• Ring för
  • visning

Vasastan Roslagsgatan 48 3rok 87 Kvm


Trendigt i Sibirien med låg avgift


7.790.000 kr

Välkommen till detta boende som är något utöver det vanliga. Här möts du av en härlig atmosfär, där modern stil och design möter den bevarade känslan från sent 1800-tal. Attraktivt läge mitt i populära Sibirien, med närhet till det mesta. Lägenheten har kakelugn samt fransk balkong mot gård. Här finns stort badrum med toalett samt separat gästwc.

  • 030A2958

Beskrivning

Välkommen till denna stilfulla sekelskifteslägenhet i fint skick. Här bor du toppmodernt tillsammans med bevarad känsla och charm från sent 1800-tal. Genom de tidstypiska detaljerna är detta ett praktfullt boende. Lägenheten är belägen i härliga Sibirien.

Hall med god plats för avhängning samt gott om förvaring genom klädkammare som har plats för det mesta. På golvet ligger en nyinlagd sisalmatta i vacker ton, vilket blir en fin kombo mot de mörka väggarna.

Till höger i hallen ligger lägenhetens gästwc. Här finns handfat samt toalett. Det stora badrummet med ytterligare en toalett ligger i anslutning till masterbedroom.

Lägenhetens "hjärta" är kök/vardagsrum i öppen planlösning, här umgås man gärna. Detta rum passar perfekt för bjudningar och mingel och har en sällskaplig atmosfär. Rummet har flera vackra fönster med mycket charm. Lägenhetens väggar samt snickerier är målade i populära färgen greige. Plankgolvet är målat i vacker varmgrå nyans. Unikt och mycket stilfullt kök som har en egen design. Köksskåp går i vitt med vacker arbetsbänk i mässing och den maskinella utrustningen går i rostfritt (gasplattor, ugn, kyl/frys samt diskmaskin). Fläktkåpan går i samma ton som väggen. En del av arbetsbänken är granit och i ett av förvaringsskåpen återkommer mässing igen. Den praktiska förvaringsväggen upp till tak (10 skåp) rymmer allt man behöver få plats med i ett kök. Varje detalj är smakfullt utvalt för att göra detta kök till något utöver det vanliga. Matplats för minst 8 personer.

Masterbedroom är rogivande och vetter mot lugn innergård. När du kliver in i rummet möts du av en skön hotellkänsla. Här finns en framtagen vacker tegelvägg, fransk balkong samt en garderobsvägg som rymmer mycket. I anslutning finns även en klädkammare. Från Masterbedroom når du lägenhetens badrum.

Badrummet är rymligt och har ett stort fönster mot innegården. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger mörkgrå klinker. Här kan du ta dig ett dopp i det inbyggda badkaret eller ta en dusch i duschen med glasväggar. Badrummet har även handfat med lådförvaring, stort badrumsskåp och praktiska hyllplan ovanför tvättmakin och torktumlare. På tvättmaskin och tumlare finns en bra arbetsbänk i carraramarmor. I badrummet finns även den andra av lägenhetens två wc. Separat toalett finns även i hall, med wc och handfat.

Det andra sovrummet är ett vackert hörnrum som är rymligt. Här är det stort ljusinsläpp genom många fönster. Här finns även lägenhetens kakelugn att mysa framför (ej fungerande i dagsläget).

 

Här bor du på en lugn återvändsgata mitt i "Sibirien" nära citypulsen. I detta trendiga område finner du ett rikt utbud av populära restauranger, caféer och barer. Mataffärer, shopping och all tänkbar service ligger endast ett stenkast bort. För grönska ligger Vanadislunden i närheten. I Hagaparken med Brunnsviken finns det joggingspår, tennisbanor, kanot/kajakuthyrning, bryggor, caféer och enorma gräsytor för picknick. Goda kommunikationer med buss 40 och 53 runt hörnet som tar dig till Odenplan och T-centralen. Närmaste T-bana (Tekniska Högskolan och Rådmansgatan) samt Roslagsbanan vid Östra Station når du på kort promenad.

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Roslagsgatan 48
113 54 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
87 Kvm
Pris:
7.790.000 kr
Avgift:
2.047 kr inkl. Vatten, Värme
Våning
1
Byggnadsår:
1888
Lägenhetsnr:
003
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Digitalt TV-utbud och bredband via ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Andelstal, ägande:
4.62 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
160 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Staren 2
Org.nr:
702002-1221
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
550 kr/mån
Försäkring:
270 kr/mån
Gas:
270 kr/mån
Summa:
1090 kr/mån

Föreningen

Brf Staren 2 består av 37 bostadsrätter samt 5 lokaler, fördelade på adresserna Ingemarsgatan 6 och Roslagsgatan 48. Föreningen äger marken och huset är byggt år 1888. Juridisk person godkänns ej.

Stammarna har föreningen bytt successivt under åren vid ombyggnader av kök/badrum. 2000: Elstigar bytta, 2005: Innergård, 2008: Nytt tak., 2009: Renovering av fasaden på innergården, 2011: Målning av trapphus, 2011: Säkerhetsdörrar insatta. 2013 OVK-besiktning med vissa neslag, föreningen planerar ytterligare en OVK-besiktning när vinden är färdigbyggd, 2016:Fönsterrenovering

Kakelugnens rökkanal måste tätas innan nyttjande (enligt beskitningsprotokoll 2018-11-20).

- Tvättstugan finns i källaren och består av tre st tvättmaskiner, en stor torktumlare och ett stort torkrum.
- Innergård med grill att njuta av under sommarmånaderna.
- På innergården finns även ett cykelställ.
- Lägenheten disponerar för tillfället över både ett vinds- och ett källarförråd. Men då vinden kommer byggas om till lägenheter nästa år så kommer man ha tillgång till ett källarförråd när vinden är klar.
- Föreningen sopsorterar för både både miljön och ekonomi och det finns därför ett soprum på gården med återvinningskärl.

Föreningens vindsprojekt har startat med att innergården rivs för ett nytt gårdsbjälklag och sedan källarrenovering. Detta arbete beräknas ta ca. 3,5-4 månader. Då får man förvara sina saker i sitt vindsförråd (efter att vindsbygget är klart kommer lägenheten att disponera ett källarförråd). Efter det skall källaren inredas, målas, tvättstugan renoveras etc, vilket tar ytterligare några månader. När detta börjar bli klart så börjar bygget av vindslägenheterna, installation av hissar.

- Digitalt TV-utbud finns via ComHem.- Internet via ComHem. Föreningen har dragit in Fiber i fastigheten via Stokab men de väntar på att vindsprojektet blir klart för att dra till lägenheterna för att slippa kabelmontage två gånger.

Ansvarig mäklare

Theresa Geijstedt

Theresa Geijstedt

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-261 01 88

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.