• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Kungsholmen Arbetargatan 27B, 4 tr 3rok 83 Kvm


Topprenoverad med balkong


6.250.000 kr

Genomgående och topprenoverad 3:a högt upp i huset med balkong. Smakfulla materialval och perfekt planerad. Populärt läge på Kungsholmen med närhet till det mesta. Stabil förening med god ekonomi.

Visas Söndag 20 Aug 13:15 - 14:00 Måndag 21 Aug 18:00 - 18:30

  • WEB FMK ARB27B-13

Beskrivning

Varmt välkomna till denna ljusa och trevligt renoverade lägenhet. Hela lägenheten renoverades 2015. Här bor man högt upp på fyra trappor med hiss samt trevlig utsikt från den mysiga balkongen. Påkostat kök och modernt badrum. Alla rum är optimala i sin storlek och båda sovrummen inrymmer gott om plats för sängar och annat möblemang. Bra förening med stabil ekonomi. Attraktiv och barnvänligt område med både skola och dagis inom gångavstånd samt stor och solig innegård med lekplats, grönska, grillar och fontän. Inom några minuters promenad så når du Fridhemsplan med ett brett utbud av matbutiker, restauranger, caféer, tunnelbana och bussar. I området finns även många trevliga grönområden och promenadstråk.

Välkomnande hall med gott om plats att hänga av sig ytterkläder. På golvet finner vi påkostad 1-stavsparkett vilket är genomgående i hela lägenheten och skapar ett enhetligt intryck. Garderobsvägg och skåpsförvaring som erbjuder generöst med förvaring. I hallen finns även en rymlig klädkammare med gott om förvaring.

Stilrent och rymligt kök med ljusgröna släta luckor och vitt kakel som sitter omlott. Generöst med arbetsyta och skåpsförvaring. Bänkskivan är tillverkade av komposit vilket är ett tåligt och snyggt material och här finns även underlimmad diskho. Köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet så det finns gott om plats för ett stort matbord. Köket är utrustat med ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin och hel kyl/frys. Mysig balkong med trevlig utsikt.

Vardagsrummet är stort och lättmöblerat med gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. Även plats för bokhylla för den som önskar. Stort fönsterparti samt ett fönster på långsidan vilket skapar ett härligt ljusinsläpp.

Lägenhetens största sovrum har gott om plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober.

Lägenhetens andra sovrum har gott om plats för säng och garderober.

Trevligt renoverat badrum med hexagon klinkergolv med värme under och vitkaklade väggar. Badkar, handfat, spegelskåp, handdukstork och tvättmaskin.

Ett mycket lugnt och populärt läge men ändå med omedelbar närhet till Kungsholmens puls. Här finns fantastiska promenad- och joggingstråk längs med Kungsholms Strand. Fridhemsplan ligger några minuter bort med all tänkbar service som mycket välsorterade mataffärer, apotek, bibliotek, systembolag, ett flertal gym samt ett stort utbud av butiker, bagerier och caféer. Här finns även många populära restauranger som exempelvis Matkonsulatet och AGs tapasbar. Utmärkta kommunikationerna med Fridhemsplans T-bana med både den gröna och blåa linjen samt ett flertal busslinjer.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Adress:
Arbetargatan 27B, 4 tr
112 45 Stockholm
Område:
Kungsholmen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
83 Kvm
Pris:
6.250.000 kr
Avgift:
3.990 kr inkl. Värme, Vatten, Kabel-TV & Bredband
Våning
4
Byggnadsår:
1993
Lägenhetsnr:
1646
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.4572 %
Andelstal, avgift:
0.4572 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
112 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Herden 8
Org.nr:
769605-0074
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
350 kr/mån
Försäkring:
250 kr/mån
Summa:
600 kr/mån

Föreningen

Brf Herden 8 omfattas av 237 lägenheter varav 17 hyreslägenheter samt 3 hyreslokaler. Föreningen har en god ekonomi och är mycket välorganiserad. Senaste ändringen av avgifterna gjordes 2008 då de sänktes med 10%. Det finns dolda tillgångar i form av 12 hyresrätter. För närvarande, 2016-09-21, finns inga planer på ändring av månadsavgifterna.

Till lägenheten hör ett källaförråd.

Följande renoveringar är gjorda senaste åren:
2006 - Bredbandsnät installerades. Gården rustas vidare.
2007 - Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.
2008 - Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar kommer att ske. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.
2009 - Spolning av avloppsstammar. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras.
2010 - Besiktning av samtliga lägenheter. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.
2011 - Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfördes. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).
2012 - Slutförde OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.
2013 - Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).
2014 - Ommålning av samtliga trapphus (februari-april).
2015 - Byte av undercentral.
2016 - OVK besiktning godkänd.
2016 - Nytt system för skalskydd och bokning av tvättstugorna.
2016 - Underhåll av föreningens hissar.

Föreningen utför löpande renoveringar efter sin underhållsplan.

Föreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg. Till hemförsäkringen behöver därför föreningens medlemmar inte teckna eget bostadsrättstillägg.

Kabel-TV:
Kabel-TV levereras via ComHem digital-tv och ett basutbud ingår i månadsavgiften (Medium 8 favoriter).

Internet:
Internet levereras via Ownit 500-1000 MBit/s och ingår i avgiften. Internet går även att få via ComHem eller ADSL men betalas i så fall separat av den boende.

Gemensamma utrymmen:
Fina tvättstugor finns i varje trappuppgång samt att det finns två grov- och spontan tvättstugor belägna på S:t Göransgatan 102 och Arbetargatan 23B. Grovsoprum samt källsortering finns på S:t Göransgatan 96 och nås även från innergården. Hushållssopor kastas i trapphusens sopnedkast. - Barnvagnsrum finns i entréplanet. Cykelförråd och lägenhetsförråd på plan -1.
Föreningen har även en otroligt fin och grönskande innergård med en vacker fontän, flertal sittplatser samt om sommaren grill som medlemmarna kan nyttja. Här finns även en trevlig lekplats

Parkering:
Stockholm Stad förvaltar ett garage med 74 platser (fn. kö) där medlemmar i Brf Herden 8 har förtur. Priset för en garageplats är 975 kr/månad. Hiss finns ner till garaget och infart ligger på S:t Göransgatan 96. För mer info se föreningens hemsida..

Ansvarig mäklare

Per Lindblad

Per Lindblad

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-910 62 27

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.