• Ring för
  • visning

Kvarnholmen Siloplatsen 4, 12tr 3rok 78 Kvm


Urbant boende med havsutsikt


6.495.000 kr

I Lighthouse bor du i mötet mellan stad och skärgård - ett urbant och unikt boende vid vattnet. Det här är platsen för dig som har höga krav och som inte vill kompromissa, varken med din livskvalitet eller med kvaliteten på ditt boende. Bli först att flytta in i denna nyproducerade 3:a, lägenheten säljs på ritning och beräknad tillträdesdag är 19 mars 2018. Lägenheten har genomgående höga krav och som inte vill kompromissa, varken med din livskvalitet eller med kvaliteten på ditt boende. Lägenheten har genomgående hög standard, sober skandinavisk stil och husets utformning har ägnats stor omsorg. Balkongen blir ett extra rum sommartid, ställ bara upp dörren och ät alla måltider ute. Högst upp i tornet finns en inglasad lounge med bastu och relax för alla boende samt en festlokal att nyttja.

  • Bild 1

Beskrivning

Vill du också bo i en bostad utöver det vanliga? I Stockholm Lighthouse, Brf Silouette, har du nu chansen att förvärva 3 rok om hela 78 kvadratmeter med en rejäl balkong om 11 kvadratmeter som är helt färdigbyggd och tillträdesklar 19 mars 2018. Lägenheten innehar en välplanerad och genomtänkt planlösning utöver det vanliga. Social och attraktiv öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffgrupp, matbord, tv-bänk m.m. Köket är från välrenommerade Vedum och innehar full maskinell utrustning, bänkskiva i laminat, induktionshäll, goda arbetsytor, förvaring samt vitvaror från Siemens. Infällda LED-spothligts som bänkbelysning. Väggarna är vitmålade och golven pryds av vackra plankgolv. Två bra sovrum, varav ett "master bedroom" där det finns garderob med skjutdörrar för extra bra förvaring. Helkaklat badrum med vägghängd wc, elektrisk handdukstork, väggskåp för förvaring, duschvägg i glas med härlig takdusch, tvättmaskin och torktumlare samt infällda spotlights i taket. Hallen är rymlig och här finns plats för både avhängning, förvaring samt städskåp. Förutom spännande karaktär blandad med modern arkitektur innehar fastigheten en pampig gemensam entré med hotellkänsla samt både garage och en gemensam samlingslokal samt lounge med bastu och relax som är belägen högst upp i tornet. Här bor du på bästa läge mellan city och skärgård! 

På Kvarnholmen finns täta kommunikationer med bl. a. busslinje 402. Från kajen kan ni även ta SL's pendelbåtar som tar er till Nybrokajen. För den som vill så är det även enkelt att cykla in till stan. Den nyöppnade Svindersviksbron ger en smidig förbindelse från Kvarnholmen via väg 222 till Södra länken men även till köpcentrum som Nacka Forum och Sickla Köpkvarter. I området planeras för såväl sjökrog som närcentrum med allehanda butiker och gym. Vill du hellre motionera utomhus så är promenadstråken längs vattnet Stockholms kanske allra finaste. 

FÖR MER INFORMATION OCH BILDER SE: https://peabbostad.se/projekt/stockholm/stockholm-lighthouse-brf-silouette/

Fakta

Adress:
Siloplatsen 4, 12tr
131 31 Nacka
Område:
Kvarnholmen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
78 Kvm
Pris:
6.495.000 kr
Avgift:
4.290 kr inkl. Värme, Vatten, digital TV, IP-telefon och bredband.
Byggnadsår kommentar:
2018
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Behövs ej
Förening:
Brf Silouette
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
100 kr/mån
Summa:
300 kr/mån

Föreningen

Byggnaden består av tre punkthus med tre trappuppgångar om totalt 130 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Fastigheten upplåts med äganderätt. Byggherre är PEAB och bygget påbörjades 2014 och står klart 2017-2018. Bostadsrättsföreningen är en äkta förening och äger marken. Tomtareal: 2 008 kvm Boarea: 9 668 kvm

OM STOCKHOLM LIGHTHOUSE
Tänk dig känslan av att gå ut på din balkong, dra in den friska havsluften och se ut över ett glittrande Saltsjön. Ett par segelbåtar glider förbi nedanför, längs kajen promenerar människor och på andra sidan inloppet syns ett grönskande Djurgården. Västerut avtecknar sig innerstadens skarpa silhuett. Du befinner dig på Kvarnholmen, stadsdelen på gränsen mellan Stockholm och Nacka. Här erbjuds du både frihet och möjlighet i stadsnära skärgårdsmiljö.

I ”Stockholm Lighthouse” bor du inte bara i en bostad utöver det vanliga utan i ett landmärke vid Stockholms inlopp. Huset med sin spännande karaktär och moderna arkitektur förmedlar en del av framtiden för området men återspeglar också dess historia.

Stockholm Lighthouse byggs ovan kajkanten på Kvarnholmen. Huset har inte bara en svindlande höjd som bjuder på en fantastisk utsikt utan även praktiska lösningar som gott om garageplatser och förråd. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Vilken bostad du än väljer i Stockholm Lighthouse har du förstås alltid nära till vattnet vid kajen. Huset får en gemensam entré med lobbykänsla och i tornet finns en gemensam samlingslokal samt en lounge med bastu och relax.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, källsorteringsrum och barnvagnsrum i entréplan/källarplan. Högst upp i tornet finns en inglasad lounge med bastu och relax för alla boende samt en festlokal att nyttja. Även en gästlägenhet kommer att finnas i fastigheten.

Bilplats
garage i tre plan med 111 platser. Kostnad 1150 kr/mån, platser finns ledigt. Hiss går bekvämt från garaget och rakt upp till lägenhetens våningsplan.

 

 

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.