• Välkommen på
  • visning
  • 22 Apr

Tollare Tollarevägen 4 3rok 69 Kvm


Stor terrass med fri sjöutsikt


3.995.000 kr

Strålande ljus och välplanerad lägenhet med högt läge och fri utsikt ner mot Lännerstasundet. Stor terrass med plats för både matbord som loungedel - allt i bästa sydvästläge med sol från tidig lunch till kvällen och i söder glittrar Lännerstasundet! Ljust vardagsrum i attraktiv öppen planlösning med stor, ljus matplats och exklusivt kök med elegant och mingelvänlig köksö. Två fina och rogivande sovrum, det ena i hörnläge med sjöutsikt och det andra mot vacker talldunge. Snyggt helkaklat badrum med tvättavdelning. Optimal planlösning och där de härligt stora fönsterpartierna med vackra, spröjsade fönster, parkettgolven och de sobra, exklusiva materialvalen skapar en harmoni och trivsel. Välkommen till ett lugnt och eftertraktat läge intill Tollares "villakvarter" i en välskött förening med mycket god grannsämja!

Visas Måndag 22 Apr 13:00 - 13:45

  • DSC 0148

Beskrivning

HALL
Välplanerad hall med god plats för avhängning och förvaring i garderober. Ljudisolerad ståldörr (säkerhetsdör).

KÖK OCH VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med helt fönsterparti ut mot den ljuvliga terrassen. Attraktiv, öppen planlösning med stor matplats och stilfullt kök. Exklusivt kök från Häcker och bänkskivor i stenkomposit från Stilestone. Den stora och stilfulla köksön gör köket komplett och inbjuder till mingel vid matplatsen samtidigt som den utgör en elegant och luftig rumsavdelare mot vardagsrummet.

Stilfullt kök med goda arbetsytor och mycket gott om förvaring. I köket finns kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt samt inbyggd ugn. Intill köket köket ligger den stora matplatsen med vacker och rofylld utsikt mot vacker talldunge.

TVÅ LJUSA  SOVRUM
Ljusa och rofyllda sovrum, det mindre i hörnläge och med utsikt ner mot Lännerstasundet och med plats för enkelsäng och skrivbord, det större med plats för dubbelsäng, skrivbord och flera garderober.

BADRUM
Stilrent, helkaklat badrum med snyggt klinkergolv med golvvärme (el). Fin tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare under stor vik-bänk och med skåp över.  I badrummet finns stor duschhörna med duschväggar i klarglas, tvättställ med snygg kommod och spegel, handdukstork och wc.

- - -

OMRÅDET
I Tollare växer nu en helt ny stadsdel fram i Saltsjö-Boo! Alldeles intill Lännerstasundet skapas här ett område som kommer att sjuda av liv längs kajerna med fina strandpromenader, restauranger och marina med möjlighet att ha egen båt. Vid det centralt belägna torget finns idag ett minilivs och gym och i området finns både förskola och skola. Redan nu finns goda bussförbindelser med motorvägsbuss som på ca 25 minuter trafikerar sträckan till Slussen och framöver kommer detta att utökas med båtturer och busslinje in till torget vilket beräknas vara klart 2019 - 2020.

Läs gärna mer om Tollare på 
www.tollareinacka.se samt www.tollareinacka.se/lev-i-tollare/tidslinje//tidslinje/

Fakta

Adress:
Tollarevägen 4
132 49 Saltsjö-Boo
Område:
Tollare
Rum:
3
Boarea:
69 Kvm
Pris:
3.995.000 kr
Avgift:
3.342 kr inkl. Värme, Vatten
Våning
3
Byggnadsår:
2016
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
2-glas och 3-glas
Tv- internetutbud:
Zitius
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Förening:
Brf Tollare Veranda
Org.nr:
769630-2301
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
350 kr/mån

Föreningen

BRF TOLLARE VERANDA
Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Tollare 1:475 som omfattar ett flerfamiljshus om fyra våningar med 16 lägenheter där samtliga lägenheter upplåtes med bostadsrätt. I föreningen finns framförallt 2 - 3 rok och lägenheterna varierar mellan 48 - 110 kvm.
Husets totala bostadsarea är 1 284 kvm och tomtens area är 1072 kvm. Huset uppfördes
2016.
Föreningens ekonomi är ekonomi är stabil med ett positivt kassaflöde och bra likviditet. Det resultatmässiga underskottet beror på avskrivningar som endast är en bokföringspost och inte påverkar föreningens likviditet.
Det finns i dagsläget inga planerade renoveringar eller avgiftshöjningar.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Soprum och kombinerat barnvagns- och cykelförråd finns på entréplan.

PARKERING
Det finns totalt 16 parkeringsplatser i föreningen, varav 12 i öppet kallgarage (i husets entréplan) och 4 platser utomhus. Garageplatserna kostar 1 000 kr/mån och utomhusplatserna 500 kr/mån.

BREDBAND, KABEL-TV
I varje lägenhet finns fiberuttag från Zitius. Varje enskild bostadsrättsinnehavare tecknar individuella avtal med leverantören, detta kan beställas från Qmarket (qmarket.se). Kostnad debiteras den enskilda bostadsrättsinnehavaren.

Dokument

Ansvarig mäklare

Anne-Sophie von Krusenstierna

Anne-Sophie von Krusenstierna

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-275 95 55

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.