• Ring för
  • visning

Storängen Krokvägen 12 4rok 76 Kvm


Vacker jugendlägenhet


5.195.000 kr

Sekelskifte när det är som bäst. Optimalt planerade 76 kvm med 3 sovrum, stort vardagsrum och härligt kök. Här bor man i en av Storängens vackraste fastigheter med ett fantastiskt läge. Soldränkt, egen uteplats på den gemensamma gården.

  • WEB FMK KROKV12-4

Beskrivning

Varmt välkomna till detta fantastiska sekelskiftesboende med ett härligt läge i Storängen. Här bor man i en pampig jugendvilla anno 1905, byggd för Justistieombudsmannen Nils Lilienberg med familj. Villan är mycket tilltalande med sina vita puts, spröjsade fönster och branta tak. Arkitekten var Ture Stenberg och fastigheten stod klar 1906. Lägenheten var från början ett blomsterrum och matsal. Planlösningen har optimerats med 3 sovrum, generöst och påkostat kök samt vardagsrum med matplats. God takhöjd om ca 2,85 meter. Hela lägenheten har massvis av sekelskiftescharm såsom fiskbensparkett, spröjsade fönster, spegeldörrar och vackra dörrfoder samt golvsocklar. 

Via pampig stentrappa nås lägenhetens välkomnande entré. Här möts man av hög bröstpanel och charmiga fönster som vetter mot söder. Plats för klädavhänging via smakfull hatthylla. Lägenheten har genomgående ljust laserad fiskbensparkett och vitmålade väggar.

Direkt in till höger finns en gäst-wc med vitmålade väggar och grå klinker på golvet. Här finns wc, tvättställ och spegel. 

Köket smälter trevligt in i husets karaktär. Köket kommer från Alno och har vita ramluckor med tidstypiska handtag. Bänkskivan är av ljus sten och har stänkskydd ovanför. Vitvarorna kommer från Siemens och består av hel kyl samt halv frys, ugn, induktionshäll samt fläkt.

Vardagsrummet/matsalen ligger öppet och socialt med köket vilket bjuder in till trevliga tillställningar. Här får man plats med en stor matgrupp vid de stora fönsterpartierna. Öppen och fungerande spis bidrar till hög mysfaktor. 

Beroende på vad som önskas finns det tre rymliga sovrum utöver kök och matsal/vardagsrum. Antingen används dessa till tre sovrum eller två sovrum och vardagsrum. Samtliga rum inrymmer sängar och annat önskat möblemang. 

Det stora badrummet rymmer generös duschhörna, tvättpelare från Siemens, högskåp, wc samt kommod med handfat. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger det grå klinker med värme under. Nedsänkt tak med infällda spotlights. 

Soldränkt, egen uteplats på den gemensamma gården. Här får man plats med stor utegrupp och grill. Här kan man avnjuta härliga middagar och enkelt ha uppsyn över barnen i trädgården.

Nacka Forum ligger på kort avstånd, ett utav Sveriges största köpcentrum, här finns allt du behöver med 150 butiker, caféer och restauranger. Du finner även service, så som bank, vårdcentral, biltvätt, skomakare och kemtvätt.

Sickla köpkvarter ligger också inom bekvämt avstånd. Här finns allt man kan önska sig i form av shopping, kläder, inredning, elektronik, livsmedel samt ett flertal restauranger och caféer. Det erbjuds även ett stort utbud av kultur och nöjen. I Dieselverkstaden är en populär mötesplats speciellt för barnfamiljer med bl. a. bibliotek, restaurang, caféer och konsthall. Det arrangeras teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finner vi även en SF biograf med sex salonger samt Klätterverket med klättervägg. Vill man motionera så finns träningsanläggningar, t.ex. SATS och Friskis & Svettis.

På bekvämt gångavstånd (ca 10 minuter) ligger station Storängen. Härifrån går det bra att ta tåget till Slussen på ca 15 minuter.  På gångavstånd ligger ett flertal busslinjer så som 471 och lokalbussar 409-422 passerar bl.a. Station Nacka Forum och vidare in till Slussen. Bussar går även mot Värmdö, Tyresö och Haninge.

Mycket barnvänligt område med närhet till flertalet skolor och förskolor. På hemsidan www.nacka.se finns aktuell information om barnomsorg och utbildning i Nacka kommun, se länk

Varmt välkomen på visning! 

Fakta

Adress:
Krokvägen 12
131 41 Nacka
Område:
Storängen
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
76 Kvm
Pris:
5.195.000 kr
Avgift:
5.235 kr inkl. Värme, vatten & sophämtning
Våning
1
Byggnadsår:
1905
Lägenhetsnr:
1001
Ventilation:
Mekanisk m. värmeåtervinning
Uppvärmning:
Bergvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
17.3913 %
Andelstal, avgift:
17.3913 %
Pantsatt:
Ja
Förening:
Brf Storkroken
Org.nr:
769628-5118
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Brf Storkroken förvärvade fastigheten 2014. Under 2015 genomgick hela fastigheten en omfattande renovering och anpassades till nutidens krav på komfort och stil. Under renoveringen lades stor vikt vid att behåll fastighetens jugendkaraktär. I samarbete med Nacka kommun och länsantikvarien har alla lägenheter renoverat varsamt men ändå anpassats för att motsvara dagens höga krav på tillgänglighet.

Föreningen består av fem lägenheter om totalt 423 kvm samt en lokal på 28 kvm.

Alla lägenheter har egna källarförråd. Till lägenheten hör en parkeringsplats. Det finns även gästparkering, cykelparkering samt sophantering.

Fastigheten äger en stor parkliknande tomt om 3525 kvm med gott om plats för barnen att leka på.

Renoveringen bestod av;

Nytt värmesystem via bergvärme.
Nytt elsystem
Renoverade och målade fönster
Nya ytskikt
Ny ventilation
Renoverade elstäder

Fiber finns installerat i fastigheten.

Dokument

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.