för mer detaljerad information.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Smidesvägen 10C
186 36 Vallentuna
Område:
Vallentuna
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
65 Kvm
Pris:
2.395.000 kr
Avgift:
3.184 kr inkl. Värme, kallvatten, kabel-tv och bredband
Våning
bv
Byggnadsår:
2016
Lägenhetsnr:
232410001
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.23348
Andelstal, avgift:
1.23363
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
RB Brf Ängsnycklen
Org.nr:
769628-5282
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Värme:
100 kr/mån
El:
200 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Fastigheten uppförde av Riksbyggen 2016-2017. Det har uppförs 3 stycken flerbostadshus i 3-5 våningar med adress Smidesvägen 10B-C och Åby allé 1B-C. Fastighetsbeteckningen är Vallentuna-Åby 1:125.

Föreningen har ett flertal gemensamma utrymmen som gemensamhetslokal, övernattningslägenhet, cykelrum och 6 st barnvagns-/rullstolsrum. Det finns 35 st parkeringsplatser som kostar ca 250 kr/månad, 18 st garageplatser á ca 400 kr/månad samt 4 st garageplatser á ca 640 kr/månad. Byggnaderna är anslutna till EON fjärrvärmenät.

Ett förråd tillhör lägenheten och är beläget på vinden. Köparen betalar en överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande prisbasbeloppet vid förvärvet. Föreningen har även rätt att ta en pantsättningsavgift på 1 % av gällande prisbasbelopp per lån.

För mer detaljerad information om föreningen kan ni besöka riksbyggens hemsida: https://www.riksbyggen.se/ny-bostad/aktuella-projekt/stockholm/brf-angsnyckeln/

Dokument

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.