• Ring för
  • visning

Barkarbystaden Karlslundsvägen 18 3rok 70 Kvm


STILSÄKER MED BALKONG


2.990.000 kr

FAST PRIS - FÖRST TILL KVARN. Nyproducerad 3:a med stor balkong i söder. Möjlighet finns dessutom att skapa en 4:a*. Denna underbara lägenhet i nyskick stod klar i slutet av förra året. Här ges du möjlighet att flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge i expansiva Barkarbystaden. Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Extra trevligt är att balkongen nås från vardagsrummet. Modernt och fullutrustat kök med full maskinell utrustning. Badrum med hög standard, självklart med tvättmaskin och torktumlare. Detta är en drömlägenhet för både paret och familjen. Föreningen disponerar över garageplatser (kösystem tillämpas). Tillträde är flexibelt, ett snabbt tillträde är möjligt om så önskas. Här i Barkarbystaden bor du i ett snabbväxande område med tydlig stadskaraktär där suverän shopping är din närmsta granne genom Barkarby Handelsplats. Här bor du ett stenkast från bussen som snabbt tar dig till Barkarby station från vilken du tar dig snabbt till Stockholm.

  • DSC 0042

Beskrivning

LÄGENHETEN SÄLJS TILL FAST PRIS - FÖRST TILL KVARN.

Nyproducerad 3:a med stor balkong i söder. Möjlighet finns dessutom att skapa en 4:a* (se alternativ planritning). Denna underbara lägenhet i nyskick stod klar i slutet av förra året. Här ges du möjlighet att flytta in i en toppmodern lägenhet med ett mycket bra läge i expansiva Barkarbystaden. Bakom projektet står Veidekke. Gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Social planlösning med halvöppen lösning mellan kök och vardagsrum. Extra trevligt är att balkongen nås från vardagsrummet. Modernt och fullutrustat kök med full maskinell utrustning. Badrum med hög standard, självklart med tvättmaskin och torktumlare. Genomgående finner du fina ekparkettgolv och vita väggar. Detta är en drömlägenhet för både paret och familjen. Föreningen disponerar över garageplatser (kösystem tillämpas). Tillträde är flexibelt, ett snabbt tillträde är möjligt om så önskas.

*Föreningens godkännande kan krävas för ombyggnation och det åligger köparen att inhämta sådant godkännande.

Här i Barkarbystaden bor du i ett snabbväxande område med tydlig stadskaraktär där suverän shopping är din närmsta granne genom Barkarby Handelsplats. Nära till Järvafältet med ett brett utbud av aktiviteter för stora och små. Via lummiga gång- och cykelvägar tar du dig lätt till Säbysjön. Kommuikationerna är redan idag goda men kommer på sikt bli ännu bättre. Bostaden ligger vid Lilla torget, bara ett stenkast från bussen som snabbt tar dig till Barkarby station från vilken du tar dig till Stockholm Central på ca 16 minuter. Om ca fem år går även tunnelbanans blå linje hit. Med bilen är du snabbt uppe på E4 och E18. Men egentligen behöver du inte åka nånstans, allt finns nämligen på bekvämt gångavstånd. Längs med Barkarbyvägen finner du dessutom ett stort antal restauranger, caféer och gym.

HALL | Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Trevligt med ett fönster i hallen. God förvaring genom garderob och städskåp. I hallens inre del finner du förråd som skulle kunna inredas till en walk-in-closet.

VARDAGSRUM | Rymligt vardagsrum med halvöppen planlösning mot köket. Härligt ljusinsläpp från stora fönster och den glasinfattade balkongdörren. Med fördel ryms både soffgrupp och matsalsbord. Från vardagsrummet når du balkongen.

BALKONG | Rymlig balkong i söder.

KÖK | Stilsäkert kök från Marbodal med vita luckor med beslag i rostfritt. Goda arbetsytor inramas av snyggt kakel i vitt. Toppmoderna vitvaror från Siemens som inkluderar induktionshäll, inbyggd ugn och micro, integrerad diskmaskin, fläkt samt helkyl och helfrys. Fläkt från Franke

SOVRUM 1 | Rymligt sovrum med plats för både dubbelsäng och garderober. Fint ljus från stort fönster.

SOVRUM 2 | Utmärkt sovrum med fint ljus från stort fönster. 

BADRUM | Helklaklat badrum med klinkergolv. Ordentlig duschplats bakom duschvägg i glas. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handfat med kommod. WC.

Fakta

Adress:
Karlslundsvägen 18
177 45 Järfälla
Område:
Barkarbystaden
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
70 Kvm
Pris:
2.990.000 kr
Avgift:
3.891 kr inkl. värme och VA (kallt)
Våning
1 av 7
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
1-1106
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
0.4984 %
Andelstal, avgift:
0.49 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Barkarby Metropol
Org.nr:
769630-9405
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
227 kr/mån
Övrigt:
159 kr/mån
Summa:
386 kr/mån

Föreningen

Föreningen består av tre byggnader med totalt 212 lägenheter. Två lokaler upplåts med hyresrätt. Fastigheten upplåts med äganderätt.

Bakom projektet står Veidekke. Alla tre byggnaderna förväntas stå klara 2019. Den aktuella lägenheten var inflyttningsklar i slutet av förra året.

Föreningen disponerar över 105 garageplatser. För en plats debiteras 1.125 kr/mån. Separat kö.

Gemensamma utrymmen är barnvagnsrum (ett i varje trapphus), cykelrum i trapphus 8, 9 och 12, källsorteringsrum i trapphus 1, 7 och 12.

Fiber finnas indraget i fastigheten, därefter kopparledning fram till lägenheterna. I den angivna avgiften ett basutbud (must-carry) av kabel-tv kanaler. Internetuppkoppling debiteras separat och tillkommer ovanpå avgiften.

Ingen energideklaration av föreningens byggnad/er har gjorts.

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd beläget i lägenheten.

Varmvatten debiteras separat varje lägenhet. Uppskattad kostnad är ca 159 kr/mån.

Föreningen har ett ramavtal för el så elkostnaden debiteras av föreningen. Uppskattade elkostnad är 227 kr/mån.

De angivna driftskostnaderna är endast uppskattade belopp då nuvarande ägare ej har bott i lägenheten.

Dokument

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.