• Ring för
  • visning

Skärholmen Fjärdholmsgränd 9B, 2tr FASTPRIS 4rok 95 Kvm


Yteffektiv och mycket stilren


2.450.000 kr

FAST PRIS - FÖRST TILL KVARN - KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING! Renoverad, charmig, yteffektiv och mycket stilren bostadsrätt med fyra rum och kök, Nu finns möjligheten att förvärva en bostad som med sina välplanerade 95 m2 är unik i fastigheten. En Utmärkt lägenhet för den moderna familjen med alla tänkbara bekvämligheter. Detta boende har smakfullt renoverats och optimerats för den moderna familjen. Bostaden kan bäst beskrivas som öppen, ljus och väldisponerad, med alla ytor centralt belägna så att familjen ska få en social samlingsplats. Lägenheten har noggrant renoverats och modifierats för att bli yteffektiv och rymlig men samtidigt charmig och hemtrevlig. Här bor ni med ett stort öppet kök där ljuset flödar in från flera väderstreck, ett trevligt och lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkong samt tre mycket väl avvägda sovrum. Vidare så finns ett större badrum, rymlig hall och tvättstuga. Denna lägenhet måste helt enkelt upplevas på plats!

  • rimage.php

Beskrivning

Hall
Luftig och inbjudande hall med plats för avhängning och gott om förvaring i de två inbyggda garderoberna. Stilsäkert vitmålade väggar och högkvalitativt golv i färgen alba kastanj som är nyinlagt genomgående i hela lägenheten . Hallen som öppnar upp sig mot kök och vardagsrum, har en möblerbar yta som kan disponeras efter behov.

Kök
Stilrent kök i öppen planlösning mot vardagsrum, vilket i sin tur skapar en praktisk och ljus köksmiljö. Finishen är hög och de massiva ekskivorna erbjuder gott om arbetsyta. Här finns gott om förvaring i över- och underskåp. Nytt kakel ovan bänk, rostfri kyl/frys, diskmaskin, spisfläkt samt en ny inbyggnadsugn och ny 80 cm bred spishäll.

Vardagsrum
Fantastiskt öppet och hemtrevligt vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för både soffgrupp, såväl som en generös matplats för den stora familjen. Vitmålade väggar.

Sovrum I
Rofyllt ljust sovrum med gott om plats för bland annat dubbelsäng och ytterligare möblemang. Förvaring i två inbyggda garderober. Vitmålade väggar. 

Sovrum II
Även detta är ett rymligt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Vitmålade väggar.

Sovrum III/Kontor
Rummet är trivsamt beläget i anslutning till vardagsrum och kök och har ett härligt ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. 

Badrum
Prydligt och rymligt badrum med vitkaklade väggar samt klinkergolv i grå nyans. Utrustat med badkar, kommod, badrumsspegel och wc.

Tvättrum
Praktiskt utrymme i anslutning till köket med nyrenoverade ytskikt i form av vitmålade väggar samt grått klinkergolv. Rummet har utrustat med både golv och väggskåp, tvättmaskin samt en rejäl bänkskiva och vädringsfönster. 

Balkong
Stor balkong med gott om utrymme för möblemang. Trivsamt i anslutning till vardagsrum, här kan man njuta av solen under större delen av dagen.

Fakta

Adress:
Fjärdholmsgränd 9B, 2tr FASTPRIS
127 44 Skärholmen
Område:
Skärholmen
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
95 Kvm
Pris:
2.450.000 kr
Avgift:
4.919 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
2/6
Byggnadsår:
1968
Lägenhetsnr:
34
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas
Tv- internetutbud:
Comhem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
163 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Holmörnen 2
Org.nr:
7696296081
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
267 kr/mån
Försäkring:
133 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Brf Holmörnen 2 är en äkta bostadsrättsförening som upplåter 52 lägenheter och 5 lokaler, 13 av dessa lägenheter är hyresrätter. Fastigheten har en byggnad med två trapphus i sju våningsplan och källare. Sammanlagt finns det 52 bostadslägenheter. Utöver detta finns det ett garage om 420 kvm samt fyra kontorslokaler om sammanlagt 370 kvm som är uthyrda.

 

Utförda renoveringar

2015: Renoverad fasad.Stambyte samt ytskikt i grovkök i alla lägenheter.
2002: Stambyte i fastigheten 
Nya ytskikt i trapphus och korridorer.
Nytt golv i korridorer.
Ny armatur i trapphus, korridorer och källare.
Nya hissar.
Källarförråd uppgraderas med Thorax system.
Fönsterpartier i trapphus nya "Fortaxa" med förbättrad ventilation.
Forcerad frånluft ventilation uppgraderad och genomgången.
Källaren målad.
Nytt passersystem till allmänna utrymmen av typen keytag.
Grovsoprummet har fått nya ytskikt med klinker och kakel.
Planerade utföranden:
Upprustning av trädgård med belysning och staket.
Nya planteringar med träd och buskar.

Gemensamma utrymmen
Tillhörande källarförråd, nyrenoverade med trådnätskonstruktion. Tvättstuga/torkrum i källarplan med keytag-system, utrustat med tre tvättmaskiner, torktumlare och kallmangel. Det finns även cykelrum.

Området
Endast 150 meter från bostaden finner du Vårberg centrum med stort utbud av livsmedelsbutiker som ICA Kvantum, restauranger, gym och mycket mer. Tunnelbanan som går från centrum tar dig in till Stockholms city på cirka 25 minuter. Väljer du istället att ta bilen tar resan cirka 15 minuter. Lägenheten ligger inom gångavstånd från Johannesdalsbadet, Sätraängsbadet, Sätras naturreservat och promenadstråk längs med Mälarens vatten. Du har även Skärholmens galleria SKHLM i närområdet med över 100 butiker och restauranger. Andra sidan motorvägen ligger Kungens Kurva handelsplats med Sveriges största IKEA samt nöjescentret Heron City med SF Biograf, lekland och bowling.

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.