• Ring för
  • visning

Kungsholmen Sankt Eriksgatan 10 2rok 53 Kvm


VÄLPLANERAD MED STOR BALKONG


4.195.000 kr

Med ett mycket attraktivt läge på Kungsholmen så finner du denna stilrena 2:a med stor balkong. Här bor du i omtyckta kvarter endast en stenkast från Norr Mälarstrand. Samtliga fönster vetter mot föreningens gård så här bor du med ett tyst och ostört läge. Denna hörnlägenhet är i genomgående mycket gott skick. Här bor du i en vacker fastighet anno 1912 som erbjuder flera vackra tidstypiska detaljer. Dusch och WC är separerade vilket underlättar under stressiga morgontimmar. Bo i mycket populära kvarter från vilka du har nära till allt trevligt som Kungsholmen har att erbjuda. Både bussar och tunnelbana finns på kort avstånd från porten vid Fridhemsplan. Föreningen är helt utan långfristiga skulder och har det lilla extra i form av en gästlägenhet som kan nyttjas av medlemmarna mot en liten avgift.

  • DSC 0008

Beskrivning

Med ett mycket attraktivt läge på Kungsholmen så finner du denna stilrena 2:a med stor balkong. Här bor du i omtyckta kvarter endast en stenkast från Norr Mälarstrand. Samtliga fönster vetter mot föreningens gård så här bor du med ett tyst och ostört läge. Denna hörnlägenhet är i genomgående mycket gott skick. Här bor du i en vacker fastighet anno 1912 som erbjuder flera vackra tidstypiska detaljer, däribland stora flerluftsfönster och en generös takhöjd. Dessa klassiska detaljer samspelar med moderna design- och materialval och du kan njuta av både ett stilrent kök med full maskinell utrustning och fräscha våtutrymmen. Dusch och WC är separerade vilket underlättar under stressiga morgontimmar. I vardagsrummet finner du vacker fiskbensparkett och i hall, sovrum samt kök är det vanlig parkett. Bo i mycket populära kvarter från vilka du har nära till allt trevligt som Kungsholmen har att erbjuda. Både bussar och tunnelbana finns på kort avstånd från porten vid Fridhemsplan. Här finner du också flera välsorterade matvarubutiker och Västermalmsgallerians shopping. Soliga helger ger er tillfälle att nyttja härliga strandpromenader längs med Norr Mälarstrand samt Rålambshovsparkens grönområde.

Föreningen är helt utan långfristiga skulder och har det lilla extra i form av en gästlägenhet som kan nyttjas av medlemmarna mot en liten avgift.

HALL | Ingång sker till utmärkt hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen får du plats med byrå eller liknande om så önskas. I hallens inre del finner du inbyggt skåp.

VARDAGSRUM | Trevligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord. Stort flerluftsfönster ger mycket ljus. Från vardagsrummet når du inbyggd garderob.

KÖK | Snyggt kök med vita luckor med handtag i rostfritt. Goda arbetsytor i ek inramas av fint kakel i vitt. Köket erbjuder full maskinell utrustning som inkluderar ugn, spishäll, kyl/frys, inbyggd diskmaskin och fläkt. God förvaring tillförsäkras av ett stort antal skåp. Plats finns för litet bord invid stort fönster ut mot gården.

SOVRUM | Härligt hörnrum med fint ljus i två väderstreck. Här finns gott om plats för både dubbelsäng och förvaring. Garderobsvägg tillförsäkrar en god förvaring. Från sovrummet når du lägenhetens balkong.

BALKONG | Stor balkong belägen i öst. Här kan du njuta av solen från ca 9-14 på sommaren.

DUSCHRUM | Fräscht duschrum med kaklade väggar i vitt och klinkergolv. Ordentlig duschplats bakom duschväggar i glas. Handfat. Handdukstork.

WC | Kaklad WC med klinkergolv. Handfat.

Fakta

Adress:
Sankt Eriksgatan 10
112 39 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
53 Kvm
Pris:
4.195.000 kr
Avgift:
1.620 kr inkl. värme och VA
Våning
1 av 5
Byggnadsår:
1912
Lägenhetsnr:
21 / 20470-1002
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Andelstal, ägande:
3.46 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
136 kWh/Kvm och år
Förening:
Göken 28
Org.nr:
769606-6963
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
650 kr/mån

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 2003. Föreningen består av 32 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Två lokaler upplåts med hyresrätt.

Föreningen har inga långfrista skulder.

Urval av utförda renoveringar: Stambyte av V/A (både kök och badrum, 2005), Elstigar (2005), Totalrenovering av gården (2006), Trapphusrenovering (2006), Installation av säkerhetsdörrar (2006), Fasadrenovering (2009), Utsida målning samt tätning av fönster (2012), OVK besiktning (2012), Radonmätning (2013), Installation av fiber Ownit (2014), Målning av taket (2014), Komplettering radonmätning (2014)

Planerande renoveringar: Fasadrenovering är preliminärt planerad till 2020.

Gemensamma utrymmen inkluderar tvättstuga, cykelställ under tak på gården och barnvagnsrum. Föreningen har också två uteplatser med utemöbler. Till den ena uteplatsen finns en murad grill. Sist men inte minst så har föreningen en övernattningslägenhet (Större rum med sovloft samt badrum med dusch och toalett. Det finns kokvrå med diskho och kokplattor, kyl och frys, mikrovågnsugn m.m.. Matbord för 6-8 personer. Dubbelsäng finns på sovloftet samt i den dubbla bäddsoffan. Det finns också en extra tältsäng att tillgå.)

Kabel-tv och bredband från ComHem eller Ownit (fiber). Ej inkluderat i avgiften.

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.