• Aktuellt bud
  • 1.750.000:-

Tråsättra Kvarnkärrsvägen 29 3rok 76.2 Kvm


Välplanerat Brf radhus


1.895.000 kr

Härligt boende med känslan att du bor på landet men samtidigt så har du tillgång till Margretelunds alla fördelar. 76 kvm fördelade på 2 sovrum, tvättstuga, rymligt kök samt stort vardagsrum. Förråd utanför och garage ingår. Chans att sätta sin egen prägel på drömboendet.

  • WEB FMK KVARNK29-21

Beskrivning

Varmt välkomna till detta härliga boende med känslan att du bor på landet men samtidigt så har du tillgång till Margretelunds alla fördelar. Skolor, förskolor, Åkersberga Bollklubbs hemmaplan, Lanthandeln Favoriten, motionsspår, ljuvliga bad och direktbussar till Humlegården. 76 kvm fördelade på 2 sovrum, tvättstuga, rymligt kök samt stort vardagsrum. Förråd utanför och garage ingår. Chans att sätta sin egen prägel på drömboendet.

Hall:
Den ljusa hallen har ljust laminatgolv och ljusa väggar. Härifrån kommer man till lägenhetens kök, badrum, sovrum och vardagsrum.

Kök:
Stort arbetskök med delvis panel på väggarna. Här är vita skåpluckor och mörk mosaik ovan arbetsytorna. Här finns kyl och frys, diskmaskin, spis och fläktkåpa. Matplats för ca 6 personer.

Vardagsrum:
Vardagsrummet har ekparkett på golvet och ljusa väggar. Härifrån kommer man till den insynsskyddade och härliga uteplatsen.

Sovrum:
Lägenheten har två sovrum. Båda sovrummen har rymliga garderobsväggar. Plats för sängar samt annat önskat möblemang.

Badrum:
Badrummet har vitkaklade väggar med röda inslag samt rött klinker på golvet. Här finns duschdörrar i glas, wc, skåp, tvättställ och spegelskåp.

Tvättstuga
Tvättstugan når man från köket. Här är ljus våtrumsmatta och ljusa väggar. Här finns tvättmaskin och varmvattenberedare.

Lägenheten säljs med en friskrivningsklasul.

Till Åkersberga kommer man med antingen Roslagsbanan eller buss. Det går direktbussar till Täby, Danderyds Sjukhus samt Östra station och Humlegården. Roslagsbanan går till Östra Station. Från centrala Åkersberga tar det ca 30 minuter med bil till både Arlanda och Stockholm City, samt 20 minuter till Kista med nya Norrortsleden.

Runt Åkers Kanal finns vackra strövområden. Antingen går man ner mot havet för att titta på alla båtar eller så går man uppåt efter kanalen för lugna, lummiga miljöer. Hacksta fritidsområde bjuder på härliga motionsslingor i kuperad miljö. Ca tre minuters bilväg från centrum når man 3 stycken 18-håls golfbanor och en 9-håls Pay-and-play bana.

Åkersberga centrum har allt man kan tänka sig ett småstadscentrum kan erbjuda. Här finns välsorterade matvarubutiker, café, teater och biograf, bibliotek, restauranger, apotek och systembolag.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Kvarnkärrsvägen 29
184 62 Åkersberga
Område:
Tråsättra
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
76.2 Kvm
Pris:
1.895.000 kr
Avgift:
5.495 kr inkl. Vatten, garage och bredband & sophämtning
Byggnadsår:
1984
Lägenhetsnr:
15
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas
Uppvärmning:
Direkt el
Andelstal, ägande:
1.24740 %
Andelstal, avgift:
1.25978 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
114 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Rubinen-Safiren
Org.nr:
716418-7655
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
1500 kr/mån
Försäkring:
417 kr/mån
Summa:
1917 kr/mån

Föreningen

Brf Rubinen-Safiren äger och förvaltar fastigheten Tråsättra 1:824 och 1:825 i Österåkers kommun och består av 71 st lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB.

KABEL-TV & INTERNET
Fiberanslutning (100Mbit/s) till stadsnät. Kontakta respektive leverantör Bahnhof och Sappa för pris och prestanda.

Föreningen har nyligen gjort fasadmålning och bytt tak under 2016. Inredningsbar vind, bygglov och lov från föreningen krävs.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2018 Renovering av betonggolv i garage
2018 Renovering av dagvattenbrunnsrör
2018 Färdigställande av trappor
2018 Uppdatering av elinstallationer
2017 Slutfas av balkongbyte
2017 Ommålning av fasader
2016 Sotning och genomgång av ventilation påbörjas efter takomläggning.
2016 Byte av samtliga tak 2016.
2014-2015 Renovering av balkonger.
2014 Ytterbelysning har bytts ut.
2014 Byte av garageportar.

KOMMANDE RENOVERINGAR 2019
Påbörjat byte av ytterdörrar i området.

Budgivning

12 Jun
Budgivare 4
1.750.000 kr
11 Jun
Budgivare 3
1.700.000 kr
11 Jun
Budgivare 2
1.675.000 kr
11 Jun
Budgivare 1
1.650.000 kr
11 Jun
Budgivare 3
1.625.000 kr
11 Jun
Budgivare 1
1.600.000 kr
11 Jun
Budgivare 2
1.550.000 kr
10 Jun
Budgivare 1
1.500.000 kr

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.