• Ring för
  • visning

Betsede / Gustavsberg Aspviksvägen 16, Hus M 5rok 110 Kvm


STILSÄKER FAMILJEDRÖM


4.995.000 kr

Stilsäkert och familjevänligt tvåplanshus med högsta standard. Detta fina parhus stod färdigt förra året och är beläget i attraktiva Betsede som är ett mycket familjevänligt område i Gustavsberg. Stilrena design- och materialval karakteriserar detta boende. Utrustningslistan är både lång och gedigen. Stora fönsterpartier tillsammans med en väl tilltagen takhöjd skapar en härlig rymd. På entréplanet finner du dessutom braskamin som värmer gott under kalla vintermånader. Huset erbjuder en ypperlig planlösning med ett nedre plan med stora sällskapsytor med öppen planlösning mot högklassigt kök. På övre plan hittar du allrum samt tre utmärkta sovrum. Njut av två påkostade badrum, ett på varje plan. Till huset hör en lekvänlig, plan grästomt med dispositionsrätt. Trivsam hästhage är din närmsta granne och en kort promenad tar dig till fin badstrand. Här bor du inte långt från Gustavsbergs Centrum med butiker och service. Parkeringsplats med elstolpe finns på framsidan.

  • Picture-1

Beskrivning

Stilsäkert och familjevänligt tvåplanshus med högsta standard. Detta fina parhus stod färdigt förra året och är beläget i attraktiva Betsede som är ett mycket familjevänligt område i Gustavsberg. Stilrena design- och materialval karakteriserar detta boende. Utrustningslistan är både lång och gedigen. Husets stilsäkra exteriör slås man av redan vid första anblicken. Träfasaden med stora fönsterpartier tillsammans med fasadbelysningen ger ett trevligt första intryck. Det interiöra är inte sämre utan går i ljusa färgskalor med vackra ljuslaserade ekparkettgolv i hela huset. På nedre plan kan du njuta av vattenburen golvvärme. Stora fönsterpartier tillsammans med en väl tilltagen takhöjd skapar en härlig rymd. På entréplanet finner du dessutom braskamin som värmer gott under kalla vintermånader. Huset erbjuder en ypperlig planlösning med ett nedre plan med stora sällskapsytor med öppen planlösning mot högklassigt kök. På övre plan hittar du allrum samt tre utmärkta sovrum. Njut av två påkostade badrum, ett på varje plan. Vacker utsikt från samtliga fönster. Till huset hör en tomt med dispositionsrätt*. Tomten erbjuder ett fritt läge där du sommartid kan njuta av solen från från tidig morgon till kväll. Tomten är belägen i öst och syd. Tomten erbjuder lekvänliga gräsytor och är belägen med ett ostört läge skyddad från vägen. Njut av en stor trädäckad altan om hela 37 kvm med plats för stora middagssällskap på sommarens grillskiva. Från framsidan når du gemensam parkeringsplats med två platser som hör till huset. Härlig natur och grönska är din närmsta granne här i omtyckta Betsede. Trivsam hästhage är din närmsta granne och en kort promenad tar dig till fin badstrand. Här bor du inte långt från Gustavsbergs Centrum där du hittar både butiker, serviceinrättningar och utmärkta kommunikationer. Busshållplats finns precis runt hörnet. Betsede samfällighetsförening förvaltar ett antal gemensamma anläggningar inom Betsedeområdet, däribland grönområden och promenadvägar längs Betsedeviken, badstränder samt båtbryggor i två bryggområden.

ENTRÉPLAN

På hela entréplanet kan du njuta av en takhöjd om hela 3 meter.

Entré sker till hall med snyggt klinkergolv. God avhägning med garderob och kapphängare. Från hallen når du teknikrum.

Nedre plan erbjuder en stor sällskapsyta där vardagsrummet ligger med öppen planlösning mot köket. Via stora skjutdörrar i glas når du husets altan. Njut av en braskamin. Gott om plats för både soffgrupp och stort matsalbord. Från sällskapsdelen har du god uppsikt över tomten.

