• Ring för
  • visning

Saltsjö-Boo Rådjursstigen 5 6rok 156 Kvm


stadsnära idyll


10.950.000 kr

Med en total area om ca 250 kvm med ytterligare ett hus på den 3 200 kvm stora tomten ges oanade möjligheter till ett boende utöver det vanliga bara 20 minuter från centrala Stockholm

  • 7466715 18-328-17 photo print

Beskrivning

Välkommen till Rådjursstigen 5 som ger dig en känsla av lugn. Här får du möjlighet att ge dina barn en trygg uppväxt i naturlig miljö på en stor tomt mitt i Björknäs med utmärkta kommunikationer till centrala Stockholm.
Med närhet till Skurusundet och möjlighet till båtplats, samt Glasbruksjön med populär badplats och fina strövområden ger detta en livskvalitet utöver det vanliga. 
 

Välkommen in till ett stort hus som rymmer den stora familjen. Huset byggdes ursprungligen 1956 och nuvarande ägare byggde ut huset 1989. Huset har löpande renoverats med nytt kök, renoverade badrum och gästtoalett, samt ett nytt värmesystem. Den stora naturtomten på 3200 kvm erbjuder en mängd olika möjligheter. Idag finns ett gästhus på ca 30 kvm som hyrs ut och möjligheter finns även att inreda en lägenhet i källaren.

ENTRÉPLAN

HALL / Välkommen in till en möblerbar hall med gott om förvaring i garderober bakom spegeldörrar

VARDAGSRUM / Stort och välkomnande vardagsrum med både hörnfönster och stora fönster med utgång till terrassen. Här finns gott om plats för soffa och TV med en öppen spis för mysiga höstkvällar. Samt en ostörd vrå för den som vill dra sig undan med en god bok. 

KÖK / Generöst kök som löpnade renoverats med ljusa köksluckor och gott om arbetsytor som ger plats för många att hjälpa till i köket. Trevlig köksö med ny spishäll från Miele och liten praktisk vattenho. Burspråk med trevlig utsikt mot terrassen utanför och plats för stort matbord. 

TVÄTTSTUGA/ Praktiskt med stor tvättstuga angränsande till köket med utgång till terrassen. Gör arbetet med tvätten lite roligare. 

SOVRUM / På entréplan finns två sovrum med garderober och gott om plats.

WC / Helkaklat med vitt kakel och klinker med golvvärme. Vägghängd WC och handfat med kommod samt en kaklad hylla med stor infälld spegel.  

En vitmålad öppen trappa leder oss upp till

ÖVRE PLAN

SOVRUM / Stort sovrum med ljust tapetserade väggar och vitmålad takpanel skapar ett sovrum med sommarkänsla. Som pricken på i finns här även en balkong med morgonsol. En perfekt plats för sommarfrukost. Här finns plats för garderob och förvaring i kattvindarna.

SOVRUM/ Ytterligare ett stort sovrum med hel garderobsvägg och stora fönster som ger en fin vy över tomten. Helt utan insyn. 

BADRUM / Stiligt och helkaklat badrum med golvvärme och fönster. Gott om plats med dubbla handfat med kommod och stor inglasad dusch.

OINREDD VIND/ Bakom en dörr ligger den gamla vinden som är oinredd. Med snedtak och charmigt fönster är det bara fantasin som sätter gränser för vad detta kan rum kan förvandlas till.

KÄLLARPLAN. 

En trappa ner möts vi av en källarvåning med stora rum för förvaring av allt en familj behöver. Vinkällare och ett rum som förberetts för bastu samt ett badrum för nostalgiker. Här finns även ett stort rum med vattenburen golvvärme, flera fönster och egen ingång. Perfekt för ungdomarna, uthyrning eller eget kontor.         

TRÄDGÅRSTOMT/ Den stora tomten på 3 200 kvm är en oas helt utan insyn. Här finns plats för både barnens lek, många olika uteplatser och parkering av både bilar och båtar. På sommaren är här ett eldorado av vackra blommor, blomstrande buskar och träd och många olika rum för olika aktiviteter. Längs med huset finns flera terrasser både för förmiddagens fika i morgonsolen och kvällens grillmiddag i kvällssol. Två förrådsbyggnader med gott om plats för förvaring. 

GÄSTSTUGA Utöver allt detta finns ytterligare ett permanenthus på ca 30 kvm som idag hyrs ut. 

 

 

 

 

 

Fakta

Adress:
Rådjursstigen 5
132 48 Saltsjö-Boo
Område:
Saltsjö-Boo
Rum:
6 rum och kök
Boarea:
156 Kvm
Biarea:
100 Kvm
Tomtarea:
3200 Kvm
Pris:
10.950.000 kr
Byggnadsår:
1958 tillbyggnad 1989
Byggnadstyp:
Villa
Uppvärmning:
Bergvärme
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp.
Pantbrev:
19st om totalt 3.105.700 kr
Taxeringsvärde totalt:

5.094.000 kr
Taxeringsvärde fastighet:

1.138.000 kr
Taxeringsvärde tomt:

3.956.000 kr
Taxeringsår:
2015
Taxeringskod:
220
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
56 kWh/Kvm och år
Energiklass:
D
Upplåtelseform:
Friköpt - Småhus

Driftkostnader

El:
20561 kr/år
Vatten/Avlopp:
10000 kr/år
Sotning:
1000 kr/år
Renhållning:
1100 kr/år
Försäkring:
8000 kr/år
Summa:
40661 kr/år
Kommentar:
Kostnad för el avser även uppvärmning. Observera att driftkostnad kan variera beroende på förbrukning och avtal.

Övrigt

BJÖRKNÄS är ett attraktivt område i Nacka som är känt för stora tomter med trevlig bebyggelse. Här bor man nära naturen med goda kommunikationer till centrala Stockholm.
I området finns ett klassiskt centrum med mataffär och restaurang. Närheten till flera förskolor och skola samt Glasbrukssjön med strövområden och badplats samt  Skurusundet med möjlighet till båtplats gör detta till ett attraktivt område för hela familjen. 

NACKA kommun ör kommunen mitt i storstad och skärgård. Hör finns allt från stora strövområden, närhet till hav och skärgård, populära skolor och en mängd aktiviteter för stora och små. Nacka Forum och Sickla köpkvarter är kommunens moderna köpcentrum som erbjuder allt ett modernt köpcentrum kan erbjuda. Om man behöver åka härifrån kommer man snabbt till centrala Stockholm med buss på ca 20 minuter eller till Stockohlms skärgård från någon ångbåtsbrygga. 

Ansvarig mäklare

Anette Ridder

Anette Ridder

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 073-533 88 31

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.