• Ring för
  • visning

Roslags Näsby Näsbyvägen 2, 5tr 1.5rok 35 Kvm


Spektakulärt & smakfullt


2.895.000 kr

Välplanerad studiolägenhet med härliga sociala ytor och extra takhöjd upp till 3,5 meter, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, effektivt planerad sovalkov, helkaklat badrum samt en underbar & stor balkong om ca 10 kvm i söderläge mot skogen. Lägenheten ligger med närhet till kommunikationer, både buss och tåg mot Danderyd sjukhus samt Tekniska Högskolan samt Täby Centrum med stort utbud av nöjen och service. På taket finns en stor terrass med bl.a. gym och festlokal. Möjlighet att köpa som juridisk person samt enkelt att hyra ut. Möjlighet att bygga loft då det är högt i tak. Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

  • WEB DJI 0872

Beskrivning

PLANLÖSNING

HALL

Välkomnande entréhall med garderober varav den första med skjutdörrar. Genomgående parkettgolv i hela lägenheten.

BADRUM

Generös bänkskiva i massiv ek. Helkaklade väggar med keramikplatta i vit kulör i 150x150. Klinkers i matt, gråmelerad kulör. Spotlights i tak som kompletteras med väggmonterad armatur ovanför badrumsspegeln. Taket är målat i ljusgrått. Skåpsluckorna är släta och tillverkade i lackad mdf. Alla luckor har runda knoppar av stål. Sanitetsporslin i vitt utförande. Duschvägg i glas. Tvättställs- och duschblandare kommer från damixa och är tillverkat i kromat rostfritt stål.

SOVALKOV

Med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Bredden är två meter.

KÖK

Marbodalkök med släta skåpsluckor. Kökets fläktskåp och hyllplan följer väggens vita kulör. Spotlights. Bänkskiva och ho i rostfritt stål. Blandaren från Damixa. Vitvaror från Elektrolux. Integrerade kyl och frys samt även fläkt och diskmaskin. Svart induktionshäll och en elektrisk ugn.

TAKTERRASS

Gemensam takterrass på hela 400 m² i ett perfekt sydvästläge. Utöver detta erbjuds även medlemmarna att träna på föreningens utegym samt gemensamhetsutrymmet med kök och sittplatser.

PARKERING

Scandic Täby administrerar cirka 35 stycken utomhusplatser. Dessa platser kostar 550 kr/mån (separat kö).

 

Fakta

Adress:
Näsbyvägen 2, 5tr
183 30 Täby
Område:
Roslags Näsby
Rum:
1.5
Boarea:
35 Kvm
Pris:
2.895.000 kr
Avgift:
2.314 kr
Byggnadsår:
2019
Byggnadstyp:
Bostadsrätt
Fönster:
3-glas
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Pantsatt:
Ja
Energistatus:
Beställd
Förening:
Unum
Org.nr:
769631-6996
Upplåtelseform:
Bostadsrätt - Lägenhet

Föreningen

Bostadsrättsföreningen Unum består av 147 stycken bostadsrättslägenheter. Fastigheten är ritat av White Arkitekter som även har ritat Yasuragi hotel. I föreningen finns en stor takterrass om cirka 400 kvm med en trevlig festlokal. Det finns även utegym och sittplatser. I föreningen finns även barnvagnsförråd. Som medlem i föreningen har du även tillgång till en cykelpool, ett visst antal cyklar av olika storlekar från lastcykel till citybike. Fiber.

Utöver lägenheterna finns två teknikrum, barnvagnsrum, cykelrum i källaren och cykelparkering på gård. Gemensamhetslokalen på takterrassen är cirka 70 m².    

Övrigt

OMRÅDE

Roslags Näsby ligger centralt i södra delen av Täby på gränsen mot Danderyd, cirka 15 minuters resväg till Stockholm City.

Roslagsbanan ligger cirka 150 meter från lägenheten och tar dig till Stockholm Östra på cirka 15 minuter. Närhet även till Roslags Näsbys trafikplats där det går bussar, bl a 670 direkt till Tekniska Högskolan och från Täby Centrums bussterminal finns bussar till alla möjliga destinationer. 

I Roslags-Näsby finns ett mindre centrum med bl a mataffär, restaurang och frisör. Även nära till nya Enebyängens handelsplats med butiker och restauranger. Kort promenad till shoppingcentret Täby Centrum.

I Näsby Park/Roslags Näsby finns det flera skolor. För årskurs 1-3 finns Norskolan och Slottsparksskolan. För årskurs 1-5 Ytterbyskolan och för årskurs 4-9 finns Näsbyparksskolan. I området ligger också Internationella Engelska skolan som är en friskola. Det finns också ett stort urval av förskolor och familjedaghem.

