• Välkommen på
  • visning
  • 20 Aug

Sickla Allé Sickla Allé 63 3rok 85 Kvm


TERRASS FÖR UMGÄNGE OCH SOLBAD


5.495.000 kr

Granne med Sickla Sjö finner du denna fantastiska trea belägen högst upp i huset med en underbar terrass om hela 19 kvm i väst. Lägenheten är genomgående och erbjuder ett högt och ogenerat läge. Stora fönsterpartier med mycket himmel gör att ljuset flödar i denna lägenhet. Detta är ett drömboende med moderna förtecken som präglas av genomgående påkostade design- och materialval. Bo i en omtyckt förening som erbjuder såväl garage (f.n. kö), övernattningslägenhet finns att tillgå via grannföreningen samt sist men inte minst så har föreningen en brygga ihop med grannföreningarna där du kan ta morgon- och kvällsdoppet. Detta är livskvalité! Här bor du nära stan med samtidigt granne med natur och vatten. Ett stenkast från porten finner du mysiga Sickla sjö och Sickla Strandpark med strandpromenad, tennisbanor, bouleklubb samt fina lekplatser för barn. Goda kommunikationer dygnet runt till Slussen och Skanstull. Både Tvärbanan och Saltsjöbanans stationer ligger på gångavstånd.

Visas Söndag 20 Aug 13:30 - 14:15 Måndag 21 Aug 17:30 - 18:00

  • A7A5224

Beskrivning

Granne med Sickla Sjö finner du denna fantastiska trea belägen högst upp i huset med en underbar terrass om hela 19 kvm i väst. Lägenheten är genomgående och erbjuder ett högt och ogenerat läge. Stora fönsterpartier med mycket himmel gör att ljuset flödar i denna lägenhet. Detta är ett drömboende med moderna förtecken som präglas av genomgående påkostade design- och materialval. Lägenheten erbjuder en ypperlig planlösning som är utmärkt för både paret och den lilla familjen. Lägenhetens hjärta är ett stort vardagsrum med halvöppen planlösning mot fullutrustat kök. Den öppna planlösningen inbjuder till umgänge och ett socialt familjeliv. Från vardagsrummet når du lägenhetens stora terrass med gott om plats för både loungehörna och matbord för stora sällskap. Förutom detta kan du njuta av två utmärkta sovrum och badrum med både badkar och tvättmöjligheter. Inte att förglömma är en stor klädkammare som tillförsäkrar en jättebra förvaring. I hela lägenheten finner du fina parkettgolv. Bo i en omtyckt förening som erbjuder såväl garage (f.n. kö), övernattningslägenhet som finns att tillgå via grannföreningen samt sist men inte minst så har föreningen en brygga ihop med grannföreningarna där du kan ta morgon- och kvällsdoppet. Detta är livskvalité!

Här bor du nära stan med samtidigt granne med natur och vatten. Ett stenkast från porten finner du mysiga Sickla Sjö och Sickla Strandpark med strandpromenad, tennisbanor, bouleklubb samt fina lekplatser för barn. Några minuters promenad från fastigheten finns en sandstrand och ett flertal bryggor samt två stycken förskolor. Även nära till populära Nackareservatet som bjuder på vacker natur och flera badsjöar. Vintertid åker du skridskor på Sicklasjön eller tar en skidtur i Hammarbybacken som ligger granne. När det är dags för shopping så går du en kort promenad bort till Sickla köpkvarter med allt man kan önska sig i form av butiker och bekvämligheter. På fem minuters promenad ligger Hammarby Sjöstad med stort utbud av restauranger, affärer och cafeér, här går dessutom en båt till Södermalm samt Nybrokajen. Goda kommunikationer dygnet runt till Slussen och Skanstull. Både Tvärbanan och Saltsjöbanans stationer ligger på gångavstånd.

HALL | Du välkomnas av en trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen finner du garderob/städskåp som ingår i köpet.

VARDAGSRUM | Rymligt vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket. Gott om plats finns för både soffa och matsalsbord. Stort fönsterparti ut mot terrassen ger ett härligt ljus.

TERRASSEN | Terrassen är på hela 19 kvm och är belägen i väst så här kan du njuta av solen från ca kl 12.30 till ca kl 20.00 under sommaren. Gott om plats finns för både stort matbord, loungehörna och grill. Vill du undvika solen så finns markiser.

KÖK | Köket erbjuder släta luckor i vitt med beslag i rostfritt. Snyggt vitt kakel inramar goda arbetsytor. Full maskinell utrustning med vitvaror i rostfritt som inkluderar induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, inbyggd micro, diskmaskin, helkyl och helfrys samt fläktkåpa i rostfritt. Gott om plats finns för matbord som inramas av stort fönsterparti som ger mycket ljus.

SOVRUM 1 | Master-bedroom är rymligt och här finns gott om plats för både dubbelsäng och ytterligare förvaring/arbetshörna. Från master-bedroom når du rymlig klädkammare som rymmer allt och lite till. Två stora fönster ut mot terrassen ger mycket ljus.

SOVRUM 2 | Även det andra sovrummet är utmärkt. Här finner du garderober som ingår i köpet. Stort fönster.

BADRUM | Badrummet håller högsta standard och är helkaklat i vitt med snyggt klinkergolv med golvvärme. Förutom badkar så erbjuder badrummet tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare. Ovan dessa finner du smart arbetsbänk samt väggskåp. Vägghängd WC. Handdukstork.

Fakta

Adress:
Sickla Allé 63
131 65 Nacka
Område:
Sickla Allé
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
85 Kvm
Pris:
5.495.000 kr
Avgift:
5.276 kr inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband
Våning
4 av 4
Byggnadsår:
2005
Lägenhetsnr:
8463
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.2656 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
144 kWh/Kvm och år
Förening:
Sjöstugan
Org.nr:
769611-4276
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
570 kr/mån
Försäkring:
290 kr/mån
Summa:
860 kr/mån

Föreningen

Föreningen består av två byggnader med totalt 80 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2005, samma år som husen stod klara. Byggherre var JM.

Via del i gemensamhetsanläggning så diponerar förenignen över ca 75 garageplatser som är belägna i husets källare. F.n. kö. Uppskattad kötid till en plats är ca 3 månader. För en plats debiteras 600 kr per månad.

Föreningen ingår också i gemensamhetsanläggning som ansvarar för infart, gång- och cykelvägar, brygga m.m.

Som en del i ett garantiarbete kommer JM reparera föreningens fasader. Arbetet bekostas till fullo av JM och beräknas starta i oktober 2017 och pågå i ca 2 år.

Gemensamma utrymmen är fin innergård med lekplats, sandlåda, sittgrupper m.m, en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Föreningen har också via två grannföreningar möjlighet att hyra gemenskapslokal som kan nyttjas av medlemmarna, i lokalen finns övernattningsmöjligheter. Även gemensamt cykel- och barnvagnsförråd finns. Två soprum med sortering.

ComHem är leverantör av kabel-tv och Ownit tillhandahåller bredband via fiber. I avgiften ingår bredband 100 Mbit, IP-telefoni (fasta avgiften) och ett grundutbud med tv-kanaler.

För mer information se föreningens hemsida: https://brfsjostugan.se.

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.