• Välkommen på
  • visning
  • 26 Nov

Vasastan Roslagsgatan 13B 3rok 63 Kvm


Unikt hem att älska


6.295.000 kr

Vänligen föranmäl dig för visning 26/11. Välkommen till ett unikt boende att älska om 63 kvm + 43 kvm i Vasastan! Tyst och lugnt beläget gårdshus mitt i stan. Den egna uteplatsen i sydvästläge om hela 43 kvm, som omgärdas av en mur, är ingenting mindre än fantastisk! Med villakänsla går du rakt ut och kan avnjuta både din egen loungedel, platsbyggda Jacuzzihörna, grillplats och ett stort trädäck med plats för solstolar och lekytor för barn. Har du hund eller katt och vill kunna släppa ut dem direkt är det också en sällsynt möjlighet mitt i City. En uteplats som inbjuder till umgänge och bjudningar med utrymme för stora sällskap. Välkomna till Roslagsgatan 13B

Visas Söndag 26 Nov 14:30 - 15:15 Måndag 27 Nov 18:00 - 18:30

  • 6043305 3-325-17 photo print

Beskrivning

Välskött fastighet och BRF med goda lokalintäkter och låga avgifter. Lägenheten utmärks av en stilren smakfullhet och  ett fint skick med vackra höga fönster, snickerier, sekelskiftesdetaljer, fungerande kakelugn samt en takhöjd om ca 3m.

 

Hallen är lägenhetens nav. Här finns plats för avhängning och förvaring. På golvet ligger klinker i en sober gråsvart ton med golvvärme. Klinkergolvet löper vidare in från hall till kök. Infällda spotlights med dimmerfunktion i taket. Lägenheten är utrustad med en modern elcentral med automatsäkringar.

Kök med släta vita luckor med gott om förvaring och goda arbetsytor på spotbelyst svart träbänk. Ovan arbetsytorna sitter rektangulärt vitt kakel monterat. Infällda spotlights i taket och även här golvvärme. Utrustat med spishäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin, samt fullhöjds kyl/frys.

Vardagsrummet med höga vackra fönsterpartier med djupa nischer och spegelpartier ger i kombination med takhöjden ett ljust och luftigt intryck. Den fungerande kakelugnen inbjuder till mysiga kvällar med en bok och kanske ett glas vin framför brasan. Rummet ligger i semiöppen plan mot köket. Här finns plats för både umgängesdel och matbord.

Uteplats om hela 43 kvm med platsbyggd Jacuzzihörna, plats för stor loungegrupp, grillplats, solstolar och odlingar med mera. Här kan du verkligen skapa en grön oas som för tankarna till de stora huvudstädernas oemotståndliga takträdgårdar. Uteplatsen är omgärdad av en mur vilket ger insynsskydd och förstärker villakänslan. Sydvästläget gör denna oas till en perfekt plats för soliga dagar och trädäcket med infällda spotlights skapar stämning under ljumma sommarkvällar. Uteplatsen är upplåten med bostadsrätten.

Stilrent helkaklat badrum i vitt kakel med svarta klinkergolv. Infälld dusch, handfat med kommod, handdukstork, WC och dimbara spotlights infällda i taket.

Sovrum 1 ligger mot den egna uteplatsen och ger gott om plats för dubbelsäng. Platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar erbjuder väldigt gott om förvaringsutrymme.

Sovrum 2 ligger också mot den egna uteplatsen och kan användas som sovrum, barnrum eller för den som önskar, arbetsrum. Här återfinns utgången till uteplatsen med franska pardörrar

 

Till lägenheten följer nyttjande av ett källarförråd om ca 4 kvm.

 

Området
Här bor du med Stockholms bästa pizzeria Meno Male bredvid porten. Roslagsgatan och närliggande charmiga kvarter erbjuder mängder av service, shopping och många trendiga restauranger, caféer, butiker, second hand- och antikbutiker. Utmärkta kommunikationer med T-bana Tekniska Högskolan, Rådmansgatan och Odenplan på kort avstånd och flera innerstadsbussar på Roslagsgatan, Birger Jarlsgatan och Odengatan såsom 2:an och 4:an. Med bil har du snabb access ut till E4:an och E18.

I övrigt gångavstånd till det mesta i City och grönområden som både Vanadislunden, Tegnérlunden och Vasaparken i närheten. En kort promenad bort kommer du till Brunnsviken och fantastiska Hagaparken.

Fakta

Adress:
Roslagsgatan 13B
113 55 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
3
Boarea:
63 Kvm
Biarea:
43 Kvm
Pris:
6.295.000 kr
Avgift:
2.745 kr inkl. Va/Vä, ComHem basutbud TV
Våning
BV
Byggnadsår:
1907
Tv- internetutbud:
Bredband via Ownit fiber 1000 mbit/s. Obligatorisk avgift om 155 kr/mån tillkommer.
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
4.133 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
148 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Baggen 13
Org.nr:
716421-1190
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
199 kr/mån
Summa:
449 kr/mån

Föreningen

Brf Baggen 13 är en äkta förening som förvärvade fastigheten med byggår 1907 år 2002. Föreningen består av 19 st. lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 4 st. lokaler upplåtna med hyresrätt. BOA ca 1 830 kvm och LOA ca 635 kvm. Goda intäkter om ca 720 Tkr årligen från lokalerna bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga. Föreningen innehar också en friköpt tomt om ca 848 kvm. Föreningens Belåning uppgår till ca 20 Mkr vilket ger en belåningsgrad på ca 10 928 kr  per kvm BOA. 2015-12-31 fanns en föreningskassa om ca 1,8 Mkr. Resultat 2015 + ca 321 Tkr. Taxeringsvärdet för byggnad och mark ca 45,8 Mkr. Lånen omförhandlades 2015 och bank byttes till SHB. Avgiften sänktes 2016 med 10 % och det finns i dagsläget ingen planerad avgiftsförändring. Enligt föreningen finns medel som täcker kommande års tänkta åtgärder i fastigheten och de räknar med ett sammanlagt plusresultat om ca 2 Mkr över de kommande 5 åren. Föreningen förvatltas ekonomiskt av Rådrum AB.

Juridisk person godkänns ej. Delat ägande accepteras.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till modern tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum och uteplats.

Renoveringar
1986 V/A stambyte i kök och badrum gårdshus
2003 El-stigare med 3-fas
2003 V/A stambyte i kök och badrum
2006 Fasad, fönster och nytt torkskåp
2007 Trapphus
2013 Stamspolning
2015 Nya termostater i gårdshus och lokaler
2015 Nytt fläktsystem i uthyrt garage
2015 Tak gathus  
2016 Nya kodlås portar
2016 OVK utförd
2016 Källarutrymmen

För utförlig info se Underhållsplan.

TV och bredband
Kabel-TV: Leverantör: ComHem. Grundutbud ingår.
Bredband: Levereras av Ownit Fiber, hastighet 1000 mbit/s, debiteras 155 kr/mån.

Parkering
Boendeparkering på gatan gäller för mantalsskriven.

 

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.