• Ring för
  • visning

Skarpäng Kopparvägen 180 5rok 113 Kvm


Välplanerat radhus


4.850.000 kr

Trivsamt och barnvänligt radhus med låga driftskostnader i mycket populärt område med tillhörande garageplats. Huset är genomgående välskött och i bra skick. Två uteplatser med sol från förmiddag till kväll. Intill huset har man ett rymligt förråd.

  • WEB DSC 2329

Beskrivning

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

HALL

Välkomnande entréhall med klinkergolv. Rymlig skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

WC

Gäst wc renoverad cirka 2011 med ljusa väggar och sjöstensplattor. Toalett och badrumskommod i ek samt spegelskåp med inbyggda spotlights ovan.

KÖK

Marbodal kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Rymlig matplats för flera personer invid fönster mot entrésidans uteplats. Spis med häll (Siemens -05), fläkt (Thermex -05), kyl & frys i fullhöjd (Electrolux -05), micro (Siemens) och integrerad diskmaskin (Siemens -05).

TVÄTTSTUGA

Intill köket ligger tvättstuga som är renoverad 2012 med ljusgrå våtrumsmatta och ljusa väggar. Bänk med tvättho ger bra arbetsytor och det finns flera skåp för förvaring. Tvättmaskin (Whirlpool), varmvattenberedare (Nibe Compakt -11) och vinkyl (Candy).

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp, matplats och tv-möbel. Utgång till den insynsskyddade uteplatsen och trädgården.

SOVRUM 1 / VARDAGSRUM

Med ljust laminatgolv, tapetserade väggar samt två fönster. Idag är väggen borttagen och denna yta har integrerats med vardagsrum.

PLANLÖSNING ÖVRE PLAN

HALL

Med ljust laminatgolv och tapetserade väggar. Utbyggt utrymme över trappen med plats för liten arbetsplats eller läsfåtölj.

KLÄDKAMMARE

Med linoleumgolv, vitmålade väggar och fyra hyllor.

BADRUM

Helkaklat duschrum med klinkergolv, golvvärme och vita samt blå kakelplattor på väggarna. Stor, vit badrumskommod med spegel och spotlights ovan. Wc, dusch, handdukstork och ett hög skåp. Mindre fönster för ljusinsläpp och vädring.

SOVRUM 2

Fint och rymligt sovrum med tapetserade väggar och ljust laminatgolv.

SOVRUM 3

Stort sovrum med tapetserade väggar och ljust laminatgolv. Två garderober.

SOVRUM 4

Sovrum med vita väggar och ljust laminatgolv.

TOMT

Lättskött tomt med två uteplatser och lite gräsyta. Träaltan på framsidan i sydväst med stenlagd gång fram till entrén. På baksidan finns också träaltan i nordost samt gräsyta. Häck inramar båda uteplatserna.

 

Fakta

Adress:
Kopparvägen 180
187 44 Täby
Område:
Skarpäng
Rum:
54
Boarea:
113 Kvm
Tomtarea:
166 Kvm
Pris:
4.850.000 kr
Byggnadsår:
1977
Byggnadstyp:
Radhus
Fasad:
Trä
Tak:
Papp
Plåtarbete:
Plåtisol
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Fönster:
3-glas isoler
Uppvärmning:
Direkt el samt luftvärmepump
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
5st om totalt 3.000.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

2.509.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.096.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.413.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
69 kWh/Kvm och år
Servitut:
Servitut:
Servitut:
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
15000 kr/år
Vatten/Avlopp:
2517 kr/år
Samfällighet:
6800 kr/år
Renhållning:
960 kr/år
Summa:
25277 kr/år
Kommentar:
Samfälligheten har dubbel avgift t.om. hösten 2018 pga avbetalning av fiberinstallation.

Övrigt

RENOVERINGAR

2018 - Tre nya radiatorer i vardagsrummet.

2017 - Alla innerväggar (utom kök och badrum) har behandlats och målats vita av en profesionell firma.

2017 - Eluttag och belysning har lagts till i vardagsrum, badrum, sovrum och på baksidan av trädgården.

2017 - Garderob i master bedroom renoverad med ny inredning.

2017 - Ny tvättmaskin (Electrolux) som kombinerar både tvätt och tumlare.

2017 - Staket uppförde på både framsida och baksida med grind.

2016 - Väggen togs ner mellan vardagsrum och sovrum 1 för att få en större sällskapsdel. 

2015 - Omläggning av tak

2015 - Målning av luckor, lister + ny tapet i kök

2013 - Markiser framsida 

2013 - Tapet + målning av ett sovrum

2013 - Ventilationskanaler och takfläkt rengjorda

2012 - Renovering tvättstuga

2011 - Renovering wc. Målning, tapetsering, ny kommod och spegelskåp.

2011 - Målning fasad 

2007 -Nya radiatorer

2006 - Nya fönster

2005 - Nytt Marbodal kök

2005 - Luftvärmepump 

2000 - Duschrum

1999 - Tapetsering i hela huset + vägg vardagsrum

OMRÅDE & KOMMUNIKATIONER 

Från Kopparvägen har man nära till kommunikationer med buss till Täby Centrum, Mörby Centrum eller Danderyds sjukhus. Flera skolor och förskolor finns på gångavstånd som te.x. Skarpängsskolan, Rösjöskolan, Milstensskolan samt Termitens förskola som ligger bara några hus ifrån. På kort gångavstånd finns även härliga bad och rekreationsområden invid Mörtsjön eller Rösjön.

FIBER

TV, internet och IP-telefoni via fiber från Svenska stadsnät/Transit. 

FESTLOKAL

Koppargården, som är en välutrustad festlokal, kan lånas utan kostnad och ingår i gemensamhetsanläggning.

 

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.