• Välkommen på
  • visning
  • 16 Jun

Skärmarbrink Arkadvägen 1 2rok 48 Kvm


Topprenoverad med balkong


2.750.000 kr

I Skärmarbrink, granne med Globen finner vi denna topprenoverade och optimala 2:a med balkong. Högt, insynsskyddat och ljust läge. Modernt, fint kök med genomgående, stilrena materialval. Perfekt lägenhet för det unga paret med gott om förvaringsmöjligheter och en minst sagt trevlig och social yta med den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum.

Visas Söndag 16 Jun 13:45 - 15:00

  • DSC 7755

Beskrivning

Vardagsrummet med sitt stora fina fönsterparti tillsammans med öppning mot matplatsen ger en härlig rymdkänsla. Ett minst sagt stilrent kök med en exklusiv känsla med sobert grå skåpsluckor och lådfronter. Full maskinell utrustning med diskmaskin, kyl/frys, ugn och glaskeramikhäll. Vitt stänkskydd av högblanka keramikplattor med förskjuten fog ovan avlastningsytorna bestående av bänkskivor av stavlimmad ek. Köket med dess angränsande matplats öppnar upp mot vardagsrummet, inte i en helt öppen planlösning utan något avskärmat samtigt som det blir väldigt socialt då man hela tiden har kontakt med sina gäster.
Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Det är från sovrummet man når den fina balkongen med bästa solläge. Balkongen har plats för både stolar och bord.
Rymlig hall med gott om plats för både förvaring och avhängning. Mellan hallen och köket finns två stora inbyggda garderober med överskåp.
Lägenheten ligger fint insynsskyddat på andra våningen. Adressen har ett skyddat läge i området och lägenheten har ett högt, fint och ljust läge. Hela lägenheten har nyligen renoverats och allt känns nytt och fräscht. Ljusa fina färger och material. Genomgående nya och fräscha golv, målade väggar och tak i samtliga rum. Nyrenoverat och helkaklat badrum med klinkergolv, wc, handfat med kommod, vikbar duschdörr och tvättmaskin. Med ett par minuters promenad når du både Skärmarbrinks tunnelbanestation och hela Globenområdet med dess stora utbud av shopping,nöje, service och goda kommunikationer med både tvärbanan och tunnelbanan. - Välkomna!

Fakta

Adress:
Arkadvägen 1
121 47 Johanneshov
Område:
Skärmarbrink
Rum:
2 rum och kök1
Boarea:
48 Kvm
Pris:
2.750.000 kr
Avgift:
2.681 kr inkl. Värme, Vatten (Obligatorisk avgift 233kr/mån tillkommer för bredband, kabel-tv och IP-telefoni)
Våning
2
Byggnadsår:
1942
Lägenhetsnr:
0012
Tv- internetutbud:
Com hem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.82975 %
Andelstal, avgift:
2.82959 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
187 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Arkitekten
Org.nr:
769607-1120
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
275 kr/mån
Övrigt:
233 kr/mån
Summa:
508 kr/mån
Kommentar:
Punkten: Övrigt avser obligatorisk avgift för bredband, kabel-tv och IP-telefon via Com Hem. Observera att kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Föreningen

Brf Arkitekten 1 är en äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Stockholms Arkitekten 1, Arkadvägen 1, 12147 Johanneshov. Fastigheten uppfördes 1942 och Brf-föreningen Arkitekten 1 bildades 2001-05-14. Brf Arkitekten 1 tillämpar en rak linjär avskrivningsplan. Föreningen består av totalt 38 lägenheter (10 st 1rok, 24 st 2 rok & 4 st 3 rok), alla med bostadsrätt samt 2 affärslokaler i bottenvåningen. Brf äger tomtmarken huset står på.

Fastigheten är i grunden i gott skick centralt belägen i direkt anslutning till den expanderande delen av Söderstaden och Globenområdet.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns med relativt ny maskinpark; 2 tvättmaskiner, torkskåp och torktumlare.
Cykelförråd finns i källaren och respektive lägenhets förråd utgörs av ett vindsförråd per lägenhet.

Ett gruppavtal med Comhem finns och en obligatorisk avgift för detta utgår månadsvis till medlemmarna. Bredband Medium 10 (Nedströmshastighet upp till 7-10 Mbit/s. och uppströms upp till 0,7-1 Mbit/s.) Grundutbud av TV-kanaler (TV Medium+ 8 favoriter), som enkelt kan utökas.

Man har nyligen genomgått en fasadrenovering och i dagsläget finns inte några stora kommande renonoveingar inplanerade.
Nu diskuterar man och kommer med största sannolikhet att under hösten höja avgiften med 100-200 kronor/lägenhet.

Utförda renoverigar:
Renovering av fasad och balkonger 2018
Installation av en ny port, tidstypisk för byggnadens arkitektur 2018
Renovering av tak 2015
Nyinstallation av rökgasventilation 2015
Ventilationskontroll utförd 2011
Renovering tvättstuga-ny maskinpark 2008
Renovering/ombyggnad av hissen 2007
Stambyte badrum & kök 1996
Alla fönster och balkongdörrar är renoverade med nytt ytterglas och ram i vitlackad aluminium. (Innerglaset och innerfönsterbågen behölls för 50-tals originalkaraktär.) 1996 Byte av elstammen.

Städning av trapphuset sköts av en entreprenör.

De boende hjälps åt med snöskottning och gräsklippning samt städning av tvättstugan och tomten.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift får tas ut efter beslut av styrelsen.
Överlåtelseavgiften får uppgå till högst 2,5% och pantsättningsavgiften till högst 1% av gällande prisbasbelopp.

Delat ägande är tillåtet men den som bor permanent i en av husets lägenheter, ska äga lägenheten till minst 25%.

Övrigt

Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Ansvarig mäklare

Olle Holmaeus

Olle Holmaeus

Fasighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-867 70 10

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.