• Aktuellt bud
  • 4.950.000:-

Liljeholmen Nybohov Nybohovsbacken 68, 8 tr 4rok 82 Kvm


UNDERBAR UTSIKT ÖVER SJÖ OCH STAD


4.895.000 kr

Titta på fotot och fundera på hur det skulle vara att bo med den utsikten. Du hittar sjön Trekanten, Gröndal, Liljeholmsviken, Reimersholme, Långholmen, Västerbron, Mälaren, Lilla Essingen, Marieberg med DN-skrapan osv. Tänk sommar med grönska, blått vatten och blå himmel. Så rätt. Ovanligt välplanerad fyra med stort öppet kök/vardagsrum/balkong i syd-sydöst med utsikt mot Södermalm över Liljeholmen (även Kaknästornet och Gröna Lunds torn). Måtta upp balkongens 4,13x1,82 m på golvet hemma och fundera på hur du skulle möblera. Tre bra sovrum med morgonsol och makalös utsikt mot Lilla Essingen och Kungsholmen över Trekanten. Ett av dem ett större föräldrasov med klädkammare. Stort badrum med badkar och tvättpelare. Gäst-wc. Trygg brf med ordning och reda i bästa läge i Nybohov. Längst upp, längst in på höjden mot stora grönområden. På 5 min är du nere vid Trekanten eller Liljeholmstorgets Galleria med hundratalet butiker och restauranger, T-bana och bussar till överallt. Välkomna!

Visas Tisdag 26 Mar 18:30 - 19:00

  • 1 Nord-nordöst Lilla Essingen, Västerbron, Hornstull

Beskrivning

PÅ VÄG IN
Allra längst upp i hörnet vid vändplanen mot grönområdet ovanför Trekanten. Lätt att ta sig både gående från buss/T-bana och in från parkeringen. Inga trappsteg om du inte vill, rejält stor hiss upp från entréplan. Hissen går även upp till vindsförrådet.

GENERELLT
Ekparkett och vitmålade väggar. Takhöjd 2,5 m. Alla fönster har persienner och fönsterbänkar i sten. Släta vita innerdörrar.

HALL
Trygg men framför allt tyst säkerhetsdörr in i lagom stor hall att landa makassar och vänner i. Plats för avhängning, skänk och spegel. Rätt placerad gäst-wc nära entré. Inbyggda högskåp med städskåp och 80-garderob, perfekt om man vill gömma undan ytterkläderna. Bara något steg in öppnar det stora ljusa vardagsrummet upp.

GÄST-WC
Underlättar för både morgonlogistiken och när gäster hemma. Grått 10x10-klinker på golv, blommig tapet och vit kommod.

VARDAGSRUM
Bostadens naturliga medelpunkt, stora ljusa underbara 35 kvm ihop med kök. Fasaden ligger i syd-sydöst vilket gör att du har massor med södersol, men slipper det galet varma på kvällen. Du vill inte ha persienner nere för att skydda mot värmen, du vill njuta av utsikten. Stort fönsterparti och helglasad dörr mot balkong, samt eget fönster vid matplats i kök.

BALKONG
Helglasad fönsterdörr ut på stor balkong. 4,13x1,82 m innebär ett ytterligare rum om 7,5 kvm för lägenheten. Kanske mest sommartid men inglasningen förlänger säsongen och skyddar de dagar det blåser. Massor med ljus genom både räcke med frostad nederdel och klarglas, och smart inglasning utan skarvar, möjlig att öppna upp ordentligt.Trätrall på golv. Och fantastisk utsikt såklart.

KÖK
Generöst hörnkök med bra bänkytor och volym i skåp, byggt för seriös matlagning. Plats för riktigt stort matbord mot fönster eller mitt ute på golv. Vid fest kanske man vänder bordet och dukar långbord en bit ut i vardagsrummet? Hur bra som helst hur du än gör. Släta vita luckor, blankt svart 5x5-kakel, bänkskivor i slitstark eklaminat, samt ordentlig diskbänk med två stora hoar och avrinningsyta. Fullstor diskmaskin, spis med häll och dubbla ugnar, samt höga separata kyl resp frys. Allt i rostfritt från Elux. Vidarekopplad spiskåpa Franke. Köket, matplatsen, vardagsrummet och balkongen fungerar underbart bra ihop.

BADRUM
Rymligt familjebadrum med tvättpelare och badkar. Plats för ytterligare linneskåp om man vill. Tvättmaskin och torktumlare från Elux. Svart 10x10-klinker på golv och matt vitt 20x20-kakel på vägg till tak. Självklart golvvärme (el). Vit kommod med spegel. Handdukstork (el).

