• Ring för
  • visning

Spånga-Flysta Pilbågsvägen 7 13rok 218 Kvm


Unikt boende med Medelhavskänsla


13.900.000 kr

Välkommen till Pilbågsvägen 7, en totalrenoverad unik villa i genomgående hög standard, belägen på attraktiv adress med ett toppläge där Bromma möter Spånga. Här är det nära till skolor och goda kommunikationer. Boendet är något utöver det vanliga med exklusiva materialval, skön känsla. Tomten har ett härligt söderläge med sol från morgon till kväll. Fantastisk utsikt över poolen samt över den stora unika terrassen i etage. Huset på sina ca. 364 kvm boyta har en spännande planlösning med härligt ljusinsläpp. Här har du allt du önskar såsom gym, pool, bastu, spa, dubbelgarage, stort walk-in-closet, två uthyrningslägenheter och till och med en öppen spis i original i spadelen. Om du inte tränar i gymmet eller tar ett dopp i poolen så kan du ligga i en solstol på balkongen och blicka ut över denna underbara tomt medan barnen spelar fotboll på gräsmattan. Detta hus är något utöver det vanliga och har allt du önskar och mer därtill…

  • DSC 0198

Beskrivning

Varmt välkomna till en smakfull villa med ett av Spångas bästa lägen. Unik fastighet med en tomt utöver det vanliga som både är insynsskyddad och lättskött. Här finns härliga trädäck i etage runt större delen av huset samt pool och gräsmattor för lek. Villan har en öppen och ljus planlösning med 13 rum, tre badrum med toalett, två separata wc, sällsskapsytor samt bastu och öppen spis i spadelen. Villan adderar allt det där extra som du bara drömmer om. Från pooldelen har du access till gymmet, spa-delen med bastu samt en wc som ligger i anslutning till terrassen. Huset är i genomgående mycket bra skick, ett av husets hjärta är vardagsrummet, i detta fantastiska rum når taket himlen med dess höjd. Huset har två separata uthyrningslägenheter för den som vill och som passar utmärkt som Au-pair bostad eller generationsboende. Dubbelgarage finns samt plats för två bilar på uppfarten vid grindarna.

Välkomnande entré med god plats för avhägning.

Direkt till vänster leder trappan upp till övre våningen. Här finns ett masterbedroom med en stor terrass i anslutning. Från terrassen njuter du av utsikten och blickar ut över den underbara tomten med alla dess möjligheter. Ett mindre rum ligger bredvid som idag används som arbetsrum. På den övre våningen finns även en lägenhetsdel som går utmärkt att hyra ut. Denna del består av ett pentry med två tillhörande rum. Badrum finns med dusch hittar du intill.

Köket är ett av husets mest trivsamma rum som ligger på entréplan. Här finns plats för många middagsgäster och mingel runt den stora köksö som har sin plats mitt i rummet. Maskinellt i köket finns; diskmaskin (Miele), en ugn, en kombi ung/micro, en micro samt en induktionshäll. Här finns även en inbyggd kaffemskin. Utgång till husets altan finns även här, så slå dig ner i en av många loungegrupper och njut av solen medan grillen är igång.

Vi fortsätter vidare på entréplanet, här möts vi av 3 sovrum i varierande storlekar, ett av rummen används idag som tv-rum. En trappa leder ner till husets mest spännande rum med en takhöjd som är enorm. Här stannar man gärna och umgås och njuter av rummets magi. Här behöver du inte oroa dig för att en julgran på över 5 meter inte ska få plats. Innanför vardagsrummet ligger ytterligare ett sovrum (tidigare biorum) här finns även access till dubbelgaraget.

På nedre plan möts vi av ett underbart lyxigt spa med härligt ljusinsläpp. Här finns allt du önskar, dubbelhandfat, dubbeldusch, wc, samt en separat wc intill. Bastu och en fin öppen spis i original att njuta framför.

På detta plan finns även en stor walk-in-closet med gott om förvaring samt tvättstuga och sist men inte minst ett stort gym med plats för det mesta. Gymmet har access via glasdörrar till poolområdet. Du når även en separat wc från poolen.

