• Välkommen på
  • visning
  • 21 Okt

Sundbyberg - Grönkulla Trädgårdsstad Lavettvägen 1D 4rok 102 Kvm


Vackert stadsradhus intill grönområde


5.395.000 kr

Stilfullt och suveränt planerat hörnradhus i eftertraktade Grönkulla Trädgårdstad. Attraktiv öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och tre fina sovrum där det större bjuder på bekväm vardagslyx med badrum en-suite och egen utgång till den härliga västaltanen. Stramt och sobert formspråk med stilsäkra färgval och exklusiva materialval - här bor du bekvämt och stiligt i ett välbyggt radhus med mycket låga driftkostnader - och till lägre kostnad än i en lägenhet! Lugnt läge endast 5 min till vardagsservice och T-bana som tar dig till city på 15 min.

Visas Söndag 21 Okt 12:30 - 13:30 Måndag 22 Okt 18:00 - 18:30

  • Picture-6

Beskrivning

Välkommen till vackra fyra rum och kök i mycket gott och påkostat skick. Elegant formspråk med sobra och stilsäkra färgval och exklusiva material. Genomgående väggar i vitt och vackra ekparkettgolv med golvvärme, klinkergolv i våtrummen - även de med vattenburen golvvärme.

Entré via grind vid den staketomgärdade och stensatta uteplatsen i österläge.

HALL l  Fin, möblerbar hall med mörkt klinkergolv och målade väggar i vitt. God plats för såväl avhängning som förvaring.

DUSCHRUM  I  Stort och sobert duschrum med helkaklade väggar i vitt och ljusbeige klinkergolv med golvvärme. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare (Bosch) med arbetsbänk och skåp. I badrummet finns en stor duschhörna med vikväggar i frostat glas (plats för badkar finns), handdukstork, handfat med kommod från Vedum och vägghängd wc. Bakom en inbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas finns värmepumpen och god plats för förvaring. Dimbar belysning genom inbyggda LED-spotlights i taket. 

KÖK I  Stilrent och exklusivt kök med full maskinell utrustningskåpinredning från exklusiva Vedum. Skåpluckor med push-to-openfunktion i högblankt vitt kontrasteras elegant och stilsäkert med exklusiv bänkskiva i svart granit och stänkskydd i gröntonat frostat glas.
I köket finns diskho, integrerad diskmaskin (Bosch), fläkt (Bosch), kyl och frys (Electrolux), induktionshäll (Bosch) och inbyggd micro och varmluftsugn (Bosch). Nätverksuttag. Infällda spotlights i taket.

MATPLATS I  Stor och fin matplats med plats för många gäster. Läckert extra ljusinsläpp fås genom elegant takfönster och som förstärker kökets strama och exklusiva karaktär. 

VARDAGSRUM I  Härligt vardagsrum med tre fönster från golv till tak och glasad dörr ger en härlig kontakt med den stora altanen i perfekt västerläge. Vackert böljande gräsmatta utanför altanen övergår en bit bort i skogsområde - denna yta ingår ej i fastighteten men upplevs som privat. LED-belysning i fönstrens överkant. Nätverksuttag.

SOVRUM 1 I Fint sovrum med god plats för säng och skrivbord. En inbyggd dubbelgarderob med skjutdörrar i spegelglas oich ELFA-system. LEDljus-list i fönster. Nätverksuttag.

SOVRUM 2 I  Härligt master bedroom med badrum en-suite och utgång till altanen via glasad dörr som ger en härligt rofylld utsikt mot vackra planteringar och skogsområdet. God plats för såväl dubbelsäng som arbetsplats eller läshörna. Mycket god förvaring i två dubbelgarderober med skjutdörrar i spegelglas och ELFA-sysytem.
DUSCHRUM EN-SUITE  Helkaklat badrum med helkaklade väggar i vitt och ljusbeige klinkergolv med golvvärme.
I badrummet finns badrumsskåp med belysning och invändigt el-uttag, badkar på tassar, handdukstork, handfat med kommod från Vedum och vägghängdwc. 
Dimbar belysning genom inbyggda LED-spotlights i taket. SOVRUM  I  Mindre sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord. garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas, ELFA-system. LEDljus-list i fönster. Nätverksuttag.

SOVRUM 3 l  Ljust sovrum med god plats för säng och skrivbord. LEDljus-list i fönster. Nätverksuttag.

- - -

BREDBAND, KABEL-TV
Digital-TV via Sundbybergs stadsnät genom fiber. Nätverksuttag i alla rum. 
Bredband via Sundbybergs stadsnät, kund väljer själv abonnemang hos leverantör med valfri hastighet (upp till 100Mbit/s) - se mer på www.sundbybergsstadsnat.se

OMRÅDET
Lugnt läge intill skogsokråde i attraktiva Grönkulla Trädgårdstad där vardagsservice (bl a apotek, matbutiker, restauranger och vårdcentral) och T-bana samt flertalet busslinjer ligger en kort promenad bort. Tvärbanan med kommunikation till Kista byggs kvarteret bakom.

Bra läge med närhet till E4 och E18. 5 minuter till Bromma flygplats och 25 minuter till Arlanda.

 

Fakta

Adress:
Lavettvägen 1D
174 59 Sundbyberg
Område:
Sundbyberg - Grönkulla Trädgårdsstad
Rum:
4 rum och kök3
Boarea:
102 Kvm
Tomtarea:
199 Kvm
Pris:
5.395.000 kr
Byggnadsår:
2014
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:
Radhus
Fasad:
Trä
Tak:
Sedum
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Grundmur:
Betong
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Tv- internetutbud:
Sundbybergs stadsnät
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme samt varmvatten produceras av frånluftvärmepump.
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
2st om totalt 3.232.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

3.026.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.387.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

1.639.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
60 kWh/Kvm och år
Energiklass:
D
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Sundbyberg SUNDBYBERG GA:1
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Sundbyberg SUNDBYBERG GA:6
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Sundbyberg SUNDBYBERG GA:7
Servitut:
Gemensamhetsanläggning Sundbyberg SUNDBYBERG GA:13
Servitut:
Officialservitut takutsprång och tillträde
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
18477 kr/år
Vatten/Avlopp:
3020 kr/år
Samfällighet:
2400 kr/år
Renhållning:
1360 kr/år
Försäkring:
5800 kr/år
Summa:
31057 kr/år
Kommentar:
I värmekostnad ingår även kostnad för hushållsel. Övrigt avser avgift till samfällighetsföreningen (gemensamma anläggningar och byggnader, snöskottning mm).

Övrigt

Garageplats, 550 kr/mån
Utomhusplats, 300 kr/mån
MC-plats ca 150 kr/mån

Boendeparkering finns i området. 

Dokument

Ansvarig mäklare

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.