SOVRUM 1 MED KLÄDKAMMARE
Det största sovrummet om ca 12 kvm med plats för både dubbelsäng och byrå, skrivplats eller läshörna. Makalös utsikt och härlig morgonsol. Bra klädkammare som sväljer alla dina kläder.

SOVRUM 2
Mittenrummet är minst, ca 7,5 kvm. Perfekt för små barn, gäster, kontor mm. Samma lyxigt makalösa utsikt.

SOVRUM 3
Hörnrummet om ca 8,5 kvm med fönster i två väderstreck. Den här typen av utsikter är fantastiska inte bara en solig sommardag, utan även i mörker med staden ljus. Tänk nyårsafton.

Fakta

Adress:
Nybohovsbacken 68, 8 tr
117 64 Stockholm
Område:
Liljeholmen Nybohov
Rum:
4 rum och kök
Boarea:
82 Kvm
Pris:
4.895.000 kr
Avgift:
4.974 kr inkl. värme, vatten
Byggnadsår:
2008
Lägenhetsnr:
1801
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
3.0911 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
119 kWh/Kvm och år
Förening:
Stockholmsblick
Org.nr:
769615-4371
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
350 kr/mån
Summa:
750 kr/mån

Övrigt

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Stockholmsblick, org.nr 769615-4371, registrerades 13 nov 2006. Huset stod klart och flyttades in under 2008. Föreningen innehar fastigheten reservoaren 5 med tomträtt, nästa avgäldsperiod startar 1 jan 2027. Samtliga 38 lägenheter är bostadsrätter runt ett trapphus i punkthuset på Nybohovsbacken 68. Totalt 2577 kvm bostäder fördelade på 16 st 2 rok, 9 st 3 rok, samt 13 st 4 rok. Huset har totalt 12 våningar varav 10 med bostäder, samt ett suterrängplan med bostäder, teknik och förråd, samt ett vindsplan med förråd. Inga kommersiella lokaler. Fjärrvärme. Mekanisk till- och fråluftsventilation.

RENOVERINGAR
Huset är nästan nytt, bara 11 år, endast löpande underhåll. Man funderar på att bygga en uteplats med paviljong på tomten. 2017: filterbyte radiatorventiler, ny sortering matavfall. 2015: stamspolning. 2014: godkänd OVK. 2013: filterbyte radiatorventiler. 2012: fiber, reparationer i tvättstuga och avloppssystem. 2011: översyn dörrar/lås, byte cirkulationspump i värmecentral. 2010: garantbesiktning med byggaren, upprustning gård och cykelrum.

EKONOMI
Föreningen är äkta och har en riktigt bra belåningsgrad jämfört byggåret med 7049 kr/kvm bostad (ca 18,2 milj kr 171231). Nyproduktion startar idag uppe runt 12.000-14.000 kr/m2. 2017 gjordes en extraamortering med 300.000 kr. 170101 sänktes avgifterna med 6%.

Juridisk person godkänns ej.

Föreningen tar ut engångsavgifter med 1.163 kr i överlåtelseavgift resp 465 kr i pantsättningsavgift av köparen. Detta för den lagstadgade hanteringen av register över medlemmarna resp att hålla reda på vilka panter banker har i medlemmarnas bostadsrätter.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Vindsförråd troaxnät 4,17 x 1,87 m under snedtak med högsta punkt 3,4 m, hiss upp.
Fräsch tvättstuga på entréplan, med fönster.
Barnvagnsrum på entréplan.
Cykelrum på suterrängplan, hiss ner.
Litet styrelserum på vindsplan.

PARKERING
18 parkeringsplatser (470 kr/mån) + 8 garageplatser (850 kr/mån), separat kö.

KABEL-TV / BREDBAND
Obligatoriskt tillägg med 222 kr ovanpå månadsavgiften för Ownit bredband och TV grund.

SAMFÄLLIGHETER
Föreningen har del i två olika samfällighetsföreningar som förvaltar gemensamhetsanläggningar. En större med tre andra föreningar innehållande gång- och körvägar och parkering med belysning, garage och planteringar. Samt för lilla vägen in till vändplanen innehållande gång- och körväg med belysning och både VA- och elledningar i mark.

Budgivning

25 Mar
Budgivare 3
4.950.000 kr
22 Mar
Budgivare 2
4.920.000 kr
21 Mar
Budgivare 1
4.500.000 kr

Ansvarig mäklare

Nils Westerberg

Nils Westerberg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-819 07 54

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.