• Aktuellt bud
  • 3.850.000:-

Södermalm Ringvägen 66 2rok 58.5 Kvm


STILSÄKER MED BALKONG


3.900.000 kr / FAST PRIS

FAST PRIS - FÖRST TILL KVARN. Välkommen till denna härliga hörntvåa med en social öppen planlösning och en stor balkong i öst. Denna välplanerade lägenhet erbjuder ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Huset stod klart 2002 så detta är ett modernt och bekvämt boende. Den öppna sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum inbjuder verkligen till både matlagning och umgänge. I hela lägenheten finner du fina ekparkettgolv. Detta är den perfekta lägenheten för paret eller den kräsne singeln. Här bor du med ett mycket bra läge på Södermalm med gångavstånd till både Skanstull och Medborgarplatsen. Nära till både tunnelbana och bussar samt gångavstånd till Södra Stations pendeltåg. Bo i trevlig förening som erbjuder det lilla extra i form av övernattningslägenhet och parkeringsplatser (f.n. kö). Huset är modernt med bekväm entré utan trappor samt med stor hiss och passar därför perfekt för dig med funktionshinder eller som vill ha ett bekvämt boende på ålderns höst.

Visas Söndag 28 Jan 14:45 - 15:30

  • DSC 0038

Beskrivning

Välkommen till denna härliga hörntvåa med en social öppen planlösning och en stor balkong i öst. Denna välplanerade lägenhet erbjuder ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Huset stod klart 2002 så detta är ett modernt och bekvämt boende. Den öppna sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum inbjuder verkligen till både matlagning och umgänge. Fint kök från Marbodal med full maskinell utrustning från Bosch. Stilsäkert badrum med tvättmöjligheter. I hela lägenheten finner du fina ekparkettgolv. Detta är den perfekta lägenheten för paret eller den kräsne singeln. Här bor du med ett mycket bra läge på Södermalm med gångavstånd till både Skanstull och Medborgarplatsen. Nära till både tunnelbana och bussar samt gångavstånd till Södra Stations pendeltåg. Nära till Rosenlundsparken med aktiviteter för såväl stor som liten. Mysiga Allhelgonakyrkan och Helgalunden ligger också nära. Både Medborgarplatsen och Skanstull erbjuder omtyckta shoppinggallerior. Bo i trevlig förening som erbjuder det lilla extra i form av övernattningslägenhet och parkeringsplatser (f.n. kö). Huset är modernt med bekväm entré utan trappor samt med stor hiss och passar därför perfekt för dig med funktionshinder eller som vill ha ett bekvämt boende på ålderns höst.

HALL | Välkommande hall med goda avhängningsmöjligheter. I hallen finner du både rymlig klädkammare och skjutdörrsgarderob. I hallens inre del finner du dessutom ytterliggare förvaring i form av skjutdörrsgarderob.

VARDAGSRUM | Generöst vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här finns gott om plats för soffgrupp och stort matsalsbord. Hörnrum med stora fönster i två väderstreck.

BALKONG | Härlig, delvis inglasad, balkong belägen i öster. Balkongen erbjuder en generös yta och här kan du njuta av solen från 8-15 under sommaren.

KÖK | Modernt kök från Marbodal. Full maskinell utrustning inkluderar spishäll, inbyggnadsugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, kyl/frys samt fläkt. Goda arbetsytor inramas av vitt kakel. Ett stort antal skåp tillförsäkrar en mycket god förvaring. Märk också det trevliga inbyggda vinstället.

SOVRUM | Utmärkt sovrum med plats för dubbelsäng. Från sovrummet når du lägenhetens balkong.

BADRUM | Helkaklat i vitt med stilrent klinkergolv med golvvärme. Ordentlig duschplats bakom duschväggar i glas. Tvättmaskin finns och ingår självklart i köpet, ovan denna finner du arbetsbänk samt väggskåp. Handdukstork. Vägghängd WC.

Fakta

Adress:
Ringvägen 66
118 61 Stockholm
Område:
Södermalm
Rum:
2 rum och kök
Boarea:
58.5 Kvm
Pris:
3.900.000 kr
Avgift:
3.715 kr inkl. värme och VA
Våning
2 av 8
Byggnadsår:
2002
Lägenhetsnr:
2041
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
2.148 %
Andelstal, avgift:
2.148 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
122 kWh/Kvm och år
Förening:
Eriksdal
Org.nr:
769607-8356
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
343 kr/mån
Försäkring:
156 kr/mån
Summa:
499 kr/mån

Föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 2001. Föreningen äger marken. Husen byggdes av JM och stod klara 2002. Föreningen består av två hus med totalt 38 lägenheter, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Tre lokaler är upplåtna med hyresrätt.

Föreningen har 16 parkeringsplatser (med motorvärmaruttag) som hyrs ut för 1000 kr per månad. F.n. kö.

Gemensamma utrymmen inkluderar tvättstuga (en i varje hus), cykelrum, barnvagnsrum och soprum. Föreningen har dessutom en övernattningslägenhet som kan hyras för 200 kr per dygn samt styrelserum med pentry.

Kabel-tv och bredband från Bredbandsbolaget. En obligatorisk avgift om 90 kr per månad tillkommer ovanpå den angivna avgiften. För detta erhålls bredband och telefoni (fasta avgiften).

För mer information se föreningens hemsida: http://brferiksdal.se/

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Budgivning

17 Jan
Budgivare 2
3.850.000 kr
15 Jan
Budgivare 1
3.750.000 kr

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.