• Aktuellt bud
  • 3.395.000:-

Vasastan Rådmansgatan 75, 5 tr 2rok 36 Kvm


STILSÄKER OCH VÄLPLANERAD


3.600.000 kr / Accepterat pris

ACCEPTERAT PRIS. Stilsäker 2:a med bästa läge i Vasastan. Låg avgift som inkluderar både el, kabel-tv och bredband. Suveränt disponerad med rymligt vardagsrum och öppen planlösning mot snyggt kök. Utmärkt sovrum med platsbyggd dubbelsäng. Här bor du i ett högt läge med stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Samtliga fönster vetter mot ostörd gård. Detta är den perfekta lägenheten för det unga paret eller den kräsne singeln. God förvaring tillförsäkras av platsbyggda garderober, i badrummet finns tvättmaskin och torktumlare. Bo med ett ypperligt läge nära Odenplan. En kort promenad tar dig till såväl Centralstationen och Citys stora nöjes- och shoppingutbud. Nära till både tunnelbana och bussar och runt hörnet finns en välsorterad livsmedelsbutik. I området finns även flera trevliga restauranger. Bo i en trevlig förening med både garage samt stor gemensam takterrass med fantastisk utsikt.

  • DSC 1569

Beskrivning

Stilsäker 2:a med bästa läge i Vasastan. Suveränt disponerad med rymligt vardagsrumoch öppen planlösning mot snyggt kök. Utmärkt sovrum med platsbyggd dubbelsäng. Här bor du i ett högt läge med stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Samtliga fönster vetter mot ostörd gård. Detta är den perfekta lägenheten för det unga paret eller den kräsne singeln. God förvaring tillförsäkras av platsbyggda garderober, i badrummet finns tvättmaskin och torktumlare. Bo med ett ypperligt läge nära Odenplan. En kort promenad tar dig till såväl Centralstationen och Citys stora nöjes- och shoppingutbud. Nära till både tunnelbana och bussar och runt hörnet finns en välsorterad livsmedelsbutik. I området finns även flera trevliga restauranger. Både sommartid och vintertid erbjuder närbelägna Vasaparken trevliga aktiviteter för såväl stor som liten. Bo i en trevlig förening med både garage samt stor gemensam takterrass med fantastisk utsikt.

Huset erbjuder en enkel access från gatan utan halvtrappor eller liknande. Dessutom stor hiss.

HALL | Ingång sker till hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen finner du två platsbyggda garderober med skjutdörrar. Snyggt klinkergolv. I en av garderoberna göms kyl/frys.

VARDAGSRUM OCH KÖK | Rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Stort fönster mot gård ger ett fint ljusinsläpp. Gott om plats finns för både soffgrupp och stort matbord. Stilsäkert kök med vita luckor som inramas av stänkskydd i glas med häftig tapet bakom. God förvaring som tar tillvara på takhöjden. Den maskinella utrustningen inkluderar induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys (i garderoben i hallen), integrerad diskmaskin, inbyggd micro och fläkt. Därtill det lilla extra i form av inbyggd kaffemaskin.

SOVRUM | Perfekt sovrum som rymmer dubbelsäng. Fönster mot gården. Platsbyggd förvaringslösning.

WC/D | Badrummet är väldisponerat med kaklade väggar i vitt och klinkergolv. Här finner du duschplats bakom duschväggar i glas. Handfat med kommod, WC och handdukstork. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Adress:
Rådmansgatan 75, 5 tr
113 60 Stockholm
Område:
Vasastan
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
36 Kvm
Pris:
3.600.000 kr
Avgift:
1.717 kr inkl. värme, VA, el, kabel-tv och bredband
Våning
5 av 6
Byggnadsår:
1971
Lägenhetsnr:
37
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
1.17198 %
Andelstal, avgift:
1.19742 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
174 kWh/Kvm och år
Förening:
Mjölnaren
Org.nr:
702002-7749
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

Summa:
213 kr/mån

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 1970. I föreningen finns 52 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Två lokaler finns som upplåts med bostadsrätt.

Föreningen har ett garage med 19 platser. F.n. kö.

Renoveringar i urval: Spolning och filmning av stammar (2018). Byte av fläkt i frånluftsventilationen (2017). Nytt torkskåp i tvättstugan (2015). Ytterligare optimering av ventilationssystem (2014). Byte av horisontella stammar i bottenplan (2014). Byte av fläktmotorer och styrning av ventilation (2011). Ommålning och byte till strömsnåla armaturer i korridorer och trapphus (2011). Optimering av undercentral (2010). Tak (2009). Byte av tvättmaskiner och torktumlare (2008). Renovering av fasad (2005), Målning och av fönster (2005).

För planerat underhåll vänligen se lista i årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen inkluderar tvättstuga och cykelförråd. Föreningen har dessutom en fantastisk takterrass med utemöbler och grill. Här kan du njuta av en härlig utsikt över Stockholm.

Kabel-tv och bredband från ComHem. I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler samt bredband.

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Budgivning

26 Aug
Budgivare 1
3.395.000 kr

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.