• Aktuellt bud
  • 9.250.000:-

Vasastan Ynglingagatan 27 4rok 116 Kvm


VINDSVÅNING MED SOLIG TAKTERRASS


10.295.000 kr

Underbar vindsvåning med stor och solig takterrass i sydost. Här kan du njuta av lyxen att kunna ta hissen rakt upp i lägenheten. Lägenheten har en totalyta på 125 (116+9) kvm. Fungerande öppen spis i vardagsrummet ger extra mysfaktor under årets kalla månader. Lägenheten är genomgående och ett härligt ljusinsläpp ges från såväl takfönster och takkupor. Klassiska vindsattribut med synliga murstockar, vackra takbjälkar och ca 4 m till nock. Lägenheten erbjuder en mycket trevlig disponering med inbjudande kök och matsalsdel i direkt anslutning till vardagsrummet. Tre utmärkta sovrum gör denna lägenhet perfekt för såväl paret som familjen. Bo på en attraktiv adress i Vasastan, en kort promenad från Odenplan. I närområdet hittar du flera matbutiker, många trevliga restauranger och faller andan på så är det inte långt till Citys shopping- och nöjesutbud. Nära till utmärkta kommunikationer med kort avstånd till både bussar, pendeltåg och tunnelbana.

Visas Söndag 25 Feb 13:45 - 14:15

  • DSC 0161

Beskrivning

Med ett omtyckt läge i Vasastan finner du denna underbara vindsvåning med stor och solig takterrass i sydost. Här kan du njuta av lyxen att kunna ta hissen rakt upp i lägenheten. Lägenheten har en totalyta på 125 (116+9) kvm. Här bor du med ett högt och fritt läge med himlen som närmsta granne. Fungerande öppen spis i vardagsrummet ger extra mysfaktor under årets kalla månader. Lägenheten är genomgående och ett härligt ljusinsläpp ges från såväl takfönster och takkupor. Klassiska vindsattribut med synliga murstockar, vackra takbjälkar och ca 4 m till nock. Lägenheten håller en genomgående god standard och erbjuder en mycket trevlig disponering med inbjudande kök och matsalsdel i direkt anslutning till vardagsrummet. Tre utmärkta sovrum gör denna lägenhet perfekt för såväl paret som familjen. God förvaring tillförsäkras av stor klädkammare såväl som ett flertal inbyggda garderober. Bo på en attraktiv adress i Vasastan, en kort promenad från Odenplan. I närområdet hittar du flera matbutiker, många trevliga restauranger och faller andan på så är det inte långt till Citys shopping- och nöjesutbud. Runt hörnet ligger den mycket omtyckta restaurangen Döden i grytan. Nära till utmärkta kommunikationer med kort avstånd till både bussar, tunnelbana och den nyöppnade pendeltågstationen vid Odenplan. Nära till populära Hagaparken som kommer väl till pass under soliga helgdagar. 

HALL | Trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Hallen nås antingen direkt från hissen som går rakt in i lägenheten eller via trappa från trapphuset. Märk det fina ljuset från takfönstren. Klinkergolv i hallen.

KÖK & MATSAL | Härligt sällskapskök med god standard. Köket är rymligt samt inbjuder både till matlagning och umgänge. Här finns plats för stort matsalsbord. Köket erbjuder en modern stil med vita och träfärgade luckor som inramas av snyggt kakel. Goda arbetsytor i ek. Mycket bra förvaring genom ett stort antal skåp. Full maskinell utrustning inkluderar varmluftsugn, spishäll, inbyggd micro, kyl/frys, integrerad diskmaskin samt fläkt. Märk det fina inbyggda vinstället. Från köket/matsalen når du lägenhetens takterrass.

TERRASS | Stor och härlig takterrass om ca 10(?) kvm med ett ogenerat läge. Belägen i sydost så här kan du njuta av solen från morgon till ca 18 under sommaren. Eldriven markis. Glasräcken med stålprofiler.

VARDAGSRUM | Inbjudande vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och ytterligare sitthörna. Märk det stora antalet takfönster som tillsammans med takkuporna ger vardagsrummet en härlig ateljekänsla. I vardagsrummet finner du fungerande öppen spis.

SOVRUM (3 st) | Lägenheten erbjuder tre utmärkta sovrum, där sovrum 2 är det största (master) och sovrum 3 det minsta. Samtliga sovrum erbjuder ett fint ljusinsläpp. Från sovrum 1 når du stor klädkammare som är något alldeles extra. 

BADRUM | Väldisponerat badrum med både inkaklat badkar och dusch. Helkaklat med klinkergolv med golvvärme. Här finner du också tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handfat med kommod. Handdukstork.

Fakta

Adress:
Ynglingagatan 27
113 47 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
116 Kvm
Biarea:
9 Kvm
Pris:
10.295.000 kr
Avgift:
5.519 kr inkl. värme, VA
Våning
6 av 6
Byggnadsår:
1923
Lägenhetsnr:
605
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3.79 %
Andelstal, avgift:
3.79 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
153 kWh/Kvm och år
Förening:
Hugin 26
Org.nr:
702000-9101
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
292 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Övrigt:
70 kr/mån
Summa:
612 kr/mån

Föreningen

Föreningen är ursprunglingen en bostadsförening men ombildades 1935 till bostadsrättsförening. Föreningen äger marken. I föreningen finns 58 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Tre lokaler upplåts med hyresrätt.

Urval av utförda renoveringar: Renovering plåt plan fem - 2016. Renovering fönster plan fem - 2016, Spolning kökstammar - 2016, Byte badrumsstammar (därmed samtliga bytta) - 2015, Reparationer fasadputspartier - 2013, Förbättringar elinstallationer källaren Ynglingagatan 27 - 2012, Nedtagning lös fasadputs - 2012, Värmekontroll lägenheter, injustering radiatorventiler - 2012, Dränering och renovering innergård - 2011, Nytt tätskikt takterasser - 2011, Spolning kökstammar - 2010, Målning entréer och ytterdörrar - 2010, Byte en badrumsstam Dannemoragagan 14 - 2002, Målning fönster - 2002, Nytt tak - 2000, Ombyggnad vind till tre lägenheter - 2000, Renovering fasad (rödbrun till gul) - 1998. Nya elstigare -1996. Byte köksstammar -1993

Planerande renoveringar: Renovering/målning fönster (Under plan fem) , Åtgärd tätskikt vädringsbalkonger

Gemensamma utrymmen inkluderar tvättstuga och cykelställ på gården. Föreningen har också en jättefin innergård med utemöbler.

Kabel-tv och bredband från ComHem eller fiber från Stockholms Stadsnät. En obligatorisk kostnad om 70 kr per månad debiteras för fiber, för detta erhålls 100 Mbit (tillkommer ovanpå den angivna avgiften). ComHems analoga basutbud med tv-kanaler ingår i avgiften.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfhugin26.se/

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Budgivning

16 Feb
Budgivare 1
9.250.000 kr

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.