• Aktuellt bud
  • 6.600.000:-

Östermalm - Gärdet Värtavägen 33 3rok 76 Kvm


Stor hörnbalkong mot Gärdet


6.750.000 kr

Trivsam och mycket välplanerad hörntrea i fritt läge mot Gärdet. Välplanerad lägenhet som erbjuder en perfekt kombination av avskilda sovrum tillsammans med generösa utrymmen för umgänge och fest. Välskött förening med låg skuldsättning.

  • 170825 ESTRD Vartav33-126

Beskrivning

Generös hall med målade väggar i ljusgrå nyans samt för byggnadsstilen tidstypiskt och slitstarkt originalgolv i kolmårdsmarmor. Glasdörr in mot vardagsrummet samt separat serveringsgång som leder in mot köket. Serveringsgången har över- och underskåp med gott om förvaring. Serveringsgången har schackrutigt klinkergolv samt målade väggar i ljusgrå nyans vilket osökt leder oss in på funktionalismens mönster och färgval.

Helrenoverat kök med stora fina bänkytor för matlagning. Köket är fullutrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys, mikro, varmluftsugn, kolfilterfläkt och induktionshäll. Skåp- och lådfronter i ljusgrått tillsammans med fina beslag i polerad mässing. Schackrutigt klinkergolv, ljust målade väggar i vitt, bänkskiva i vitoljad massiv ask samt vitt kakel på vägg, som stänkskydd ovan arbetsytorna. Dubbelfönster med fint ljusinsläpp och utsikt över intilliggande Ängskärsgatan.

Sovrum i anslutning till köket, f.d. jungfrukammare. Rummet fungerar utmärkt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Inrett med slipat furugolv samt målade väggar i ljusgrå nyans. 

Trivsamt vardagsrum i vinkel, med utmärkta dimensioner, där det med enkelhet går att duka långbord för 20 personer eller fler samtidigt som du har plats för en rymlig soffhörna. Öppen spis, ekparkettgolv i fiskbensmönster (slipat och behandlat med vitpigmenterad hårdvaxolja) samt målade väggar i ljusgrå nyans och lister dörrar i halvblankt vitt. Stort fönsterparti, där ett av fönstren har en fin rundning, med generöst ljusinsläpp och utsikt över Gärdet. 

Från vardagsrummet når man den stor hörnbalkongen som har gott om plats för sittdel, mindre utesoffa och grill om man så vill. Fritt läge, utan diretk insyn, med fri vy över delar av Gärdet och bort mot Lidingö och Lilla Värtan i horisonten.
 
Rofyllt sovrum med vackert ekparkettgolv i fiskbensmönster samt målade väggar i varm, ljusgrön nyans. Stort fönsterparti. Förvaringsutrymmen i två inbyggda garderober.

Helkaklat och stambytt badrum. Inrett med wc, handdukstork, handfat, dusch samt tvättmaskin.

Fakta

Adress:
Värtavägen 33
115 29 Stockholm
Område:
Östermalm - Gärdet
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
76 Kvm
Pris:
6.750.000 kr
Avgift:
3.168 kr inkl. Värme och vatten (obligatorisk avgift för bredband 100kr/mån tillkommer)
Våning
2
Byggnadsår:
1934
Lägenhetsnr:
3311
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Tv- internetutbud:
Com hem / Stadsnät
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
5.184 %
Andelstal, avgift:
5.18 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
208 kWh/Kvm och år
Förening:
Brf Majtalaren 8
Org.nr:
769606-9926
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
275 kr/mån
Övrigt:
100 kr/mån
Summa:
375 kr/mån
Kommentar:
Observera att kostnad för hemförsäkring tillkommer

Föreningen

Föreningen bildades 1999 och är en s.k. äkta bostadsrättsförening.
Fastigheten är friköpt, dvs. föreningen äger marken
I föreningen finns 23 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt
Det finns en lokal i källarplanet som är uthyrd (scoutförening).
Det finns inga beslut om att ändra nuvarande månadsavgifter till medlemmarna.
Föreningen accepterar delat ägande med en minsta ägarandel om 10% för den som nyttjar/bor i bostaden.

Bredband (110 Mbit/s via Stockholms stadsnät). Obligatorisk avgift 100 kr/ mån för bredband (ingår ej i månadsavgiften).
Respektive lägenhetsinnehavare får själv välja om de vill ha kabel-tv och i så fall från vilken leverantör. Kostnad för eventuell kabel-tv ingår inte i månadsavgiften.

Ommålning trapphus 2017
Fönsterrenovering 2013
Förbättrad ventilation 2007-2008
Komplettering isolerfönster 2008
Ny undercentral 2006. 
Fastigheten stambytt 1993-1995.

I övrigt följer föreningen en framtagen underhållsplan.

Budgivning

21 Jun
Budgivare 1
6.600.000 kr

Ansvarig mäklare

Olle Holmaeus

Olle Holmaeus

Fasighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-867 70 10

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.