• Ring för
  • visning

Södermalm Ploggatan 1 5rok 98 Kvm


Terrass och Kungsbalkong


9.000.000 kr

Välkomna till denna minst sagt unika lägenhet där du får tillgång till ca 10 kvm terrass med morgonsol och vy mot Hammarby Backe samt Kungsbalkong om ca 10 meter med eftermiddags- kvällssol och en förtrollande vy över Åsögatans magiska kulturhuskvarter samt mot Djurgården och Gröna Lund. Vindsetage med vackra bjälkar och en takhöjd om ca 3,7 m samt två ingångar och badrum på varje plan.

  • IMG 8865

Beskrivning

Enastående och ljust boende med "town house känsla" och väldigt varierande möjligheter t.ex. vad gäller antal sovrum, matsal med delvis öppen plan mot kök,tre stycken stora sovrum, kök uppe eller nere, helt enkelt ett stort antal val som möjliggör ett fantastiskt boende efter de egna behoven.

Med ett badrum på varje plan och en entré på varje plan är det här en ultimat bostad som kan förändras efterhand att behoven ändras under åren.

Terrass i morgonsol, kungsbalkong med eftermiddags- och kvällssol samt vy mot Djurgården, Åsögatans kulturkvarter. Dessutom belägen i lågt belånad BRF med bland annat Vita Bergsparken, Nytorget och Fjällgatan som grannar samt förskolor, skolor, bussar och matbutik runt hörnet, är det här ett oslagbart läge!

 

 

Det makalösa vindsetaget med vackra synliga originalbjälkar erbjuder en sällsynt takhöjd i nock om ca 3,7 meter. Badrum med badkar och fönster, kök med fönster mot terrassen, diskmaskin, induktionshäll, förvaring i vita skåp, arbetsytor i vit stilren och praktisk laminatskiva, fullhöjds kyl och frys samt inbyggnads Micro och varmluftsugn.

Ljusinsläpp från två håll genom takfönster och stort fönsterparti med utgång till terrassen. Platsbyggd bokhylla och förvaringsmöjligheter på upphöjd sockel under ena sidans snedtak.

I etagets ena hörn har en sovalkov med dubbelsäng skapats under takbjälkarna intill en rymlig klädkammare.

Terrassen med morgonsol, sitt fria läge med vy över taknockar och mot Hammarby Backe är en underbar plats att njuta av sin morgonstund och frukost på. Unikt är ett slitet ord i vår bransch, men...!

 

Spiraltrappan tar er ner till våning 5 där den tillika unika kungsbalkongen tronar med eftermiddags-och kvällssol och vy mot Djurgården och Gröna Lund efter att redan passerat kulturhusens tak. NK-klockan, Ersta och Katarina kyrka också åt samma håll. Åt andra hållet Sofia skola, Sofia Kyrka och Vita Bergen. Våningsplanet har en vacker parkett i klassiskt fiskbensmönster samt lackat trägolv i det tidigare köket.

Originalplanen erbjöd kök i sovrummet till höger, där ett vackert serveringsskåp och skafferi samt vatten/avloppskopplingar har bevarats, i det fall någon önskar flytta tillbaka köket från övervåningen till dess ursprungliga plats. 

På grund av nuvarande innehavares behov av sovrum finns ytterligare tre stycken sovrum på det nedre entréplanet. Av de två större rummen har det ena delats av till två mindre barnrum, det ena med fönster och det andra med väggfönster och mindre klädkammare. Väggen har monterats på sätt att den är lätt att ta bort utan att skada uppstår.

Det nuvarande stora sovrummet med utgång till den häpnadsväckande kungsbalkongen, fungerar lika bra som matsal eller allrum med möjlighet till öppen plan mot ett flyttat kök.

Alternativt går det att flytta väggen som nu skiljer av sovrummet till höger för att ska tre jämnstora sovrum eller två stora och två mindre. Se alternativa planlösningar under bilder. Viktigt att påpeka är att självklart ska ombyggnadsplaner godkännas av föreningens styrelse innan arbetet påbörjas.

Här återfinns entréhallen med spiraltrappan till övervåningen och plats för viss möblering samt en mindre inre hall för avhängning och skohylla. 

Det här planets helkaklade badrum med klinkergolv och, erbjuder dusch, men plats för ytterligare badkar finns. Här finns även tvättmaskin och för den som önskar, plats för tvättpelare.

För att sammanfatta; en bostad med riktig hemkänsla, unika egenskaper och som verkligen blir ett hem att älska!

 

Välkomna!

Fakta

Adress:
Ploggatan 1
116 34 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
5 rum och kök4
Boarea:
98 Kvm
Pris:
9.000.000 kr
Avgift:
5.300 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband 100/10, basutbud TV
Våning
5 & 6
Byggnadsår:
1929
Lägenhetsnr:
1502
Tv- internetutbud:
ComHem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
152 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Lampan 1
Org.nr:
716419-3398
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
375 kr/mån
Försäkring:
235 kr/mån
Summa:
610 kr/mån

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Lampan 1 är en äkta förening som år 1985 förvärvade fastigheten med byggår 1929. Innehas med friköpt tomt om ca 856 kvm och har adresserna Åsögatan 198 och Ploggatan 1. Föreningen består av 49 stycken BR samt 2 stycken HR-lokaler, arkiv och bilverkstad. BOA ca 3293 kvm och LOA ca 290 kvm. Föreningen är belånad med ca 9,8 Mkr vilket ger dem en låg belåning om ca 2 976 kr per KVM/BOA. (Jfr normalmedian om ca 6 000 kr per KVM/BOA. Årliga Intäkter från kvarvarande hyresrätter samt lokaler ca 350 Tkr. Vid årsskiftet 17/18 fanns en kassa om ca 780 Tkr och föreningen gjorde 2016 ett plusresultat om ca 112 Tkr och 2017 om ca 149 Tkr. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Fastighetsägarna Förvaltning Sthlm AB och Teknisk förvaltning sköts av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.

UTFÖRDA RENOVERINGAR

1988/89 Vatten- och avloppsstammar 
2013 Undercentral bytt
2010 Renovering gårdsbjälklag
2010 Innergård
2012 Trapphus och portar
2013 Hiss Ploggatan
2013 Hissmålning
2013 Nya tvättmaskiner
2013 Tak förbättringsmålning
2014 Ny torktumlare
2014 Fönster
2015 Fönster
2016 Målning källare/tvättstuga
2017 Målning gästlägenhet
2017 Målning Barnvagns- cykel- och soprum

KOMMANDE RENOVERINGAR

2018 Balkonger framsida, omgjutning/förbättring
2018-2020 Byte av torkskåp, mangel
2018/2020 Fasader, puts, förbättringar
VVC injustering 2019
2020 Målning av takplåt

Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra för 150kr/natt. Bokning får göras max 5 sammanhängande nätter och max 10 dagar under samma kalendermånad.

Cykelrum kombinerat barnvagnsrum i källaren.

Snickarbod för enklare arbeten i anslutning till innegården.

Föreningen har ett gemensamt elavtal för medlemmarna, kostnad för el läggs på avin för avgiften varje kvartal.

TV: ComHem, basutbud ingår i avgiften. Bredband/Internet: ComHem 100/10 ingår i avgiften.  (Bredbandsbolaget, ingår i avgiften)

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Biträdande

Peter Pedersen

Peter Pedersen

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-858 58 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.