• Aktuellt bud
  • 2.305.000:-

Skärholmen Gräsholmsvägen 14B 3rok 67.5 Kvm


Stor solig terrrass och Radhuskänsla


2.295.000 kr

På höjden mellan Skärholmen Centrum och Mälarens vatten med båtklubbar och badplats ligger denna lägenhet i barnvänlig radhuslänga med stor terrass om ca 16 kvm i söderläge samt uteplats. Välskötta fastigheter och stabil förening. Ett boende som erbjuder betydligt mer än en vanlig lägenhet. Välkomna!

  • 1-Omrade

Beskrivning

På höjden mellan Skärholmen Centrum och Mälarens vatten med båtklubbar och badplats ligger denna lägenhet i barnvänlig radhuslänga med stor terrass i söderläge samt uteplats. Välskötta fastigheter och stabil förening. Ett boende som erbjuder betydligt mer än en vanlig lägenhet.

Terrassen, ljusinsläppet från tre håll, det fina skicket, genomgående parkettgolv i alla rum, stort kök med ordentlig matplats, helkaklat badrum med tvättavdelning utmärker lägenheten och det barnvänliga läget gör det perfekt för hela familjen. Känslan av att kunna går rakt ut ger en väldigt trivsam hemkänsla.

 

BESKRIVNING

Hall med plats för avhängning av ytterkläder och skohyllor direkt vid entrédörren. Förvaring erbjuds också i två platsbyggda garderober. På golvet ligger ett praktiskt och slitstarkt klinkergolv i svart nyans som sedan övergår i parkett.

Det stilrena helkaklade badrummet återfinns invid hallen och helrenoverades 2012. Renoveringen utfördes av våtrumscertifierade hantverkare. Badrummet går i vitt med stora rektangulära kakelplattor på väggarna och ett klinkergolv med golvvärme i svart nyans. Duschörn med fällbara välvda duschdörrar och en modernduschutrustning med massagefunktion. Infällda takspotlights, handfat med kommod, belyst spegelskåp, handdukstork samt WC. Tvättavdelning med arbetsbänk och tvättmaskin samt torktumlare under.

Stort modernt kök med ordentlig matplats för många personer. Gott om förvaring i vita skåp, fullhöjds Kyl och frys i fullhöjd, hällspis med varmluftsugn, diskmaskin, belysta arbetsytor i ek, fläkt kopplad till husets system, rostfri diskbänk med dubbelho samt ett modernt mosaikkakel ovan arbetsytorna.

Vardagsrummet med trevligt hörnläge är rymligt och lättmöblerat med stora fönster och ett fint ljusinsläpp från tre håll. Här återfinns utgången till lägenheten stora terrass som bidrar till den påtagliga radhuskänslan.

Terrassen som omgärdas av ett staket byggt 2016 har även utgång till den gräsbelagda uteplatsen som löper runt om. Med sitt söderläge blir den ett härligt uterum på varma sommardagar och ljumma kvällar. Här kan du odla, ha växter och blommor, umgås och grilla med både familj och vänner.

Sovrum 1 är ett rymligt rum med ljusinsläpp från två håll och gott om plats för dubbelsäng och förvaring samt arbetsplats/datorbord. Förvaring i två garderober.

Sovrum 2 är lite mindre och fungerar utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Förvaring i två garderober.

 

Återigen Välkomna!

 

FÖRRÅD

Till lägenheten följer nyttjande av ett förråd.

PARKERING

Inom föreningen finns 34 förhyrda parkeringsplatser inklusive ett fåtal besöksplatser (tillåtet stå maximalt 12 timmar).

BREDBAND/ TV

TV -kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Bredband. Leverantör: Com Hem (250/250).

MÅNADSAVGIFTEN

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband, basutbud kabel-tv, fast avgift för IP- telefoni samt i kollektivt bostadsrättsförsäkringstillägg.

 


Gå gärna in på föreningens informativa hemsida:
https://www.hsb.se/stockholm/brf/lillholmen

Fakta

Adress:
Gräsholmsvägen 14B
127 46 Skärholmen
Område:
Skärholmen
Rum:
32
Boarea:
67.5 Kvm
Pris:
2.295.000 kr
Avgift:
5.062 kr inkl. Va/Vä, basutbud kabel-TV, Bredband, BR-försäkringstillägg
Våning
1/2
Byggnadsår:
2006
Lägenhetsnr:
42
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband. Leverantör: Com Hem (250/250)
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Andelstal, ägande:
2.06760 %
Andelstal, avgift:
2.15870 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
156 kWh/Kvm och år
Förening:
HSB BRF Lillholmen i Stockholm
Org.nr:
769611-0670
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
250 kr/mån
Försäkring:
234 kr/mån
Summa:
484 kr/mån

Föreningen

HSB brf Lillholmen är en äktaförening som registrerades 2006 och förvärvade fastigheterna med byggår 2008. Välskött förening med god ekonomi som består av 48 bostadsrättslägenheter i storlekar från 2 till 4 rum och kök..  BOA ca 3087 kvm. Föreningens belåning uppgår till ca 19,1 Mkr vilket ger en belåning på ca 6 336 kr per kvm BOA/År, vilket ligger inom en normalmedian för BRF-belåning. Föreningen innehar marken med tomträtt och vid årsskiftet 2017/2018 fanns en kassa/omsättningstillgångar på ca 2 Mkr. Föreningen gjorde 2016 ett plusresultat om ca 299 Tkr och 2017 ett plusresultat om ca 469 Tkr. Överlåtelseavgift om 1 138 kr. betalas av Säljaren. Pantsättningsavgift 455 kr. Föreningen förvaltas ekonomiskt, administrativ samt tekniskt av HSB Stockholm.

 

ÖVRIGT

Det finns tre soprum i Lillholmen. Två små i ändarna av området, där endast hushållssopor och tidningar får slängas, och ett stort vid parkeringen i mitten där det finns behållare för bl.a. plast, metall, mindre grovsopor, tidningar, wellpapp, glödlampor, glas (ej porslin och keramik). Föreningen brukar ha städdagar två gånger per år en gång på våren och hösten.

 

OMRÅDET

Skärholmens Centrum med sitt stora utbud och torgmarknad promenerar du till på ca 5 minuter. Bussar tar dig till Kungens Kurva där ni bland annat hittar Europas största IKEA och Heron City med bio, bowling och mycket mer. I området finns flera bra skolor och förskolor. I närheten av huset finns busshållplats för buss som tar er till Skärholmens Centrum och anslutande tunnelbana. För den bilburen tar man sig med lätthet ut på de större vägarna i södra Stockholm (E4) och vidare mot önskvärda resmål.

Till Mälaren har du ca 10 minuters promenad. Där hittar du vackra Skärholmens gård, båthamn och klubb, ett fint strandbad och en trevlig strandpromenad i naturskyddad skog.

I närområdet finns simhall, skolor, förskolor, motionsslingor, Idrottshallar, idrottsplatser, ishockey och friidrottshall, nytt ridhus i Sätra (ca 5 min m bil).

Budgivning

30 Okt
Budgivare 1
2.305.000 kr

Ansvarig mäklare

Richard Berg

Richard Berg

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-896 38 48

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.