• Aktuellt bud
  • 2.900.000:-

Lisö/Maren Maren Ängsväg 6 3rok 60 Kvm


Stilfullt hus med fantastiskt tomt


2.450.000 kr

Söker ni ett havsnära och lugnt året-runt fritidshus nära Stockholm? Här finns ert drömställe! Vackert med något att göra för alla. Här kan du aktivera dig med allt från fiske, ridning, sol och bad, svampplockning, kajakpaddling och skridskoåkning på vintern. Eller varför inte bara ta det lugnt och slappa i solstolen ute på den insynsskyddade trädäcket eller pyssla om trädgården. Huset och tomten är till perfektion, genomtänkt och praktiskt med smak och design där inget har lämnats till slumpen. Bara att flytta in, vill man fortsätta bygga så finns det stora möjligheter för det med. Välkomna till vackra Lisö där solen skiner nästan jämt! SNABBT TILLTRÄDE OM MAN ÖNSKAR

Visas Lördag 26 Maj 12:00 - 15:00

  • Huset2

Beskrivning

Huset om ca 70kvm, (byggyta 60kvm). Sällan skådat ett mer välskött och stilfullt hus. Säljarna har varsamt och smakfullt renoverat med känsla, mycket kärlek och massa slit. Dom har fått till en både vacker utsida och insida med en härlig samklang till naturen. Huset är mycket välbyggt med många praktiska lösningar, där den första ägaren tänkt till ordentligt med dränering och rännor. Bra isolerat skåp med vattenavstängning och annat maskineri som hör till huset.

Detta härliga, vinterbonade fritidshus har bra umgängesytor både ute och inne samt 2 bra sovrum. Tomten är solig och lättskött med både plan och kuperad terräng, insynsskyddat i anslutning till 2 allmänningar och perfekt för lek och stillhet. Det stora trädäcket är en underbar plats för lunchen och solstolen en vacker sommardag. Fint renoverad gäststuga med fyra sovplatser, litet kök med sittplatser och förvaring samt altan med morgonsol. Du har dessutom cykel eller promenadavstånd till både bryggor, båthamnar och badstränder.

HALL- Välkomnande stor hall med fint ljusinsläpp. Gott om förvaring i tre garderober med snygg platsbyggd inredning med hyllor och lådor samt vedförvaring. Vackra masiva trägolv som är grålutade och såpade, Målad panel på väggarna.

SÄLLSKAPSRUM- Mycket vackert allrum som flödar i ljus från två håll. Här får man plats för både stort matbord och soffhörna samt annat möblemang. Härlig eldstad med kasett som sprider värme och ljus kyliga höst och vinterkvällar. Vackra breda och massiva furuplank som är lutade och vitoljade. Vitmålade väggar samt snygg mörklaserad panelvägg som ger en fin kontrast åt rummet. Målat tak och laserade takbjälkar. 3 nya isolerglasfönster med energi och argonglas.

KÖK- Praktiskt arbetskök i laserat trä med gott om förvaring i skåp och lådor. Grå laminatbänkar med gott om artbetsyta samt snygg mosaik ovan arbetsbänk. Modern maskinpark som består av häll, varmluftsugn, fläkt och kyl/frys samt diskmaskin. Snygg mönstrad plastmatta på golvet, fint fönster med härlig vy mot berg och skog.

SOVRUM 1- Rogivande sovrum också här med en magisk vy mot skog och berg. Plats för dubbelsäng samt förvaring. Vitmåläde väggar och en snygg ljus textilmatta på golvet

SOVRUM 2- Härligt rum med två sängar. Vill man så fär man plats med en dubbelsäng även här. Är man en större familj kan du ställa två vånings sängar här så har du fyra sovplatser. 2 platsbyggda garderober. Vitmåläde väggar och en snygg ljus textilmatta på golvet

BADRUM-Modernt och smakfullt badrum med dusch. Snygg färgsättning som matchar resten av huset. Gott om förvaring i snygga badrumsskåp med belysning samt plåthylla. Fin spegel på väggen. Här finns tvättmaskin. Naturligt ljus från litet fönster samt snygg frostad spegeldörr.

TOALETT- Här finns spoltoalett, handfat med underskåp samt städskåp. Snygg grå våtrumsmatta samt målade väggar. Stort fönster mot tomten och snygg frostad spegeldörr.

