• Ring för
  • visning

Handen Runstensvägen 25 2rok 52 Kvm


välplanerad med fin balkong


1.650.000 kr

Välkommen till denna välplanerade lägenhet om 2 rum och kök. Mestadels av ytskikten har renoverats och delar av den maskinella utrustningen i köket är ny. Öppen planlösning mellan kök och rymligt vardagsrum där utgången till balkongen finns. Badrum med tvättmaskin och torktumlare. Större välskött förening. Flexibelt tillträde kan tillgodoses!

  • 12-Balkong

Beskrivning

HALL: Hall som praktiskt sammanbinder lägenhetens samtliga rum. Här finns bra plats för avhängning av ytterkläder samt om man efterfrågar ytterligare förvaring kan garderober installeras.

SOVRUM: Yteffektivt sovrum som kan möbleras med dubbelsäng, Ljusinsläpp genom väl tilltaget fönsterparti. Väggarna är nymålade i vitt och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. Om man önskar finns möjlighet att bygga en större garderobssektion.

BADRUM: Generöst badrum med nytt handfat på kommod samt ny toalettstol. Badrummet är utrustat med tvättmaskin samt torktumlare och i anslutning till dessa finns en bra arbetsbänk. På vägg sitter en vattenburen handdukstork. Dusch finns men badkar kan installeras. Väggarna är helkaklade samt på golvet ligger klinker.

VARDAGSRUM: Trevligt vardagsrum som ligger med öppen planlösning mot köket. Rummet är ett hörnrum så att man har ljusinsläpp från två väderstreck. Här finns även utgången till lägenhetens fina balkong. Väggarna är nymålade i vitt och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. Planlösningen är mycket social då matplats och kök ligger i direkt anslutning till vardagsrummet.

KÖK: Kök med bra arbetsytor och mycket skåpsförvaring. Luckorna går i en dov grå kulör med vitt kakel ovan bänk. Maskinell utrustning såsom inbyggd rostfri mikro samt varmluftsugn med pyrolytisk rengöring, av märket SMEG. Integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Spishäll med induktion och rostfri spisfläkt med glasdetaljer. På golvet ligger ett ljust parkettgolv. I anslutning till köket finns yta för att möblera med en större matgrupp.

 

FÖR DE BOENDE I FÖRENINGEN: I föreningen finns en boulebana och för barnen en lekplats. Det finns en föreningslokal att hyra för lugnare tillställningar, kostnad 500 kr/dygn inkl. utrustning såsom bord/stolar/glas/porslin. Även finns ett övernattningsrum för två personer till en kostnad av 300 kr/dygn. Bastu finns att nyttja. Ytterligare finns även tvättstuga belägen på Parkvägen 1, cykel-/barnvagnsförråd, soprum samt grovsoprum.

KOMMUNIKATIONER: På ca 10 minuters promenadavstånd ligger Handenterminalen med pendeltåg in till Stockholm, ca 25 minuters resväg. I anslutning till tåget ligger även bussterminalen med ett flertal busslinjer.

OMRÅDET: I närområdet och på några minuters promenad ligger Haninge Centrum med ett flertal kedjebutiker, matvarubutik, systembolag, restauranger m.m. Ytterligare finns Port 73 som även det hyser restauranger och flertalet butiker. I anslutning till Port 73 ligger en välsorterad Willys butik och lite längre bort på Gudöleden ligger ICA Maxi. För den som önskar grönområde finns Rudans friluftsområde på ca 15 minuters avstånd där det vintertid finns fina skidspår och på sommaren motionsspår och friluftsbad.

Fakta

Adress:
Runstensvägen 25
136 46 Handen
Område:
Handen
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
52 Kvm
Pris:
1.650.000 kr
Avgift:
4.839 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV (basutbud), Bredband 100/100 Mbit
Våning
1
Byggnadsår:
1990 – 1991
Lägenhetsnr:
112
Tv- internetutbud:
Telia. 100/100 Mbit/s. Ingår i avgiften.
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0,441100 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
99 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Syrenen 1
Org.nr:
716420-4369
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Summa:
150 kr/mån
Kommentar:
Dessa kostnader kan variera.

Föreningen

Brf Syrenen 1 (716420–4369) bildades 1989 och är äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 179 bostadsrättslägenheter samt fyra lokaler med hyresrätt fördelad på BOA 13 919 kvm samt lokalyta om 1 163 kvm. Föreningen äger marken, inge tomträttsavgäld belastar föreningens ekonomi. Inga beslutade avgiftsförändringar finns i dagsläget, kollat 2019-02-28. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv (paketet Lagom), bredband (100/100 Mbit/s) via fiber samt telefon via IP-telefoni. Föreningen innefattar följande adresser: Parkvägen 1 och 3, Dalarövägen 8, 10 och 12 samt Runstensvägen 21, 23 och 25. Vid överlåtelse tar föreningen ut en överlåtelse- respektive pantsättningsavgift. Överlåtelseavgiften utgör 2,5 % av prisbasbeloppet och pantsättningsavgiften 1 % av prisbasbeloppet. Prisbasbelopp 2019 är 46 500 kr. Delat ägande förälder/barn är tillåtet med fördelningen om minst 90/10 %. Juridisk person godkänns icke. Gällande parkering och priser är kostnaden för p-plats utomhus 510 kr/kvartal och för garageplats 810 kr/kvartal. I föreningen finns 67 p-platser samt 58 garageplatser, separat kort kö.

Genomförda väsentliga renoveringar: 2019, nytt nyckelsystem. 2017, säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter och stamspolning. 2014, utbyte av frånluftsfläktar. 2006, ombyggnation av undercentral. Planerade renoveringar: 2019, ombyggnation av källarförråd. 2020–28, hissrenovering. Garaget har löpande underhållits och renoverats vid behov.

Ansvarig mäklare

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Biträdande

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.