• Välkommen på
  • visning
  • 29 Apr

Hammarby Sjöstad Hammarby Allé 51B 3tr 4rok 107 Kvm


Urbant boende med gym och biograf


7.495.000 kr

Urbant och väldigt bekvämt boende med tre stycken stora sovrum och stor balkong. Buss och tvärbana samt Ica Supermarket, apotek, restauranger, caféer, service och affärer direkt utanför porten. Garage finns i huset. Design, estetik och hög kvalitet är ledorden i HG7, som står för ett nytänkande vad gäller boendekvalitet. Ett urbant storstadsboende med inspiration hämtad från industri och fabrik, med hög ambition som återspeglas i det breda serviceutbudet, fritt att nyttja för de boende. I HG7 får du fri tillgång till en biograf för ca 15 personer, en stilren föreningslokal med kök för mingel och fest, ett välutrustat gym, SPA-avdelning med torrbastu, ångbastu och behandlingsrum dit du ifrån kvarterets SPA, Yogayama, kan du beställa diverse behandlingar mot kostnad. Ett kvarter ner finner du Hammarby kanal och Årstaviken med möjlighet till båtliv, kaj- och strandpromenader. En kort promenad tar dig till Eriksdalsbadet, Badmintonstadion, populära restaurang Trädgården och Södermalm.

Visas Söndag 29 Apr 14:15 - 15:00 Tisdag 1 Maj 13:00 - 13:45

  • NY SV HG7

Beskrivning

Välkomna till ett väldisponerat boende med fantastiska umgängesytor, stora sovrum och generös takhöjd om ca 2,8 m. Spröjsade industrifönster, exklusivt badrum, gäst-WC och kök från Kvänum samt gott om förvaring. Vackra och vitvaxade trägolv genomgående. Vattenburen golvvärme i samtliga rum, vilket gör interiören fri från synliga radiatorer. Stora fönsterpartier, vissa från golv till tak samtliga med solfilm för att maximera ett behagligt inomhusklimat.

HALL
Direkt i entrén möts du av en stilren tamburmöbel från Kvänum, som erbjuder både avhängning, skoplats och garderobsförvaring. Möbeln fungerar som en naturlig avdelare mellan matsalsdelen och vardagsrumsdelen och tillåter genomgående ljusinsläpp från bägge håll.

GÄST-WC
I hallpartiet återfinns lägenhetens gäst-WC med vitmålade väggar och ett vackert stengolv i melerade grå toner.

KÖK
Stilrent och exklusivt kök från Kvänum med bänkskivor samt stänkskydd av exklusiv grå Carrara Marmor. Köket erbjuder mycket goda förvaringsutrymmen i gråa skåp som harmoniserar färgmässigt med marmorbänken. Fullutrustat och integrerat kök med vitvaror från Siemens. Induktionshäll, fläkt, diskmaskin, fullhöjds kyl/frys samt varmluftsugn.

VARDAGSRUM
Mycket rymligt vardagsrum som ger dig ger ett luftigt intryck tack vare det stora fönsterpartiet med vy mot Globen i fonden. Plats för stor soffa, bord, förvarings- och TV-möbel.

MASTER BEDROOM MED WALK IN CLOSET
Samtliga sovrum som är väl tilltagna med plats för dubbelsäng, möblering och arbetsplats om önskas. Här återfinns en walk in closet som du kan inreda som du själv vill ha den, då nuvarande ägare använt sig av klädracks på hjul istället för fast inredning.

SOVRUM 2
Beläget på motsatt hörn och i samma storlek som master bedroom. Trivsamt sovrum med erbjuder arbetsplats och förvaring i fullhöjds dubbelgarderob i svart med skjutdörrar.

SOVRUM 3
Är beläget mot gården invid lägenhetens stora balkong och erbjuder förvaring i en garderobsvägg i svart med skjutdörrar. Även detta ett rymligt sovrum.

BALKONG
Balkongen vetter mot föreningens modernt utformade och trivsamma gård. På golvet har trallgolv lagts. Kvällstid är gården fint upplyst och ger en närmast futuristiskt känsla. På gården finns tillgång till två grillplatser.

BADRUM
Mycket stilrent och exklusivt badrum med badrumsinredning från Kvänum. På golvet har stora klinkerplattor lagts och i kombination med de kaklade väggarna i grå ton erhålls en flärdfull SPA-känsla i badrummet. Badrummet med tvättavdelning är utrustat med vägghängd wc, handdukstork, stor integrerad spegel, handfat med kommod, tvättmaskin, torktumlare, samt stort badkar med avskiljande duschvägg i glas.

 

Fakta

Adress:
Hammarby Allé 51B 3tr
120 61 Stockholm
Område:
Hammarby Sjöstad
Rum:
4
Boarea:
107 Kvm
Pris:
7.495.000 kr
Avgift:
5.882 kr inkl. Va/Vä/Bredband 100Mb, Basutbud TV, IP-tel, Gym, Biograf, festlokal
Våning
3
Byggnadsår:
2014
Lägenhetsnr:
11303
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Behövs ej
Förening:
BRF Linjefarten 1
Org.nr:
769623-7275
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
379 kr/mån
Försäkring:
234 kr/mån
Summa:
613 kr/mån

Föreningen

Brf Linjefarten 1 är en äkta förening inom HG7 som 2016 stod klar och förvärvades av föreningen. Husen består av Allén och Orangeriet som ligger vid Mårtensdal i Hammarby Sjöstad med adresserna Hammarby allé 51, 53 och 55b samt Textilgatan 21, 23 och 25.

Fastigheten innehas med friköpt tomt och består av 78 stycken lägenheter samt 4 stycken Hyreslokaler BOA ca 6 722 kvm och LOA ca 530 kvm. Intäkterna från hyreslokalena uppgår till ca 1,2 Mkr om året. Föreningen hade vid årsskiftet 2016/2017 tillgång till ca 6,6 Mkr i likvida medel samt avräkningskonto om ca 2,4 Mkr. Belåningen uppgår till 77 Mkr och taxeringsvärdet för byggnad och mark uppgick vid samma årsskifte till ca 251 Mkr. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Fastum UBC Förvaltning AB.

Garage med 123 platser finns i huset och administreras genom BRF Linjefarten 2. Möjlighet till biltvätt finns och alla trapphus har direktaccess via hiss. Vissa parkeringsplatser är extra breda och nuvarande kostnad är ca 1 900 kr/månad. Separat kö.

Till lägenheten följer nyttjande av ett ordentligt ingallrat källarförråd om ca 5 Kvm. Medlemmarna har tillgång till biograf med tillhörande festlokal utrustad med WC och kök, gym öppet mellan 06-22, SPA-avdelning med torrbastu, ångbastu samt behandlingsrum. Barnvagnsrum i varje port, miljösorteringsrum och två grillplatser samt lekplats finns på gården. För hundägare finns ett Hund-SPA för tvätt och omvårdnad.

Hammarby Sjöstad är en modern stadsdel med miljöinriktad profil som erbjuder härlig blandning av urbant storstadsliv och samtidigt närhet till natur och vatten. Lonely Planet utsåg nyligen Sjöstaden till världens sjätte mest futuristiska plats att bo på och där ligger HG7 i framkant. Här får du nära till både Södermalm, Årstaviken, Hammarby backe och Nackareservatet. Runt 2026 kommer även en Tunnelbaneuppgång placeras på kort avstånd från fastigheten, vilket kommer att ytterligare bidra till områdets attraktivitet.

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Biträdande

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.