Behöver du bygga större för familjen eller plats till alla vännerna så finns det möjlighet att bygga 30kvm, alternativt 2x20kvm på tomten och Attefallshus. Det finns många bra ställen på tomten för tex garage, attefallare, ytterligare förråd, frigga eller om du vill bygga vidare på huset.

NÅGRA KOMMENTARER SÄLJARNA HAR FÅTT HÖRA OM HUSET...

-Den finaste tomten på området och det finaste huset.

-Smak man inte kan köpa

-Fint, coolt 60-talshus, genomtänkt med lite japansk feeling

ANNAT NYTTIGT ATT VETA OM HUSET

SKORSTEN-sotad 5/7-2016, okulär besiktning/brandskyddskontroll utan anmärkning. Besiktning av skorstenen och eldstaden pga av ny kasett 2012 utan anmärkning.

KÄLLARE-Stort utrymme med plats för cyklar, snickarbod, verktyg mm. Säljarna har alldrig haft kallgrader här nere under vinten. I ett specialbyggt isoleratskåp i källaren finns pump och VV mm. Mycket överblickligt och lätt att stänga av och sätta på vattnet. Säljarna har under sin tid inte tömt ur systemet då dom nyttjar huset nästan varje helg året runt.

GÄSTSTUGA- ca 15kvm byggår 2004, nytt plåttak 2009.
Fin och nyrenoverat hus med 4 sovplatser. Fint litet minikök med ljusa träluckor, bänk, ho och blandare samt litet kylskåp. Platsbyggt bord och förvaring. Vitmålad träspont på väggarna och ett ljuslaminatgolv. Här finns både el och sommarvatten indraget. Gäststugan har en fantastisk liten altan. Vill du fånga den första morgonsolen är det här du skall sittaoch mysa med kaffekoppen.

VEDSKJUL- Här finns gott om plats för ved och förvaring, en del med dörr och en öppen del. Mycket bra belysning på stolpe. I fall man blir sugen att hugga ved eller mecka sent på kvällen. Kluven och staplad ved (7,66kubik) ingår

Säljarna har aldrig haft brist på vatten men har hushållit de varmaste somarveckorna. Det finns även en gemensamsam pump med sommarvatten nedanför tomten där man kan hämta vatten.

Renoveringar (Då huset är ett extremt välskött hus fick inte alla renoveringar plats i texten. separat lista finns på visningen)
2008-Ombyggnation av dusch (tidigare ägare)
2010-Ny varmvattenberedare, (tidigare ägare)
2011- Huset köptes av nyvarande ägare i december
2012-Renovering av kök, diskmaskin, Energikasett till öppnapisen,byte av radiatorer, målning sovrum, byte av antenn
2013-Nya fönster vardagsrum (isolerglas med energiglas och argonglas insatta av glasmästare, Nya massiva trägolv (insatta av snickare), ny inredning hall, nya dörrar samt våtrumsmattor (insatta av mattläggare) dusch och toa, Nya avlopp dusch och badrum (rörmokare) samt ny el i bad och dusch (elektriker), spolning av avloppsstammar av spolbil, renovering av vedskjul, Gårdspanen med markduk och stenmjöl
2014-Ny luftvärmepump med sms funktion, nya sovrumsfönster (Tanums kvalitetfönster)Gäststuga totalrenoverad, Ny utebelysning,
2015-Huset laserades utvändigt, äldre fönster kittades om och målades,ny plasmatta kök, Arbetsbänk och hyllor i källare
2016-kyl och frys, textil mattor (sovrum och inre hall), 
2017-Målning av dörrar och karmar, tvättmaskin
2018- Ommålning tak och väggar i flera rum, påkostade vattenprover (godkänt vatten)

Fakta

Adress:
Maren Ängsväg 6
148 97 Sorunda
Område:
Lisö/Maren
Rum:
3 rum och kök2
Boarea:
60 Kvm
Biarea:
8 Kvm
Tomtarea:
3958 Kvm
Pris:
2.450.000 kr
Byggnadsår:
1966
Tillträde:
snabbt
Byggnadstyp:
Villa
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Plåtarbete:
Lackerad plåt
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Grundläggning:
Plintar
Grundmur:
Berg med murad leca
Murstock:
Tegel
Fönster:
2-glas och 3-glas
Ventilation:
Självdrag
Uppvärmning:
luftvärmepump, direkt el
Vatten och avlopp:
Enskilt vatten året om, enskilt avlopp med infiltrationsbrunn, septitank
Pantbrev:
5st om totalt 600.000 kr
Taxeringsvärde totalt:

