• Ring för
  • visning

Lidingö Kottlavägen 1 11rok 511 Kvm


Stort sekelskifteshus med orangeri


22.000.000 kr

I ett grönskande område ligger detta vackra och pampiga sekelskifteshus som är smakfullt renoverat och har många originaldetaljer bevarade. Generösa sällskapsytor med stort ljusinsläpp, eldstäder samt stort kök med anslutande orangeri på entréplan. De övre planen inrymmer bl.a. flera utmärkta sovrum, två badrum, luftig master suite med öppen spis, kontor, walk in closet och badrum. Förvaringsytor i källaren samt två garage. Svagt sluttande tomt med parkkaraktär. Varmt välkommen på visning.

  • WEB DJI 0506

Beskrivning

PLANLÖSNING ENTRÉPLAN

Vackra pardörrar i bladguld välkomnar in till en stilfull entré med avdelning för ytterkläder och gästtoalett med wc, handfat, målande väggar samt golv i grön marmor. Representativ inre hall med öppen spis, blyinfattade fönster samt vackert trapphus. Inre hallen öppnar upp och sammanlänkar kök och sällskapsavdelen. Spatiöst sällskapsrum med glasade pardörrar mot terrass samt öppen spis med kamin. Salong med öppen spis samt utgång till terrass och trädgård i anslutning. Intill sällskapsrummen ligger en generös matsal med härligt ljusinsläpp från flera glasade pardörrar mot terrassen samt ett blyinfattat fönster. Rummen delas av med valv klädda med marmor. Specialdesignat och platsbyggt kök i sobra färger från Kvänum. Ljust grå köksskåp och vackert vitrinskåp med belysning samt bänkskivor i Bohusgranit. Extra bred elspis från Ilve och rostfri fläkt ovan. Integrerad diskmaskin och extra bred kyl/frys från Miele. Infälld ho samt blandare från Blanco. Plats för stort matbord. Glasade dubbeldörrar mot anslutande orangeri. Intilliggande tvättstuga som även kan användas som serveringsrum. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, båda från Miele, samt torkskåp från Cylinda. Tvättbänk med tvättho i porslin samt bra avställningsytor och gott om hyllor och skåpförvaring. Klinkergolv i grått och målade väggar i vitt. Spotlights på skena samt parkettgolv. Tidstypiska detaljer som färgval, fina elementskydd, spegeldörrar, färgade blyinfattade fönster, generös takhöjd och vackra parkettgolv. I den inre hallen och salongen är taket i mörklaserat trä.

PLANLÖSNING MELLANPLAN

Trevlig hall med stort blyinfattat fönster samt utgång till balkong. Från hallen leder en trappa vidare till övre planet. Fem ordentliga sovrum. Ett av sovrummen har anslutning till en stor terrass i västerläge. Badrum med kaklade väggar, klinkergolv, handfat med kommod och spegel samt belysning ovan. Wc och dusch. Fönster med härligt ljusinsläpp. Ytterligare ett stort badrum med kaklade väggar, klinikergolv, hörnbadkar och wc. Dubbla nedsänkta handfat med kommod och spegel ovan. Separat toalett. Trägolv, parkettgolv och textilmatta.

PLANLÖSNING ÖVRE PLAN

Enorm master suite med blyinfattat fönster samt magisk öppen spis. Kontor och walk in closet med anslutande generöst badrum med kaklade väggar, klinkergolv, handfat med kommod och spegel ovan. Wc och dusch. Härlig vidsträckt utsikt med sjöglimt från flertalet fönster. Parkettgolv och textilmatta.

PLANLÖSNING KÄLLARPLAN

Här finns hobbyrum med toalett samt utgång till trädgård, pannrum, förråd samt f.d. garage som idag används som träningsrum. Separat garage med förrådsdel. Målade betongväggar, klinkergolv samt betonggolv.

TOMT

Uppvuxen välskött trädgårdstomt som inramas med många fina träd och buskar. Kullerstenslagd gångväg samt pampig trappa till huvudentré. Uppställningsplats för flera bilar.

ORANGERI

Smakfullt orangeri byggt 2013 om 23 kvm, betongplatta med vattenburen golvvärme. 

ÖVRIGT

Stor terrass i väst på mellanplan samt ytterligare en stor terrass i söder med access från sällskapsrum och matsal i direkt anslutning till trädgården.

Fakta

Adress:
Kottlavägen 1
181 61 Lidingö
Område:
Lidingö
Rum:
11
Boarea:
511 Kvm
Biarea:
63 Kvm
Tomtarea:
2123 Kvm
Pris:
22.000.000 kr
Byggnadsår:
1913
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Puts
Tak:
Falsad kopparplåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Källare, krypgrund
Grundmur:
Natursten
Fönster:
Kopplade samt isolerglaskassetter
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Pantbrev:
6st om totalt 12.792.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

12.800.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

7.400.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

5.400.000 kr
Taxeringsår:
2018
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
80 kWh/Kvm och år
Servitut:
Servitut:
Servitut:
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

Värme:
59000 kr/år
Vatten/Avlopp:
13000 kr/år
Summa:
72000 kr/år

Budgivning

Budgivningen är dold

Lås upp budgivning

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.