Södermalm Bohusgatan 53 5rok 99 Kvm


VÄLPLANERAD MED BALKONG


6.990.000 kr

Välkommen till denna väldisponerade 5:a med balkong i soligt söderläge. Denna gavellägenhet har ett härligt ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck. Lägenheten erbjuder fyra utmärkta sovrum samt rymligt vardagsrum och kök. Både badrum och extra-WC finns och lägenheten har dessutom mycket goda förvaringsmöjligheter. Stambyte är nyligen gjort. Detta är en lägenhet för den stora familjen. Precis utanför porten finner du en grönskande innergård med lekplatser, sandlåda och sittgrupper. Därtill har föreningen en gästlägenhet som kan hyras av medlemmarna. Här bor du i ett lugnt område med ett suveränt läge ett stenkast från Skanstull, Ringens Centrum och Eriksdalsbadet. Nära till både bussar och tunnelbana. Runt hörnet hittar du både skola, förskola och populära Lilla och Stora Blecktornsparken med aktiviteter för stora och små året runt.

  • 17-Vardagsrum

Beskrivning

Välkommen till denna väldisponerade 5:a med balkong i soligt söderläge. Denna gavellägenhet har ett härligt ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck. Planlösningen erbjuder ett flertal disponeringsmöjligheter. Förutom fyra utmärkta sovrum finner du rymligt vardagsrum samt snyggt kök som rymmer stora middagssällskap både till vardag och fest. Parkettgolv i kök, vardagsrum och hall. Ett bra boende måste ju vara funktionellt. Den här lägenheten gör dig inte besviken. Här erbjuds både badrum samt extra-WC. Därtill har lägenheten mycket goda förvaringsmöjligheter med garderob eller klädkammare i samtliga sovrum samt ytterliggare garderober i den inre hallen. Stambyte är nyligen gjort. Detta är verkligen en lägenhet för den stora familjen. Huset erbjuder bekvämligheter såsom stor hiss med plats för barnvagn och entré utan trappor. Precis utanför porten finner du en grönskande innergård med lekplatser, sandlåda och sittgrupper. Därtill har föreningen dessutom en gästlägenhet som kan hyras av medlemmarna.

Här bor du med ett suveränt läge en kort promenad från Skanstull. Nära till både bussar och tunnelbana. En kort promenad bort finner du både Tullgårdsskolan, förskola och populära Lilla och Stora Blecktornsparken med aktiviteter  för stora och små året runt (lekpark, rutschkanor, tennisbana, djur, pulkabacke, gräsmatta för lek och picknick m.m.) På kort avstånd finner du även Eriksdalsbadet och i närbelägna Ringens Centrum finns massor av affärer för den shoppingsugne. Den lokala ICA-butiken ligger bara några hundrameter från porten.

HALL | Entré sker till trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Hallens inre del fungerar som en länk mellan kök och vardagsrum. Här finner du garderobsvägg.

VARDAGSRUM | Stort vardagsrum med härligt ljus från stora fönster. Grannhuset på andra sidan gatan är mycket lågt så här kan du njuta av mycket himmel. Med fördel ryms både soffa och matsalsbord om så önskas.

KÖK | Snyggt kök i vinkel med grå luckor. Goda arbetsytor inramas av stilsäkert kakel. Den maskinella utrustningen inkluderar spishäll, inbyggd varmluftsugn, integrerad diskmaskin (2019), inbyggd kyl/frys, inbyggd micro samt köksfläkt. I köket ryms stort matbord. Fint ljusinsläpp från två stora fönster.

SOVRUM x 4 | Lägenheten erbjuder fyra utmärkta sovrum. Samtliga har ett fint ljusinsläpp. I samtliga finner du antingen garderober eller klädkammare.

BALKONG | Från ett av sovrummen når du lägenhetens balkong som är belägen i söder ut mot Bohusgatan. 

BADRUM | Badrum som renoverades 2017. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv med golvvärme. Ordentlig duschplats. Handfat, handdukstork och WC. Förberett med el för tvättmaskin.

EXTRA-WC | WC med handfat som nås från hallen.

Fakta

Adress:
Bohusgatan 53
116 67 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
99 Kvm
Pris:
6.990.000 kr
Avgift:
5.290 kr inkl. värme, VA och kabel-tv
Våning
2 av 5
Byggnadsår:
1967
Lägenhetsnr:
99-2151-1-3-6
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.02339 %
Andelstal, avgift:
1.02339 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
94 kWh/Kvm och år
Förening:
HSB Brf Ringen nr 151
Org.nr:
716417-4083
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
450 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
650 kr/mån

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 1980. Föreningen består av 114 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Tolv lokaler finns, flera av dessa disponeras av föreningen.

Föreningens hus är byggda runt en grönskande och bilfri innergård med gräsytor, lekplats och sittgrupper. Inom föreningen finns utrymme för såväl källsortering som grovsopor. Flera tvättstugor finns. I det aktuella huset finns en vanlig tvättstuga och en grovtvättstuga. Flera cykelförråd och barnvagnsrum finns.

Föreningen har utöver ovan en gästlägenhet med två rum, toalett och dusch samt ett pentry. Totalt finns sex bäddar. I pentryt finns kylskåp, två kokplattor, kaffebryggare, vattenkokare och enklare köksutrustning. Hyran är 500 kr per dygn.

Renoveringar i urval: Gårdsrenovering (2018), VA-stammar (2017), Målning tak (2015-16), Nya fönster (2012)

För planerade renoveringar vänligen se lista i årsredovisningen. Utöver det som står där planeras följande de närmsta åren; nya branddörrar och nya ytterportar. Hissbyte i 53:an, vilket troligen planeras till 2021.

Leverantör av kabel-tv är Comhem. Det analoga basutbudet ingår i avgiften.

Bredband via fiber eller ComHem. Fiber är via Open Universe och därmed kan man välja mellan olika leverantörer. Ingår ej i avgiften.

För mer information se föreningens hemsida: https://brf-ringen.se

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.