1.116.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

468.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

648.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Behövs ej
Servitut:
Servitut:
Servitut:
Upplåtelseform:
Friköpt - Fritidshus

Driftkostnader

El:
8057 kr/år
Sotning:
300 kr/år
Samfällighet:
3600 kr/år
Renhållning:
1324 kr/år
Försäkring:
2864 kr/år
Övrigt:
3059 kr/år
Summa:
19204 kr/år
Kommentar:
beräknat på ett åretrunt boende

Övrigt

TOMTEN
Stor, härlig och lättskött tomt som är kuperad i tre olika nivåer med stora byggmöjligheter. Här kan du bygga garage till din verksamhet eller mer plats till dina fritidsintressen eller bygg en attefallare till svärmor eller barnen.

Stor grusad plan (markduk) med möjlighet för lek och spel ytterligare lekplats finns vid ned nedre delen av tomten.
Stor kryddgård framför huset och möjlighet att odla mat i pallkragarna. Tomaterna trivs på kortsidan av huset där det får morgon och eftermiddagssol med lite vila mitt på dagen då de får skugga av dom stora björkarna.
Påkostad isolerad odlingslåda med japanska lönnar.

Gott djur som ekorrar, fasaner och rådjur. Fåglar som stenknäck, skogsduvor, trastar, nötveckor, hackspett, nötskrikor. Morkullorna flyger över sina revir förbi tomten. Ugglorna har man sent på kvällen och har man tur så svävar havsörnen majistätiskt förbi över tomten. Svamp växer på tomten.

Huset ligger beläget med allmänning åt två håll.

Huset tillhör Marenängsvägens samfällighet som är en mindre samfällighet med 20-talet fastigheter. Mycket välskött samt med god ekonomi.

OMRÅDET-ÖVRIGT
Huset ligger på vackra Lisö, 50 minuter med bil från centrala Stockholm. SL-buss stannar precis utanför området och går året runt. Området har en härlig atmosfär med vatten, skogar och öppna landskap. Här finns något för alla. Fina promenadstigar och cykelvägar i skogen och vid havet. Du kan jogga eller promenera  längs med havet, plocka svamp och bär i skogarna, rida eller ta båten ut till många fina badvikar och fiskevatten. Varför inte besöka Öja, Landsort, Järflotta eller Trosa? Vintertid finns här skidspår och du kan åka skridskor på vattnet.

Fållnäs gård med loppis i Stenstallet, café, konstutställning, ridning samt höst och vårmarknad med lokala producenter av mat och hantverk.

Tottnäs rökeri med café och båtbrygga.

Cykelavstånd till Skärlinge där det finns fik och konsthantverk.

Närmsta matbutik ligger i Spångbro 17km bort. Där finns även en pizzeria, fik och tankstation. Varje år hålls en rolig höstmarknad.
En halvtimmes bilfärd till populära Torö. Här finns uthyrning av kajaker samt att många vågsurfare surfar på stenstranden här. Här ligger även den trevliga restaurangen Sjöboden. Från Torö tar du färjan över till vackra och karga Landsort.

HAVET ÅT 3-HÅLL..

FRÖNÄS(ca650m)-En kort promenad

LINDHOLMEN(2km)-Den gemensamma udden har samfälligheten två bryggor, ett vid båtskjulet och en längst ner på udden, här finns även fina klippor att bada ifrån. Det finns möjlighet att ha sin lilla båt eller kajak vid stranden men det är inga riktiga båtplatser. Här nere finns det ett båthus där alla  har en varsit förråd där man kan förvara saker så som stolar och bord, filtar till kalla kvällar vid havet. Där finns även gemensamma bänkar och grill.

DYVIK(ca1km)-Härlig badplats med sandstrand.

 

Budgivning

20 Maj
Budgivare 1
2.900.000 kr

Dokument

Ansvarig mäklare

Pernilla Lippert

Pernilla Lippert

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-717 38 72

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.