• Välkommen på
  • visning
  • 25 Aug

Henriksdalsringen Henriksdalsringen 15 3rok 81 Kvm


STOCKHOLMSVY


3.475.000 kr

Nyrenoverad med en av de bästa utsikterna över Stockholm och dess glittrande vatten. Välkommen till en hemtrevlig lägenhet som under de senaste åren helrenoverats med snygga material. Ljust och fräscht och med en bra planlösning är detta en perfekt lägenhet för den som uppskattar både natur och närhet till Stockholms city med både buss och båt. För att inte tala om den magnifika utsikten över Stockholms innerstad. Bättre än så här kan man inte bo!.

Visas Söndag 25 Aug 14:30 - 15:00 Måndag 26 Aug 17:30 - 18:00

  • 13-Omrade

Beskrivning

VÄLKOMMEN till denna mycket fräscha lägenhet som helrenoverats under åren 2016-2018. Allt i moderna ljusa material så det är bara att flytta in. Snabbt tillträde möjligt. 

Ekparkett i samtliga rum
Nymålade tak och nytapetserade väggar i samtliga rum
Samtliga snickerier målade
Kök med nya vitvaror och extra mjuk linoleummatta
Helkaklat badrum/tvätt och gästtoalett med nytt porslin
Ny garderobsinredning i stora fina garderober med skjutdörrar
Inglasad balkong med ny vägg och balkongdörr
Omdragen el

HALL
Säkerhetsdörr leder oss in i hallen med plats för avhängning av ytterkläder och skor. I direkt anslutning till hallen finns  väl inredd garderobsvägg med snygga skjutdörrar och spegel. 

KÖK
Helt nytt och hemtrevligt kök med nya köksskåp i behaglig ljusgrå ton och fina arbetsytor. VId fönstret får man plats med ett rejält köksbord och har utsikt över den stora gröna innergården. Köket är utrustat med nya vitvaror samt vinkyl. I direkt anslutning till köket ligger den inglasade balkongen i söderläge. En liten oas för trevliga fikastunder med fin utsikt över den gröna innergården. 

VARDAGSRUM
Vardagsrum med nylagd ekparkett och ljusa väggar rymmer både matsalsbord och soffgrupp. Magnifik utsikt över Stockholms tinnar och torn och fantastiska båttrafik, och i horisonten blinkar Kaknästornet. En utsikt man aldrig tröttnar på. 

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och stor inredd  klädkammare. Givetvis med samma magnifika utsikt som från vardagsrummet, nästan ännu bättre.  

SOVRUM 2
VId köket finns ytterligare ett sovrum med plats för säng eller kanske ett kontor. Här är utgången till balkongen. 

BALKONG
Fin inglasad balkong i söder med plats för sittmöbel. Härifrån har man trevlig utsikt över Henriksdalsbergets berömda innergård med lekplatser och mycket mer. 

BADRUM
Stort nyrenoverat helkaklat badrum med fönster. Här finns inglasad duschhörna, handfat med kommod och spegelskåp och WC. Praktiskt med tvättmaskin, torktumlare och tvättho samt hyllor för förvaring. 

GÄSTTOALETT
Mycket praktiskt med en extra toalett. 

FÖRRÅD

Till lägenheten hör ett separat förråd om ca 6 kvm. 

PARKERING OCH GARAGE
Föreningen har eget garage som nås med hissen. Ca 125 platser och kostnad ca 700 kr per månad. Separat kö.
Gott om parkeringsplatser på gatan med boendeparkering för ca 400 kr per månad.

INTERNET/TV
I månadsavgiften ingår bredband 100/100mb samt kabel.TV via Com Hem. 

Fakta

Adress:
Henriksdalsringen 15
131 32 Nacka
Område:
Henriksdalsringen
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
81 Kvm
Pris:
3.475.000 kr
Avgift:
4.237 kr inkl. Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
Våning
3
Byggnadsår:
1970
Lägenhetsnr:
647
Tv- internetutbud:
Bahnhof 100/100
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Förening:
BRF Utsikten 1-35
Org.nr:
7696068605
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
400 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
550 kr/mån
Kommentar:
Observera att driftkostnad varierar beroende på förbrukning och avtal

Föreningen

BRF UTSIKTEN 1-35 köpte fastigheten Nacka Sicklaön 78:2 år 2009 och äger sedan 2017 även marken. Föreningen består av 274 lägenheter varav ca 40 kvarvarande hyresrätter, 6 lokaler samt ett garage med 125 garageplatser.
Fastigheten byggdes 1970 och är löpande renoverad enligt information på föreningens hemsida och bilagd årsredovisning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gästlägenhet
Cykelrum 
Tvättstuga

Den stora innergården förvaltas tillsammans med övriga bostadsrättsföreningar i området och här finns allt från fotbollsplan. lekplatser, grillplatser, fritidsgård. förskola, ICA och stora grönområden för både gammal och ung. 

Läs gärna mer på föreningens hemsida www.https://utsikten1-35.se/

Övrigt

HENRIKSDALSBERGET är beläget vid porten till Nacka bara fem minuter från Södermalm. Området byggdes under 60-talet och ombildades år 2009 till bostadsrätter. Här finns tre bostadsrättsföreningar med totalt ca 800 lägenheter. Husen är byggda likt en medeltida borg runt en stor parkliknande innergård som rymmer både fotbollsplan, förskola och stora gröna ytor med lekplats och grillplatser. Innergården är helt bilfri då all parkering sker på Henriksdalsringen som omringar fastigheterna. I området finns matvaruaffär samt några mindre butiker och här stannar buss 53 som går genom Stockholms innerstad till Karolinska. Det är ca 5 minuters promenad till Henriksdals station där samtliga Nacka/Värmdö bussar stannar. Ett annat trevligt alternativ är att ta SL-båten från Finnboda som trafikerar sträckan Lidingö-Djurgården- Nybrokajen. Restid ca 15 minuter till Nybrokajen. Från Henriksdal når man enkelt flera trevliga strandpromenader med trevliga restauranger längs kajen via Saltsjöqvarn till Hammarby sjöstad eller Kvarnholmen. På cykelväg kommer man snabbt till Sickla köpkvarter som är ett modernt köpcentrum med en mängd affärer, resturanger och biograf. Med den nyinvigda Svindersviksbron vid Kvarnholmen är det även nära till Nacka Forum.

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.