Från huvudentrén når du lättast den större uthyrningslägenheten med egen separat uteplats. Denna lägenhet består av ett stort rum med kök intill samt ett rymligt sovrum och badrum. I badrummet finns duschkabin, tvättmaskin, wc samt handfat.

Huset reser sig praktfullt bakom de pampiga grindarna och gunnebostängslet med de stora tujorna på 3-4 m. Tomten är insynskyddad och genom tujorna blir det alltid grönska året om.

Från Barbackastigen 2 finns även en separat uppfart med gott om utrymme för båten eller släp mm.

Huset har indraget öppet Fiber samt har Parabolantenn.

Visninganmälan krävs. Förhandsbesiktning gjord 2017-08-24, kontakta mäklare för vidare information.

 

Fakta

Adress:
Pilbågsvägen 7
163 46 Spånga
Område:
Spånga-Flysta
Rum:
13 rum och kök
Boarea:
218 Kvm
Biarea:
146 Kvm
Tomtarea:
1154 Kvm
Pris:
13.900.000 kr
Byggnadsår:
1935, 1968
Byggnadsår kommentar:
1968 gjordes en tillbyggnad
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Tunnputs på cellplast
Tak:
Betongpannor och takpapp, koppar och flasad plåt på kupor
Stomme:
Trä och murverk/tegel
Grundläggning:
Grundsulor och mellangjutna och betongplatta betonggolv.
Grundmur:
Betonghålsten
Fönster:
Treglas kopplade och isolerglaskasetter
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Bergvärme, 2 större luftvärmepumpar samt vattenburen golvvärme på större delen av entréplan 1.
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
12st om totalt 4.940.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

4.386.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

2.275.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

2.111.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
65 kWh/Kvm och år
Servitut:
AVTALSSERVITUT VILLA
Servitut:
Avtalsservitut villa
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
22109 kr/år
Vatten/Avlopp:
4500 kr/år
Renhållning:
1500 kr/år
Försäkring:
10500 kr/år
Summa:
38609 kr/år

Övrigt

Natur och fritid
Härliga grönområden finns runt hela Flysta. Promenadstråk, cykelvägar och stora grönområden lockar till både promenader, bollspel och utflykter.

Kommunikation
Från Spånga till Stockholms C tar det ca 12-­15 minuter med pendeltåg .Från bussterminalen finns ett flertal bussar där du bl a når Vällingby (buss 179, 118), Hässelby (buss 119), Brommaplan (buss 117), Alvik (buss 112), Solna C (buss 512), Sollentuna C (buss 179) samt Karolinska Sjukhuset och Lunda industriområde

För anslutning till tunnelbana går det bra att ansluta till grön linje från Vällingby och Brommaplan samt blå linje 10 från Tensta eller Rissne. Närmaste anslutning till tvärbanan mot Hammarby Sjöstad finns i Alvik, dit det tar ca 20 minuter med buss. För utförligare information, se www.sl.se

Affärer och Restauranger De flesta affärerna i Flysta ligger på Spångavägen. Större utbud av affärer finns på nära håll i t ex Spånga C, Vällingby C eller det populära Bromma Blocks, som erbjuder det bästa av det mesta. I Spånga Centrum finns den populära restaurangen/puben Caledonian Inn, och på Spångavägen återfinns den välbesökta pizzerian Il Postino.

Skolor och Barnomsorg
Spångas utbud av förskolor och skolor är stort. Kommunal grundskola finns i Solhem, Bromsten, och Sundby. Gymnasium finns i Spånga och Tensta. Spånga Gymnasium erbjuder flertalet gymnasielinjer, bland andra den kända djurvårdarutbildningen. I Spånga finns även Kunskapsskolan (åk 6-9) samt Waldorffskolan Ellen Key i Bromsten. På Campus Kista har KTH förlagt vissa av sina utbildningar, främst inom IT. För utförlig information se www.stockholms.se och välj område Spånga, Tensta. Stadsdelsförvaltningen, tel: 08-508 04 000.

 

Dokument

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Biträdande

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.