• Ring för
  • visning

Södermalm Ringvägen 162 3.5rok 100 Kvm


STILSÄKERT INVID VITABERGSPARKEN


7.500.000 kr / ACCEPTERAT PRIS

ACCEPTERAT PRIS. Stilsäker 3,5:a med hög standard med ett attraktivt läge på Södermalm. Lägenheten har nyligen varsamt renoverats och detta boende kombinerar vackert 30-tal med stilrena design- och materialval. Hörnlägenhet med fint ljus från fönster i två väderstreck. Här kan du njuta av en härlig utsikt mot Sofia kyrka och kulturkvarteren kring Vitabergsparken. Välplanerad lägenhet med stora sociala ytor, en lägenhet som verkligen inbjuder till umgänge och familjeliv. Njut av tidstypiska detaljer anno 1931 såsom fina spegeldörrar, spröjsade fönster med vackra beslag samt en väl tilltagen takhöjd. Lägenheten erbjuder både badrum och gäst-WC. En god förvaring tillförsäkras av ett flertal inbyggda garderober. Här bor du i ett lugnt och lummigt område, granne med Vitabergsparken. Skanstull ligger en kort promenad bort. Nära till både bussar och tunnelbana. Faller andan på så är det inte långt till Nytorgets stora utbud av trevliga cafeér, restauranger och barer.

  • A7A0091-HDR

Beskrivning

Stilsäker 3,5:a med hög standard med ett attraktivt läge på Södermalm. Lägenheten har nyligen varsamt renoverats och detta boende kombinerar vackert 30-tal med stilrena design- och materialval. Hörnlägenhet med fint ljus från fönster i två väderstreck. Här kan du njuta av en härlig utsikt mot Sofia kyrka och kulturkvarteren kring Vitabergsparken. Välplanerad lägenhet med stora sociala ytor, en lägenhet som verkligen inbjuder till umgänge och familjeliv. Önskas tre sovrum skulle ett ytterligare sovrum kunna skapas, se alternativ planritning. I hela lägenheten finner du fina mörklaserade parkett- eller trägolv. I hallen är det klinkergolv. Märk särskilt den fina fiskbensparketten i vardagsrum, kök, inre hall och master bedroom. Njut av tidstypiska detaljer anno 1931 såsom fina spegeldörrar, spröjsade fönster med vackra beslag samt en väl tilltagen takhöjd. Lägenheten erbjuder både badrum och gäst-WC. En god förvaring tillförsäkras av ett flertal inbyggda garderober. Här bor du i ett lugnt och lummigt område, granne med Vitabergsparken. Skanstull ligger en kort promenad bort bort och där finner du både tunnelbana, bussar samt Ringens shoppinggalleria. Bussar till Slussen finns precis runt knuten. Flera matvarubutiker precis i närområdet. Sköna söndagspromenader erbjuds längs intilliggande Hammarbykanalen och i omtyckta Vitabergsparken. Runt hörnet ligger nyrenoverade Blecktornsparken med tennisbana, utegym och lekpark för de små. Faller andan på så är det inte långt till Nytorgets stora utbud av trevliga cafeér, restauranger och barer.

HALL | Entré sker till hall med goda avhängningsmöjligheter. Hallen erbjuder både inbyggd garderob samt garderobsvägg. Snyggt och praktiskt klinkergolv. I hallens inre del finner du mycket rymligt förråd/klädkammare.
 
VARDAGSRUM | Härligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och stort matsalsbord. Här ryms stora sällskap både till vardag och fest. Härligt ljus ges från två stora fönster. Märk den fina utsikten mot Vitabergsparken med kulturkvarteren i förgrunden och Sofia kyrka i bakgrunden.

KÖK | Högklassigt kök med vita luckor med designade beslag i rostfritt. Goda arbetsytor i exklusiv granit med kantlist i samma material. Full maskinell utrustning med moderna vitvaror som inkluderar induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro samt integrerad diskmaskin, kyl/frys samt fläkt. Underlimmad ho med stilren blandare från Tapwell. Gott om plats finns för matbord. Stort fönster ger ett fint ljus.
 
MASTER-BEDROOM | Härligt hörnsovrum med gott om plats för dubbelsäng. Två fönster i varsitt väderstreck. Inbyggd garderob. Gott om plats finns för garderobsvägg om så önskas.

SOVRUM | Utmärkt sovrum som är perfekt både som barnrum, arbetsrum och gästrum. Stort fönster ger mycket ljus. Detta rum skulle kunna delas av i två delar för att på så sätt skapa ett ytterligare sovutrymme.
 
BADRUM | Snyggt badrum med kaklade väggar i vitt och klinkergolv med golvvärme. Rymligt badrum som erbjuder både bubbelbadkar och ordentlig duschplats. Dubbelkommod med dubbla handfat. WC. Handdukstork.

GÄST WC | Kaklad WC med klinkergolv. Här finner du tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare (ingår självklart i köpet). Handfat.

Lägenheten säljs till ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre.

Fakta

Adress:
Ringvägen 162
116 31 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
3.5 rum och kök
Boarea:
100 Kvm
Pris:
7.500.000 kr
Avgift:
5.217 kr inkl. värme och VA
Våning
1 av 5
Byggnadsår:
1931
Lägenhetsnr:
2
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Andelstal, ägande:
4.912 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
154 kWh/Kvm och år
Förening:
Vitbetan 27
Org.nr:
769603-1918
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
170 kr/mån
Försäkring:
200 kr/mån
Summa:
370 kr/mån

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 1998. Föreningen består av 40 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. En lokal är upplåten med hyresrätt.

Här följer ett urval av de renoveringar som gjorts: Byte av V/A stammar i badrum (1987-89), renovering av fönster och ommålning i trapphus (2001), byte av el-stigare (2002-03), byte av V/A stammar i kök (2003-04), relining av V/A-stammar i källaren (2005), installation av säkerhetsdörrar och postboxar i entrén, nya balkongräcken mot gatan, samtliga V/A-stammar har spolats och taket målades om (2009-10), installation av fiber (2012), ommålning av fönster och fönsterdörrar mot gatan, ny torktumlare, ny undercentral för fjärrvärmen (2013), spolning av samtliga V/A-stammar i kök och badrum (2015).

Gemensamma utrymmen inkluderar tvättstuga, cykelrum och cykelställ på gården, barnvagnsrum samt lummig innergård med utemöbler och grill.

Kabel-tv och bredband via fiber från Telia. Ovanpå avgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 247 kr per månad, för detta erhålls bredband och ett basutbud med tv-kanaler.

För mer information se föreningens hemsida: www.vitbetan27.se

Övrigt

Till lägenheten hör två vindsförråd.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.