• Aktuellt bud
  • 4.300.000:-

Midsommarkransen Svandammsvägen 30, vån 2 4rok 74 Kvm


Unik 4:a med möjlig uthyrningsdel


4.250.000 kr

Nu ges ett unikt tillfälle att förvärva denna härliga 4:a med dubbla balkonger och möjlig uthyrningsdel med separat ingång i populära Kransen. Bostaden präglas av bevarad charm såsom genomgående vackra golv, generös takhöjd m.m. Den tilltagna takhöjden och flera fönster skapar en härlig rymd och de gedigna takbjälkarna ger bostaden karaktär. 3 bra sovrum med har plats för säng & förvaring, ena balkongen nås från det största sovrummet. Det finns 2 badrum med dusch. Fullt utrustat kök med elspis, diskmaskin, köksfläkt samt kyl/frys. Rymlig matplats för 4-6 personer vid fönster med utsikt över grönska. Lugnt, centralt belägen i populära kulturkvarter i hjärtat av Midsommarkransen, endast 50 m från T-bana. Området myllrar av välbesökta restauranger och cafeér såsom trevliga Klingborn & co, Nalle & Kroppkakan, Svenska Sushi Köket, Nygammalt, m fl. Härliga Svandammsparken inom kort promenadavstånd. Denna bostad får helt enkelt inte missas, varmt välkomna!

  • 030A2042

Beskrivning

Nu ges ett unikt tillfälle att förvärva denna härliga 4:a med dubbla balkonger och möjlig uthyrningsdel med separat ingång (föreningens godkännande krävs) i populära Kransen. Bostaden präglas av bevarad charm såsom genomgående vackra golv, generös takhöjd m.m. Den tilltagna takhöjden och flera fönster skapar en härlig rymd och de gedigna takbjälkarna ger bostaden karaktär. 3 bra sovrum med har plats för säng & förvaring, ena balkongen nås från det största sovrummet. Det finns 2 badrum med dusch. Fullt utrustat kök med elspis, diskmaskin, köksfläkt samt kyl/frys. Rymlig matplats för 4-6 personer vid fönster med utsikt över grönska. Lugnt, centralt belägen i populära kulturkvarter i hjärtat av Midsommarkransen, endast 50 m från T-bana. Området myllrar av välbesökta restauranger och cafeér såsom trevliga Klingborn & co, Nalle & Kroppkakan, Svenska Sushi Köket, Nygammalt, m fl. Härliga Svandammsparken inom kort promenadavstånd. Denna bostad får helt enkelt inte missas, varmt välkomna!

Midsommarkransen
Populär stadsdel med välbevarad charm. Midsommarkransen var ursprungligen namnet på en krog som tillhörde Hägerstens gård. Den klassiska gamla arbetarförorten började byggas på 1910-talet. Idag präglas området av en varierad bebyggelse med gott om mysiga caféer, konditorier, restauranger och butiker. Midsommarkransen är mycket populärt med ett stort utbud av allt från träningsmöjligheter till nöje och kultur, både i området och det närliggande Liljeholmen och Telefonplan. Här har du även nära till natursköna promenader, joggingstråk och badmöjligheter i Mälaren. Mitt i Midsommarkransen ligger den välbesökta Svandammsparken med stora gräsytor och vattenlek för barnen. Kommunikationerna är goda med bussar och tunnelbanans röda linje, som tar dig till city på tio minuter.

Fakta

Adress:
Svandammsvägen 30, vån 2
126 34 Hägersten
Område:
Midsommarkransen
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
74 Kvm
Pris:
4.250.000 kr
Avgift:
6.323 kr inkl. Vatten
Våning
2/3
Byggnadsår:
1938
Lägenhetsnr:
005
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Kabel-TV & Bredband leveleras av ComHem.
Uppvärmning:
Direkt el
Andelstal, ägande:
18.408 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
203 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Lejongapet 13
Org.nr:
716409-9199
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Föreningen äger fastigheten Lejongapet 13, med gatuadress Svandammsvägen 30 i Stockholms kommun. Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt och är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är försäkrad hos IF Skadeförsäkringar.

Uförda renoveringar:

1994 - Stamrenovering 

1999 - Fönsterrenovering

2000 – Trapphuset målades om

2000/2001 - Säkerhetsdörrar 

2004 - Renovering ventilation 

2006 - Fasadrenovering, dränering och renovering av källaren

2008 - Installation varmvattenberedare

2014 - Upprustning av fönster, installation av ett tredje glas

2016 - OVK 

2016-2017 Renovering ventilation 

Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga och cykelförråd med plats för barnvagnar finns i källaren. Föreningen har en trevlig gård med gräsmatta med grillmöjligheter.

Bilplats
Det finns 2 st p-platser, fn 200 kr/mån. Boendeparkering tillämpas i området (taxa 4), med en kostnad om 500 kr/mån eller 35 kr/dygn. Läs mer på www.stockholm.se/parkering.

Budgivning

10 Sep
Budgivare 1
4.300.000 kr

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.