• Välkommen på
  • visning
  • 25 Apr

Södermalm/Mariatorget Hornsgatan 37, 2tr 3rok 72 Kvm


Välplanerad med balkong i söder


5.595.000 kr

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade trea med härlig balkong i söder som vetter mot föreningens innergård. Lägenheten präglas av goda materialval samt en öppen social planlösning. Här ges möjlighet till ett unikt boende med ett suveränt läge på Söders paradgata med närhet till Södermalms heta restauranger, caféer, barer, butiker m.m. Mycket stabil förening med god ekonomi. I fastigheten finns garage som nås direkt med hissen.

Visas Torsdag 25 Apr 18:00 - 18:30 Söndag 28 Apr 14:00 - 15:00 Måndag 29 Apr 18:45 - 19:15

  • 1Q1A5239

Beskrivning

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade trea med härlig balkong i söder som vetter mot föreningens innergård. Här ges möjlighet till ett unikt boende med ett suveränt läge på Söders paradgata med närhet till Södermalms heta restauranger, caféer, barer, butiker m.m. Mycket stabil förening med god ekonomi. I fastigheten finns ett garage som nås direkt med hissen.

HALL | Här möts du av en välkomnande och luftig hall med goda förvaringsmöjligheter.

VARDAGRUM | Öppen planlösning och generösa ytor mellan kök och vardagsrum inbjuder till socialt umgänge med mingel och middagar. Stora fönster ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Rummet är lättmöblerat med plats för soffa, soffbord, tv-möbl och annat möblemang. 

KÖK | Modernt och funktionellt kök med matplats för 6-8 personer intill stora fönsterpartier. Den maskinella utrustningen i består av kyl/frys, induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro. 

MASTER BEDROOM | Rofyllt sovrum med fönster vetter mot innergården. Här finns det gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Bra förvaringsmöjligheter tack vare praktiska garderober.

SOVRUM 2 | Mindre sovrum som med fördel kan användas som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Härifrån når man balkongen.

BALKONG | Balkongen är belägen i soligt söderläge. Här finns det gott om plats för utemöbler och växter.

BADRUM | Fräscht helkaklat badrum med golvärme och badkar. Här finns tvättmaskin och torktumlare med en praktisk bänkskiva ovanför samt väggskåp för förvaring. Badrummet är även utrustat med WC, handfat och spegelskåp.

Till lägenheten tillhör även nyttjanderätten till ett källarförråd.

 

Gemensamma utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. Modern tvättstuga och cykelrum i källaren samt barnvagnsrum i direkt anslutning till entrén. För den som är händig finns ett hobbyrum med hyvelbänk och skruvstycke i källaren. Föreningen har dessutom en barnvänlig och trevlig innergård med planteringar av träd och buskar. På innergården finns utemöbler, grill, boulebana, cykelställ under tak och en bra lekplats för barnen.

Garage
Föreningen disponerar över 86 st garageplatser som nås direkt med hiss. Kostnad från 1100 kr/mån.

Kommunikationer 
Kommunikationerna är mycket goda via T-bana Mariatorget alternativt Slussen samt pendeltåg via station Stockholm Södra. Ett flertal busslinjer trafikerar området såsom stomlinjen med buss 4 samt busslinjer 55, 66 och 74.

Fakta

Adress:
Hornsgatan 37, 2tr
118 49 Stockholm
Område:
Södermalm/Mariatorget
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
72 Kvm
Pris:
5.595.000 kr
Avgift:
2.560 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (grundutbud) & Bredband
Våning
2
Byggnadsår:
1975
Lägenhetsnr:
2027
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Tv- internetutbud:
Ansluten till kabelnät via ComHem. Fiber upp till 1000 Mbit/s via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.634 %
Andelstal, avgift:
1.37 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
258 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Trekanten på söder
Org.nr:
769604-7013
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
500 kr/mån

Föreningen

Föreningen bildades 1999 och förvärvade fastigheten år 2003. Fastigheten ligger på Hornsgatan 35-37 och Timmermansgatan 17. Föreningen upplåter 71 lgh med bostadsrätt samt 7 lägenhter och 9 lokaler med hyresrätt. Vidare upplåtes 86 garageplatser. Förening med betydande hyresintäkter från affärslokaler och har väldigt god ekonomi.

Genomförda renoveringar:
2016 OVK godkänd och fiber indraget.
2015-2016 Stambyte badrum och kök.
2013 Omläggning av tak.
2012-2013 Utvändig fönstermålning Timmermansgatan och Hornsgatan.
2011 Renovering av hissar samt renovering av gård.
2010 Upprustning av trapphus och entréer.
2009 Fönster mot gården utbytta (ej balkongfönster). Byte av garageport.
2008 Renovering av tvättstugan, inkl. ny maskinpark.
2005-2006 Ny värmeväxlare, renovering av spillvattensystem och byte av samtliga tvärgående rör i källaren, nytt bjälklag - garagenedfart, nytt gårdsbjälklag samt helt omgjord gård med nytt ytskikt.

 

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.