Snyggt kök från Marbodal med högsta standard och full maskinell utrustning. Vita luckor med beslag i mässing inramas av stänkskydd och goda arbetsytor i exklusiv marmor. Den maskinella utrustningen är från Siemens och inkluderar induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och micro, integrerad diskmaskin samt inbyggd helkyl och helfrys.

På nedre plan finner du ett av husets två badrum. Smakfullt inrett med helkaklade väggar i vitt och stilrent marmorgolv med golvvärme. Detta badrum erbjuder både badkar och duschplats bakom duschväggar i glas. WC samt snyggt handfat med kommod. Här finner du tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork. Belysning från infällda spotlights.

ÖVRE PLAN

På övre plan kan du njuta av en takhöjd om 3,5m upp till nock.

Trappa i vitlaserad ek tar dig upp till övre plan.

På övre planet välkomnas du av mindre allrum. Märk det fina vitmålade träräcket.

Tre utmärkta sovrum erbjuds på övre plan. Master-bedroom är naturligtvis det största sovrummet och här finner du också ett flertal garderober. Även i det övriga två sovrummen finner du garderober.

Övre plan erbjuder badrum med dusch bakom duschväggar i glas. Helkaklade väggar i vitt och stilrent marmorgolv med golvvärme. WC och handfat med kommod. Handdukstork.

*Se dokumentet Landskapsritning för att se avgränsning av tomten för hus M. (Obs. Den bifogade ritningen över tomten stämmer inte helt exakt med gällande gemensamma samkvämsytor till väster, det gäller till viss mån även vissa planteringar på föreningens mark. Vidare så kommer det att tillkomma några parkbänkar längs gångstigen till våren samt att det tillfälliga röda elskåpet längs med Aspviksvägen kommer att ersättas med en ny transformatorstation på andra sidan vägen under besörjning av Vattenfall)

Fakta

Adress:
Aspviksvägen 16, Hus M
134 38 Gustavsberg
Område:
Betsede / Gustavsberg
Rum:
5 rum och kök
Boarea:
110 Kvm
Pris:
4.995.000 kr
Avgift:
4.400 kr inkl. värme och VA
Byggnadsår:
2017
Lägenhetsnr:
6
Fönster:
3-glas isoler
Ventilation:
Mekanisk
Uppvärmning:
Bergvärme
Andelstal, ägande:
12.5 %
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Ej utförd
Förening:
Betsede Äng
Org.nr:
769632-3331
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Driftkostnader

El:
300 kr/mån
Försäkring:
150 kr/mån
Summa:
450 kr/mån

Föreningen

Föreningen består av 8 två-plans parhus, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningens fastighet upplåts med äganderätt.

Husen stod klara för inflytt 2017. Bakom projektet står Boform.

Garantitiden för entreprenaden är 5 år men ansvarstiden är på 10 år, dvs om några väsentliga fel skulle framträda inom de första 10 åren så är entreprenören fortfarande ansvarig.

Till varje hus hör två parkeringsplatser på gemensam parkering. Elstolpe vid varje parkeringsplats. Fem gästparkeringar.

Till varje hus hör också en tomt med s.k. dispositionsrätt. Föreningen tillåter att bygga ut altan på långsidan av huset. Möjlighet finns därför till ytterligare 50 kvm altan i optimalt söderläge. Föreningen tillåter även att plantera häck inom markerad tomtgräns. Större förändringar på denna yta måste godkännas av styrelsen. Se Landskapsritning för att se tomtindelningar.

Gemensamt soprum finns.

Öppen fiber från Telia. För kostnader se www.bredbandswebben.se.

Övrigt

Till varje hus hör en parkeringsplats med elstolpe. Dessa ingår i avgiften.

Tillhörande huset finns också ett förråd om ca 7,5 kvm som är beläget vid den gemensamma parkeringen.

Angiven driftkostnad för el är endast uppskattad. Detta då nuvarande ägare ännu inte har tagit över elabonnemanget. Elen betalas än så länge av entreprenaden fram tills de är helt avetablerade.

Ansvarig mäklare

Jonas Ahnegård

Jonas Ahnegård

Fastighetsmäklare/Civilekonom DHS
Mobiltelefon: 070-840 00 24

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.