• Ring för
  • visning

Svalnäs 10rok 315 Kvm


Med gästhus & dubbelgarage


35.000.000 kr / högstbjudande

Välkommen till denna smakfulla 20-talsvilla i Djursholms Svalnäs med dubbelgarage och gästhus, belägen på en plan helt inhägnad tomt med helautomatiserade entrégrindar. Villan har under de senaste åren renoverats med genomgående vattenburen golvvärme (även el på klinkerpartierna), där ytskikt gjorts om och även dränering, åskledare, tak och de flesta fönster bytts ut. Ett styrsystem gör det enkelt och praktiskt att sköta huset och för den teknikintresserade går det även att styra ljud och ljus via olika zoner. Smakfullt helt nytt kök i öppen planlösning med utgång till terrass med tak, infravärme och markis. Öppen spis, uteplatser, plan tomt och ett både mysigt och privat intryck genomsyrar fastigheten som även har en mycket välordnad och lättskött trädgård. Huset har en uppmätt boyta om 315 kvm och biyta om 145 kvm. Gästhuset är 33 kvm och garaget är 54 kvm. På tomten finns två förråd 14 resp 8 kvm. Varmt välkommen på visning.

  • 41

Beskrivning

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

HALL En upplyst fasad och möjlighet till uppvärmd stentrappa leder upp till entréhall med både vattenburen och elektrisk golvvärme samt väggfasta möbler så som garderober och sittbänk för god förvaring. Städskåp.

SÄLLSKAPSDEL Disponeras idag som en härlig loungedel med soffgrupp och öppen spis. Mörkbetsad, homogen stavparkett i ek med belysning. Plats för matsalsmöbel. Ljust och vackert burspråk.

KÖK Nybyggt kök med köksö, inbyggda och integrerade vitvaror, rostfri kyl & frys, fläkt med egen kanal. Spis, ugn, micro från Miele, kyl & frys från Electrolux. Mörkbetsad, homogen ekparkett. I en öppen planlösning följer en stor matplats med plats för tio till tolv personer.

VARDAGSRUM / TV RUM I vinkel från köket ligger vardagsrum med integrerad platt smart TV och soffgrupp. Även här ligger mörkbetsad ekparkett.

GÄST WC Vägghängd toalett, inbyggd spegel samt handfat och ekgolv.

ÖVRE PLAN

HALL Gedigen trappa i ek, med härligt ljusinsläpp från takfönster, leder upp till övre plan. I hallen finns ett linneskåp med tvättnedkast direkt ned till tvättstugan.

TV RUM / LEKHÖRNA Härligt hörnrum med tre stycken fönsterpartier och plats för såväl leksaker som tv-möbel och soffgrupp.

SOVRUM 1 Stort hörnrum, med balkong i syd/sydväst, som idag disponeras som kontor. Inbyggda garderober.

SOVRUM 2 Barnrum med plats för säng och skrivbord. Inbyggda garderober.

SOVRUM 3 / MASTER BEDROOM Sovrum, walk-in closet med platsbyggd inredning i ek samt stort badrum med separat wc, dubbla handfat, bubbelkar samt dusch. Sovrummet har även balkong och A/C.

DUSCHRUM Med kakel, klinker, spotlights, spegelskåp och handfat. Både vattenburen och el golvvärme.

VIND Ektrappan leder vidare upp till inredd vind med två sovrum och duschrum.

SOVRUM 4 Hörnrum med parkettgolv och fönster.

DUSCHRUM Med kakel, klinker, wc, spotlights, dusch, golvvärme.

SOVRUM 5 Hörnrum med parkettgolv och fönster.

KATTVIND Tre separata förråd.

KÄLLARE

DUSCHRUM Med kakel, klinker, dusch, duschvägg av glas, spotlights, handfat, spegel, skåp, handdukstork samt golvvärme.

SOVRUM 6 Rymligt sovrum med hörn läge och två fönster.

KONTOR Större kontor med fasta bokhyllor och plats för både stort skrivbord och mötesrums del. I anslutning till kontoret finns egen entré. 

TVÄTTSTUGA Rymlig tvättstuga med inbyggda skåp och nya vitvaror 2017.

PANNRUM Med extra kyl & frys. Bergvärmeanläggning och värmeväxlare. Rummet är utrustat med säkerhetsdörr.

SPA Relaxavdelning med gott om plats. Här finns vinkällare med kylaggregat och inredning i ek, bastu med dusch och wc i anslutning, stort bubbelkar (ej inkopplat) samt plats för t.ex. löpband. Vackert stengolv. Egen entré finns.

FÖRRÅD I källaren finns även två förråd.

GÄSTHUS Separat minivilla på tomten som även denna har totalrenoverats. Huset har en liten entré/hall, sovrum med plats för dubbelsäng, vardagsrum samt ett litet kök med pentry. Badrummet har dusch och toalett med golvvärme.

GARAGE Plats för två bilar och rymmer också en verkstad / förråd med fast inredning. Det är uppvärmt och har vatten samt avlopp. Garaget uppfördes enligt tidigare uppgifter 1985. Alla ytskikt har renoverats samt att det installerats automatiska garagedörrar.

TVÅ FÖRRÅDSBYGGNADER Ena friggeboden är nyare, har el och har delvis isolerats. Den större boden är befintlig men har målats om.

VÄXTHUS Perfekt för odling.

TOMTEN Hela tomten har anlagts med gräs och alla gångar är stenlagda. Större delen av tomten har automatisk bevattning (fn avstängd) och automatisk gräsklippning. Belysning och spotlights är installerade på flera ställen i trädgården för att skapa en trevlig och inbjudande atmosfär med fruktträd, buskar och Magnolia.

TEKNIK 

VVS Alla vattenledningar samt avlopp är nya fram till gatan. Huvudbyggnaden har sex stycken WC varav fem med dusch eller badkar. Ateljén har också wc och dusch.

3 borrhål finns för bergvärme, 155 meter vardera. Bergvärmeanläggningen levererar även kyla till föräldrasovrummet samt server rum.

Vinkällare och svalen har separata kylanläggningar.

ELEKTRONIK Fastigheten har idag ett styrsystem för styrning av ljus, dörrar, larm, ljud och TV anläggningar. Närmare 170 lampor har möjligheten att styras automatiskt. Alla fönster och dörrar är larmade. Alla ytterdörrar har automatiska motor lås och access system eller indikering om de ej är låsta. Fiber, LAN och komplett larm (ink Multicom) finns installerat. Fönstren på de nedre planen är förstärkta med laminerat syntetglas. Kamera system.

Samtliga byggnader målades om i sin helhet 2015.

Fakta

182 67 Djursholm
Område:
Svalnäs
Rum:
10
Boarea:
315 Kvm
Biarea:
145 Kvm
Tomtarea:
2388 Kvm
Pris:
35.000.000 kr
Byggnadsår:
1920, 2006-2007
Byggnadsår kommentar:
En större renovering utfördes åren 2006-2007
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarbete:
Plåtisol
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Betongplatta
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Uppvärmning:
Bergvärme samt direktverkande el
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
17st om totalt 11.928.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

11.632.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

4.432.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

7.200.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.