• Ring för
  • visning

Nedre Gärdet Värtavägen 23 3rok 78 Kvm


STILSÄKER MED BALKONG OCH ELDSTAD


6.500.000 kr / Accepterat pris

- Accepterat pris - Med ett mycket attraktivt läge på Nedre Gärdet finner du denna härliga 3:a med både sydväst balkong och fungerande öppen spis. Ytterst välplanerad lägenhet där funkisens klassiska formspråk samspelar med moderna material- och designval. Hörnlägenhet med fint ljus från stora fönster i två väderstreck. Njut av ett stort vardagsrum samt två utmärkta sovrum. Runt hörnet finner du omtyckta Tessinparken. En kort promenad tar dig till Fältöverstens utmärkta shoppingmöjligheter. Goda kommunikationer med Karlaplans tunnelbanestation och flera bussar precis i närheten.

  • DSC 6465

Beskrivning

Med ett mycket attraktivt läge på Nedre Gärdet finner du denna härliga 3:a med både sydväst balkong och fungerande öppen spis. Ytterst välplanerad lägenhet där funkisens klassiska formspråk samspelar med moderna material- och designval. Hörnlägenhet med fint ljus från stora fönster i två väderstreck. Njut av ett stort vardagsrum samt två utmärkta sovrum. Ej att förglömma är tvättmaskin och torktumlare som gömts i garderob. God förvaring tillförsäkras av flera platsbyggda förvaringslösningar. I lägenheten finner du fin fiskbensparkett i vardagsrummet och båda sovrummen. I hallen finner du fin kolmårdsmarmor. Runt hörnet finner du omtyckta Tessinparken. En kort promenad tar dig till Fältöverstens utmärkta shoppingmöjligheter. Goda kommunikationer med Karlaplans tunnelbanestation och flera bussar precis i närheten. En promenad tar dig ner till Citys restauranger och nöjesutbud.

Välskött förening som erbjuder sina medlemmar en gemensam takterrass i västerläge. För dig med barnvagn eller liknande är detta hus särskilt bra då det har en entré utan trappor.

HALL | Ingång sker till trevlig hall med goda avhängningsmöjligheter.

VARDAGSRUM | Rymligt vardagsrum med gott om plats för både soffa och matsalsbord om så önskas. Fungerande öppen spis kommer väl till pass under årets kalla månader. Från vardagsrummet når du lägenhetens balkong.

BALKONG | Trevlig balkong i sydväst. På sommaren kan du här njuta av solen från förmiddag till kväll.

KÖK | Fint kök med plats för matbord invid stort fönster. Vita luckor med beslag i rostfritt inramas av mosaikkakel. Den maskinella utrustningen inkluderar varmluftsugn med gashäll, integrerad diskmaskin, kyl/frys samt fläkt. I anslutning till köket så finner du serveringsgång med bevarat serveringsskåp som förutom att vara fint också rymmer massor.

SOVRUM 1 | Behagligt sovrum med stort flerluftsfönster. Här ryms stor dubbelsäng. Garderobsvägg tillförsäkrar en god förvaring. I gången mellan sovrummen finner du dessutom ytterligare garderob med skjutdörr. Här finner du dessutom tvättmaskin och torktumlare som självklart ingår i köpet.

SOVRUM 2 | Utmärkt sovrum med stort fönster. Perfekt både som barnrum, gästrum och arbetsrum.

BADRUM | Väldisponerat badrum med duschhörna bakom glasdörrar. Kaklat i vitt med klinkergolv med golvvärme. Förberett för tvättmaskin. Handfat med kommod. Fönster med frostat glas ger ett naturligt ljusinsläpp.

WC | Från hallen når du WC med handfat. Klinkergolv.

Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre.

Fakta

Adress:
Värtavägen 23
115 53 Stockholm
Område:
Nedre Gärdet
Rum:
3 rum och kök
Boarea:
78 Kvm
Pris:
6.500.000 kr
Avgift:
3.905 kr inkl. värme och VA
Våning
1 av 6
Byggnadsår:
1934
Lägenhetsnr:
0501
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Andelstal, ägande:
4.24 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
155 kWh/Kvm och år
Förening:
Röda Rosen 6
Org.nr:
716419-3067
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
200 kr/mån
Försäkring:
330 kr/mån
Gas:
270 kr/mån
Summa:
800 kr/mån

Föreningen

Föreningen bildades 1985. I föreningen finns 24 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. En lokal finns som upplåts med hyresrätt.

Renoveringar i urval: Målning entré och trapphus (2017), OVK (2016), Renovering av yttertak (2013), Dränering av grund (2012), Stambyte (2010), Fönsterrenovering inkl. byte till antibullerglas (2006) Renovering av fasad (1997)

Under 2019 planeras en fönsterrenovering.

Gemensamma utrymmen inkluderar tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum. Föreningen har också en gemensam takterrass i västerläge med eftermiddags och kvällssol.

Kabel-tv från ComHem. Must-carry utbudet ingår i avgiften.

Bredband via fiber från Telia eller via ComHem. Ingår ej i avgiften.

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.