• Välkommen på
  • visning
  • 22 Jan

Östermalm Valhallavägen 164 2rok 84 Kvm


Unik chans att skapa drömboende


5.995.000 kr

Nu finns unik möjlighet att skapa sitt eget drömboende i en vacker fastighet anno 1923. Huset uppfördes mellan 1923-1924 av dåvarande Fastighets AB Gärdet av arkitekten Sven Wallander och byggmästaren Axel Adling. Våningen belägen på en ½ trappa, fri från insyn. Våningen upplevs väldigt tyst tack vare speciella bullerglas i fönstren. Idag disponeras den som en stor tvåa men kan enkelt göras om till en trea. Stora fönster som tillsammans med en rejäl takhöjd skapar en härlig rymd. Det här är ett hem som andas historisk elegans och har enorm potential. Utmärkt läge på Karlaplan med närhet till Djurgården, Tessinparken och Gärdet. Nedför gatan, bara ett kvarter bort ligger Valhallabageriet – stans bästa surdegsbageri. I Fältöversten finns ett rikt serviceutbud med bland annat mataffärer, bibliotek, restauranger, apotek och butiker. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana station Karlaplan och flertalet busslinjer. Solid förening i stambytt och välskött fastighet.

Visas Måndag 22 Jan 17:30 - 18:00

  • Vallhallavägen164-3

Beskrivning

Nu finns unik möjlighet att skapa sitt eget drömboende i en vacker fastighet anno 1923. Huset uppfördes mellan 1923-1924 av dåvarande Fastighets AB Gärdet av arkitekten Sven Wallander och byggmästaren Axel Adling. Våningen belägen på en ½ trappa, fri från insyn. Våningen upplevs väldigt tyst tack vare speciella bullerglas i fönstren. I dagsläget disponeras den som en stor tvåa men kan enkelt göras om till en trea (se alt. planritning). Stora fönster som tillsammans med en rejäl takhöjd skapar en härlig rymd. Det här är ett hem som andas historisk elegans och har enorm potential. Här finns alla vackra originaldetaljer bevarade i väntan på att glänsa ytterligare vid uppdaterade ytskikt! Utmärkt läge på Karlaplan med närhet till Djurgården, Tessinparken och Gärdet. Nedför gatan, bara ett kvarter bort ligger Valhallabageriet – stans bästa surdegsbageri. I Fältöversten finns ett rikt serviceutbud med bland annat mataffärer, bibliotek, restauranger, apotek och butiker. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana station Karlaplan och flertalet busslinjer. Solid förening i stambytt och välskött fastighet. 

 

Våningen disponeras enligt följande:

HALL | Entré via välkomnande hall med säkerhetsgrind och avhängningsmöjligheter.

INRE HALL | En inre hall om ca 8,5 m² som kan med fördel användas som ett arbetsrum eller bibliotek.

BADRUM | Stambytt, helkaklat badrum i vitt samt grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med: badkar, handfat, badrumsskåp med belysning, wc och tvättmaskin. 

KÖK | Original kök med fönster ovan diskbänk, bra arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Här finns alla vackra originaldetaljer bevarade i väntan på att glänsa ytterligare. Köket kan enkelt göras större och då får man plats med en ordentlig matplats.  

VARDAGSRUM | Den väl tilltagna takhöjden, tillsammans med de generösa vackra spröjsade 20-talsfönstren ger en härlig känsla av ljus och rymd. Rummet upplevs väldigt tyst tack vare speciella bullerglas i fönstren. Här finns också en charmig klädkammare med vackert speglad dörr. Vardagsrummet har gott om plats för soffatv-möbel, bokhylla, matplats och andra möbler. Vardagsrummet är ca 20 m², för den som önskar går det med enkelhet att skapa ett extra sovrum.

SOVRUM | Rofyllt och mycket väl tilltaget sovrum om ca 23 m². Golvet pryds av vackra furutiljor från byggåret. Här finns också en charmig klädkammare med vackert speglad dörr och det finns även gott om utrymme för en rejäl dubbelsäng samt kompletterande förvaring såsom ett väl tilltaget klädskåp och byrå. Sovrummet är så stort att det finns möjlighet att skapa ett extra rum med hjälp av ”ett rum i rummet” metoden. 

Fakta

Adress:
Valhallavägen 164
115 24 Stockholm
Område:
Östermalm
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
84 Kvm
Pris:
5.995.000 kr
Avgift:
3.213 kr inkl. Värme, Vatten och Bredband
Våning
½ tr
Byggnadsår:
1923
Lägenhetsnr:
16401
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Kabel-tv via Com Hem. Fiberbredband 100 Mbit/s ingår i avgiften och levereras av Ownit.
Uppvärmning:
Bergvärme & fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, avgift:
1.819 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
124 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Ryttaren 15
Org.nr:
716405-7353
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
400 kr/mån

Föreningen

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 50 lägenheter, varav en upplåts med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 1996 och äger marken. Föreningen har två innergårdar på Valhallavägen 158 och 164 som kan disponeras av medlemmarna.

Utförda renoveringar
1992-93 - Byttes samtliga VA stammar i kök och badrum samt el-stigare
1992-93 - Nytt tak
1998 - Renovering av fastighetens fönster åt söder
2000 - Installerades sopsug och ombyggnation av soprum
2002 - Renoverades trappuppgångarna
2005 - Renoverades fasaden delvis
2005 - Fönster renoverades och bullerisolering sattes in mot Valhallavägen
2005 - Bastu byggdes i källaren och duschrummet renoverades
2006 - Snörasskydd sattes upp på taken mot angränsande gator
2007 - Fasaden mot Valhallavägen rengjordes. Samma år renoverades hissarna i uppgång 160
2008 - Fasaden mot Breitenfeldsgatan renoverades med ny puts och fönster mot söder renoverades
2009 - Föreningens två altaner renoverades
2010 - Brandlarm installerades i trappuppgångarna och på vinden. Samma år byggdes hissen om i uppgång 164
2011 - Fastighetens gårdar renoverades
2012 - Ombyggnad och renovering av källare i uppgång 158
2016 - Bergvärme installerades
2017 - Nya maskiner i tvättstugan installerades

Övriga utrymmen
Föreningens gemensamma, nyrenoverade tvättstuga ligger i port 158 och är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare, torkrum och en gammal stenmangel. I källaren på Valhallavägen 164 finns en bastu och en liten träningslokal som kan nyttas medlemmarna. Cykelrum finns att tillgå i källaren.

Parkering
Föreningen har ett garage på Valhallavägen 166, där det finns 6 plaster som idag är uthyrda, kostnaden för närvarande är 1800 kr/månad. Föreningens kösystem innebär att när en plats blir ledig kommer alla medlemmar att tillfrågas och av dem som är intresserade kommer plats att ges till den som innehaft lägenhet längst tid i fastigheten. I området råder i övrigt boendeparkering.

Ansvarig mäklare

Igor Ronin

Igor Ronin

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-588 91 78

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.