• Ring för
  • visning

Länna Björnvägen 38A 5rok 125 Kvm


Välbyggt parhus intill allmänning


4.450.000 kr

Med ett högt söderläge/sydväst, ligger detta nybyggda parhus i bostadsrättsform med skogen som granne i ett mycket barnvänligt område i slutet av återvändsgata. Genomgående hög standard och välplanerad planlösning med vattenburen golvvärme i båda planen, delvis öppen planlösning, möjlighet till 4 sovrum, walk-in closet samtidigt som det går snabbt att ta sig in till stan. Solig uteplats med trädäck som gränsar mot allmänning. Varmt välkommen på visning.

  • WEB DSC 5004

Beskrivning

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

HALL

Välkomnande entréhall med klinkergolv och spotlights. Vidare i en förlängning av hallen finns en förvaringsnisch för av hängning där det ligger vitlaserat furugolv.

TVÄTTSTUGA / TEKNIKRUM

Med klinker, ho, två överskåp, ett underskåp, fönster samt tvättmaskin och torktumlare. Här står också frånluftsvärmepumpen.

KÖK

I vinkel och delvis öppet mot vardagsrum ligger det smakfulla köket från Marbodal med full maskinell utrustning och vitvaror från Siemens. Här finns matplats med tre fönster. Snygg zink ho i ett stycke. Spotlights och vitlaserat furugolv. Lingrön slät lucka inkl handtag, rostfri diskbänk, bänkskiva i laminat, mjukstängande lådor och luckor, bänkbelysning i LED samt eluttag, stänkskydd av kakel, engreppsblandare med diskmaskinsavstängning, rostfria vitvaror. Vitlaserat furugolv.

VARDAGSRUM

Ljus sällskapsdel med utgång till uteplats med trädäck mot skog / allmänning. Plats för soffgrupp och tv-möbel. Vitlaserat furugolv.

BADRUM MED DUSCH

Med kakel, klinker, handfat, spegel, wc, dusch samt duschvägg i glas.

FÖRRÅD

Under trappen finns smart byggt förråd med elcentral samt kablar till ett förberett ljudsystem med förberedelser för högtalare i alla rum på entréplan samt i alla rum utom ett på övre plan. 

PLANLÖSNING ÖVRE PLAN

Mörkbetsad trappa leder upp till övre plan.

ALLRUM / SOVRUM 1

Med plats för tv-möbel och soffgrupp. Vitlaserat furugolv. Kan också göras om till ett fjärde sovrum.

SOVRUM 2

Plats för säng, skrivbord och garderober. Vitlaserat furugolv.

Sovrum 3

Barnrum med plats för säng, skrivbord och garderob. Vitlaserat furugolv.

BADRUM

Påkostat badrum med kakel, klinker, spotlights, handfat, wc, spegelskåp, badrumsskåp samt badkar med dusch.

MASTER BEDROOM / SOVRUM 4

Hörnrum med plats för dubbelsäng. Vitlaserat furugolv och walk-in closet.

PARKERING

Precis utanför finns en parkeringsplats. Fri parkering på gatan.

FÖRRÅD

Vidbyggt förråd tillhör. 

Fakta

Adress:
Björnvägen 38A
142 51 Skogås
Område:
Länna
Rum:
5
Boarea:
125 Kvm
Pris:
4.450.000 kr
Avgift:
4.884 kr
Byggnadsår:
2018
Lägenhetsnr:
A03
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
6.158 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Beställd
Förening:
Brf Björnvägen 30-42
Org.nr:
769632-6078
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Brf Björnvägen 30-42 består av 14 stycken parhus samt 7 stycken studiohus. Varje bostad har tillgång till en parkeringsplats utanför huset. Samtliga fastigheter är anslutna till öppen fiber, varje bostadsinnehavare tecknar eget abonnemang. Juridisk person godkännes.

Övrigt

OMRÅDE

I Länna bor du med naturen som granne i mycket barnvänligt område. Länna är beläget söder om Skogås med nära anslutning till Nynäsvägen. Området var från början ett fritidshusområde vid Drevviken som nu utvecklats till ett idylliskt och nytt villaområde nära naturen. 

I Skogås finns goda möjligheter för fritids- och friluftsaktiviteter med bland annat; simhall, fotbollsplan, tennis- & badmintonbanor. Under vinterhalvåret plogas de närbelägna sjöarna Drevviken och Magelungen för skridskoåkare och det finns även skidspår i området. Under sommaren kan man ta sig ett dopp vid flertalet sandstränder och klippbad, eller varför inte njuta av de fina promenadstråken längs sjöarna. Vid Ågesta naturområde finns mysiga promenadstråk, löpspår/skidspår, ridklubb och en 27-håls golfbana med en drivingrange.

RESTAURANGER & AFFÄRER

I Länna finns ett stort köpcentrum "Länna Market" med rikskedjor såsom Bauhaus, Elgiganten, XXL-sport, Mediamarkt, Willys osv. För den inredningsintresserade finns även Länna Möbler som säljer alla de stora designermärkena av möbler, mattor, belysning och övrig inredning. I Skogås C finns ett rikt service- och affärsutbud. Så som postombud, mataffärer, apotek, bibliotek, systembolag, vårdcentral, folktandvård, frisör, gym och blomsteraffär. Dessutom finns det mysiga kvartetskrogar samt snabbmatsrestauranger med bla sushi. Inom några minuters bilresa finns även större köpcentrum så som Port 73 och Farsta C.

KOMMUNIKATION

Vid Skogås C finns pendeltåg och bussar. Pendeltåget trafikerar Stockholm och Västerhaninge/Nynäshamn upp till var 15:e minut med restid om ca 20 minuter till Stockholm Central. Med bil tar det ca 15 minuters resetid till centrala delarna av Stockholm (ej i rusningstrafik). Med en kort biltur kommer du till Farsta köpcentrum och T-bana. Om man inte har tillgång till bil så går det bussar som tar dig till Farsta C på ca 10 min. I Länna finns det buss som tar dig till bl.a. Länna Köpkvarter, Skogås Centrum/Station, Handen och Farsta.

SKOLOR OCH BARNOMSORG

På Gamla Dalarövägen 6 i Länna finns en enskild förskola. Vidare finns det flertalet kommunala och enskilda förskolor i Skogås bl.a Mörtviksskolan (F-6), Edboskolan (F-9), Sjötorpsskolan (F-3) och Östra grundskolan (4-9). Här finns också Östra gymnasiet. Sommaren 2018 planerar Engelska Skolan att öppna vid infarten till Björnvägen. För mer information om förskolor och skolor finns på Huddinge kommuns hemsida - www.huddinge.se

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.