• Välkommen på
  • visning
  • 23 Apr

Täby- Roslags Näsby Sågtorpsvägen 60 5rok 170 Kvm


Villa i populärt kvarter


7.890.000 kr

Välskött hus i eftertraktade Roslags Näsby. Detta hus är perfekt för barnfamiljen med 4-5 möjliga sovrum samt generösa sällskapsytor. Njut av en stor inglasad altan i söderläge med sol från morgon till kväll. Naturtomt med dubbelgarage och trevligt fristående vinförråd på husets baksida och egen ingång till spa del. På kort promenadavstånd finner du Stora Värtan som erbjuder såväl badplatser som småbåtshamn. Sammanfattningsvis ett härligt boende mitt emellan stad och skärgård i ett familjevänligt villaområde. Goda kommunikationer via bussar och Roslagsbanan som tar dig in till stan på ca 15 min.

Visas Tisdag 23 Apr 17:30 - 18:00 Söndag 28 Apr 11:30 - 12:15 Måndag 29 Apr 17:30 - 18:00

  • A7A6173-HDR

Beskrivning

ENTRÉPLAN

HALL | Rymlig entréhall med bra avhängningsmöjligheter. På golvet ett smakfullt klinker i gråskimrande nyans. I anlutning till hallen finns ett av husets två badrum.

WC/DUSCH | Stilrent och modernt badrum med dusch bakom glasvägg. Spegelskåp och kommod från Vedum samt wc och handdukstork. På väggarna är det vitt kakel och på golvet grått klinker med elektrisk golvvärme.

KÖK | Gediget kök från Ballingslöv samt vitvaror från Miele. Trevligt disponerat med bardel som avskärmar köket. Trivsamt rum för både mingel och familjens vardagsliv. Köket erbjuder såväl goda arbetsytorsom gott om förvaring. Kvalitativa materialval och full maskinell utrustning såsom diskmaskin, fläkt, kombinerad kyl- och frys, spishäll, ugn samt vinkyl.

SÄLLSKAPSDEL | Mycket ljust vardagsrum med öppen spis som bidrar till en härlig atmosfär och mysfaktor.  I anslutning finns en matsalsdel där stora middagssällskap ryms med utgång till husets baksida. Matsalsdelen kan vid behov enkelt göras om till ett sovrum. 

INGLASAD ALTAN  | Från vardagsrummet har du direktaccess till den stora inglasade altanen i härligt soligt söderläge. Med infravärme samt värmeslingor i golvet vilket gör att man kan använda uterummet året runt. 

SOVRUM 1 | På entréplan finns ett rymligt sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Kan vid behov delas av och göras om till två sovrum.

TVÄTTSTUGA | Via hallen kommer du in till tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare samt torkslåp. Vikbänk med gott om förvaring samt en grovvask. Praktiskt klinkergolv.

ÖVRE PLAN

ALLRUM/KONTORSDEL| Via trappan nås övre plan där man möts av ett allrum/kontorsdel med härligt ljusinsläpp via takfönster.  

SOVRUM 2| Rogivande och rymligt master-bedroom med vinklat tak med balkong i sydvästläge. Här finns gott om förvaringsmöjligheter med klädkammare och två garderobsutrymmen.

BADRUM MED BASTU | Badrum med bastu och badkar. Helkakaklat i vitt med grått klinkergolv. Kommod med handfat. WC och handdukstork. Takfönster.

OBS! Se gärna våra alternativa planskisser om man vill ha ytterligare sovrum i entréplan samt övreplan..

Tillhörande huset finns ett rymligt och fint dubbelgarage. På baksidan av huset finns ett trevligt vinförråd. Även en separat ingång till ett relaxrum. Praktiskt och bra förråd finns även på framsidan bredvid uterummet med plats för trädgårdsredskap och utemöbler. Larm och centraldammsugare finns installerat.

Fakta

Adress:
Sågtorpsvägen 60
183 30 Täby
Område:
Täby- Roslags Näsby
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
170 Kvm
Biarea:
15 Kvm
Tomtarea:
993 Kvm
Pris:
7.890.000 kr
Byggnadsår:
1994
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Stomme:
Trä
Grundläggning:
Torpargrund
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
7st om totalt 5.818.750 kr
Taxeringsvärde totalt:

7.445.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

4.088.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

3.357.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
90 kWh/Kvm och år
Energiklass:
C
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Täby ROSLAGS-NÄSBY GA:3
Servitut:
AVKOMSTRÄTT
Servitut:
Officialservitut vatten-och avloppsledningar
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
4500 kr/år
El:
10492 kr/år
Vatten/Avlopp:
3418 kr/år
Sotning:
389 kr/år
Renhållning:
2860 kr/år
Försäkring:
7100 kr/år
Övrigt:
5748 kr/år
Summa:
34507 kr/år

Övrigt

Roslags Näsby ligger granne med Enebyberg/Lahäll och är ett mycket uppskattat och populärt område bland barnfamiljer med kort gångavstånd till flertalet förskolor samt låg- och mellanstadium med gott rykte. Här bor ni nära stan men ändå avskilt. Goda kommunikationer med bussar dygnet runt mot Mörby Centrum (City) och Täby Centrum samt gångavstånd till Roslagsbanan som tar er in till Östra Station vid KTH på endast 12-15 min. Bra mataffär och en av Täbys bästa bagerier ligger också i närområdet samt natur med flera jogging- och skidspår i fin skog och cykelavstånd till Rösjön.

 Roslags Näsby är en kommundel i Täby kommun som ligger söder om Täby Centrum och gränsar mot Lahäll i Täby och Enebyberg i Danderyds kommun. Området byggdes upp kring järnvägsstationen Näsby som idag är nuvarande Roslagsbanan som anlades 1885. Området kring Näsby fick sedan namnet Roslags Näsby.

Ansvarig mäklare

Sophie Borg

Sophie Borg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 47

Skicka e-post

Biträdande

Ulrika Sköld

Ulrika Sköld

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-888 44 90

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.