• Ring för
  • visning

Nacka strand Augustendalsvägen 28 3rok 70 Kvm


Topprenoverad med fin sjöutsikt


4.500.000 kr

Topprenoverad lägenhet med fin sjöutsikt och stor balkong. Ljusa och behagliga materialval skapar en modern lägenhet med en känsla av lyx. Lägenheten är på ett smart sätt ombyggd till en 3:a med två mindre sovrum för att bevara det generösa vardagsrummet med sina stora fönster och utgång till balkong.

  • IMG_20190319_142600

Beskrivning

Redan innanför dörren möts du av den härliga utsikten över glittrande vatten från denna tilltalande lägenheten som  renoverats under 2018 med nytt kök, nya vitoljade golv, målade väggar, och tak samt nytt badrum. Exklusiva materialval och smakfulla färgval har skapat en modern och stilfull lägenhet i marin miljö. Ljusa väggar i en varm ljusgrå ton med vitoljade ekparkettgolv i kombination med stora fönster ger ett fint ljus i lägenheten. Med vacker bestående sjöutsikt från både kök, vardagsrum och balkong är detta en lägenhet för dig som söker något utöver det vanliga!

Lägenheten är ursprungligen en 2:a som byggts om till en mini-3a med två sovrum.

 

VÄLKOMMEN IN !

HALL med snyggt och praktiskt klinkergolv bryter av fint mot lägenhetens vitoljade ekparkett. Här finns gott om plats för förvaring av ytterkläder. Målade väggar i ljusgrå ton med två vackra små väggnischer är en trevlig detalj.  

VARDAGSRUM med stora hörnfönster ger ett ljust och generöst vardagsrum. Utgång till möblerbar balkong med både förmiddagssol och kvällssol och fin utsikt mot Stockholms inlopp.

KÖK med lackerade ljusgrå köksskåp och bänkskiva i stenkomposit med infälld diskho. För den matintresserade är köket utrustad med exklusiva vitvaror med induktionshäll, inbyggd ugn och micro (med ugnfunktion) samt integrerad diskmaskin, kyl och frys. Mycket goda arbetsytor med exklusiv bänkskiva från Silestone (granit-, marmor- och kompositstenskiva).
Härligt ljus matplats intill stort fönster med ljuvlig utsikt mot Djurgården och Stockholms inlopp - komplett med "Milles-statyn"!

SOVRUM 1 med fönster i väst ger ett behagligt svalt sovrum.  Här finns plats för 120cm-säng, garderob och skrivbord.

SOVRUM 2 med överljus mot sovrum 1. Även här finns plats för 120cm-säng, garderob och skrivbord.

BADRUM som nyligen renoverats elegant med vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Behaglig belysning med spotlights. Duschvägg med takdusch, handfat med kommod med exklusiv bänkskiva från Silestone (granit-, marmor- och kompositstenskiva) och infälld spegel samt vägghängd wc. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare av hög kvalitet. 

BALKONG med fin sjöutsikt och med sol både förmiddag och kväll! Fin, platsbyggd sittbänk med förvaring för morgonkaffe i solen och god plats för ytterligare utemöbler.

KÄLLARFÖRRÅD hör till lägenheten.

Cykelförråd finns på entréplan.
Tvättstuga finns i entréplan med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. 

Föreningen har en stor, nyrenoverad övernattningslägenhet med sex sovplatser, pentry och duschrum.

 

FÖRENINGEN
Brf Himmelsbågen förvärvade 2016 fastigheten Nacka Sicklaön 13:80 som bebyggdes 1994 med adress fem bostadshus med adresserna Augustendalsvägen 24-32. Totalytan är 10 236 kvm. I föreningen finns 125 bostadslägenheter, varav nio upplåtes med hyresrätt, föreningen har även fem hyreslokaler. Belåningsgraden är ca 10 500 kr/kvm boyta.

RENOVERINGAR
2017 Renovering av trapphusen, byte belysning och nytt låssystem.
2017 Installation av fibernät.

KOMMANDE RENOVERING
2019 - Renovering av hissar

PARKERING
Boendeparkering gäller där boendebiljett löses i parkeringsautomater, som är giltig i kombination med parkeringstillstånd för boende. För närvarande är avgiften på 250 kr för 14 dagar eller 535 kr för 30 dagar. Detta gäller i första hand i garaget och endast i begränsad omfattning på gator enligt skyltad boendeparkering. 

INTERNET
Bredband via Ownit med 700-1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Fakta

Adress:
Augustendalsvägen 28
131 52 Nacka Strand
Område:
Nacka strand
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
70 Kvm
Pris:
4.500.000 kr
Avgift:
3.908 kr inkl. Värme, Vatten, , Kabel-TV och , Bredband
Våning
7
Lägenhetsnr:
2573
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.8617 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
102 kWh/Kvm och år
Förening:
BRF Himmelsbågen
Org.nr:
769606-0529
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
550 kr/mån
Kommentar:
Observera att driftkostnad varierar beroende på förbrukning och avtal

Övrigt

NACKA STRAND är en stadsdel i förändring från kontorsstad till bostad. Med sitt unika läge på kajen längs Stockholms inlopp med närhet till Nacka Forum kommer detta område inom kort att var ett av Stockholms attraktivaste bostadsområden. I området finns flera förskolor och skolor, restauranger, gym, närbutik mm. och kommunen utvecklar nu den populära strandpromenaden hela vägen till Svindersvik och Sickla köpkvarter. Perfekt för trevliga söndagspromenader. Via den nya Svindersviksbron kommer man enkelt till Kvarnholmen och Saltsjöqvarn som är trevliga utflyktsmål till fots eller på cykel. På promenadavstånd finns även berömda Nyckelviken som är ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. Här finns 4H-gård och många trevliga skogsstigar, klassisk herrgård med go-fika och här anordnas varje år traditionell julmarknad och midsommarfirande. Nacka Forum är ett av Stockholms största köpcentrum som erbjuder allt som ett modernt köpcentrum kan erbjuda. Vid Nacka gymnasium finns idrottshallar som erbjuder både simning, ishockey, fotboll, dans mm. Idag finns mycket bra kommunikationer med både båt och buss till Stockholms innerstad och Handenterminalen och med bil kommer man snabbt till motorvägen och Södra länken och ca år 2025 kommer T-banan till Nacka strand! Läs gärna mer på www.nackastrand.se

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Biträdande

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.