Dokument

Ansvarig mäklare

Pontus  Warholm

Pontus Warholm

Fastighetsmäklare
Mobiltelefon: 070-840 00 43

Skicka e-post

Intresseanmälan

Viktig köparinformation

1. ALLMÄNT
1.1 UPPGIFTER I OBJEKTSBESKRIVNINGEN
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

1.2 PRIS
Prisnivån som anges bestäms av säljaren i samråd med mäklaren. Om flera bud finns kan budgivning förekomma och priset bli högre. Det råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

1.3 BUDGIVNING
Fastighetsmäklarna tillämpar öppen budgivning. Alla deltagare i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och information om de bud som de har lämnat lämnas till köparen och säljaren av bostaden. Säljaren har en fri prövningsrätt vilket innebär att det alltid är säljaren som avgör om och till vem man vill sälja. Utgångspris är den prisnivå säljaren önskar att budgivningen utgår från. Alla bud mottas av mäklaren och framförs till säljaren, även de som är lägre än utgångspriset. Om bud lämnas till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpekontrakt är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet. Ett bostadsköp blir bindande först när både säljare och köpare har undertecknat köpeavtalet. Finns det flera säljare och/eller köpare, är avtalet bindande först då samtliga parter undertecknat köpeavtalet. Ett muntligt avtal om köp av en bostad är inte bindande avtal.

1.4 MÄKLARENS ROLL OCH AVTALSFÖRHÅLLANDE
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären. Om du efter köpet upptäcker fel som du anser att säljaren ska svara för måste du inom skälig tid meddela säljaren detta genom en skriftlig reklamation. Gör du inte det förlorar du din rätt att göra säljaren ansvarig.

1.5 OMBYGGNATION AV BOSTADEN/FASTIGHETEN
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

2. VILKEN STANDARD KAN EN KÖPARE FÖRVÄNTA SIG ATT BOSTADEN HAR?
2.1 STANDARD DÅ INGET SÄRSKILT AVTALATS
En köpare kan inte förvänta sig mer än att en bostad har ”normal standard”. Alla delar av en bostad har en begränsad teknisk livslängd. Köparen måste alltså räkna med, att en bostad och dess anläggningar förändras och försämras på grund av ålder och bruk. Ju äldre bostaden är desto lägre standard kan köparen förvänta sig. En köpare kan förvänta sig, att olika delar av en bostad fungerar under dess normala tekniska livslängd.

Har bostaden delvis renoverats har köparen rätt att förvänta sig högre standard i de renoverade delarna jämfört med vad bostadens ålder i övrigt ger anledning till. Det går inte att entydigt beskriva ”normal standard” och vad som är normala åldersförändringar. Först när bostaden har betydligt lägre standard än vad köparen haft anledning att räkna med, är det ett fel i köprättslig mening.

2.2 STANDARD SOM FRAMGÅR AV AVTALET
Det som sägs om bostadens standard och som framgår av texten i köpeavtalet med bilagor har köparen rätt att förvänta sig stämmer. Även i de fall säljaren muntligt eller på annat sätt lämnat detaljerade uppgifter som köparen tagit intryck av rör det sig om fel om de uppgifterna inte är korrekta. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock ej som utfästelser.

3. FEL SOM KÖPAREN ANSVARAR FÖR
3.1 KÖPARENS UNDERSÖKNING AV BOSTADEN
Köparens undersökningsplikt av en bostad innebär, att köparen själv får stå för fel som upptäckts eller borde ha upptäckts i samband med köpet. Innebörden av undersökningsplikten, som är mycket långtgående, är att man i efterhand, när en feltvist har uppkommit, har att avgöra om felet kunnat upptäckas av en normalt begåvad och normalt bevandrad köpare, om denne hade gjort en tillräckligt noggrann undersökning. Om denne tillräckligt kunnige köpare inte skulle ha kunnat upptäcka felet (samt med hänsyn tagen till bostaden/ fastighetens ålder, standard och skick) så är det dolt. Då ansvarar säljaren för felet. Detta medför att en köpare, som inte har tillräckliga kunskaper, inte kan vara säker på att kunna fullgöra undersökningsplikten själv. Vid köp av en bostadsrätt/andel i bostadsförening så omfattar undersökningsplikten även att du som köpare ska undersöka föreningen. Du bör därför alltid ta kontakt med styrelsen för föreningen för att kontrollera uppgifter gällande kommande renoveringar, eventuella avgiftsförändringar, lediga p-platser m.m. Det är viktigt att du som köpare tar del av föreningens årsredovisning för att bilda dig en uppfattning om föreningens ekonomi. Föreningens ekonomi styr även månadsavgiften. Om en förening har stora lån eller om underhållet av fastigheten är eftersatt kan detta i framtiden påverka din månadsavgift om exempelvis ränteläget förändras. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Huruvida uppgiften stämmer med dagens mätmetod (SS 21054:2009) kan inte garanteras. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt. En köpare, som känner att han inte har tillräckliga kunskaper, bör anlita en egen besiktningsman som yrkesmässigt utför besiktningar.

3.2 BESIKTNING GENOM BESIKTNINGSMAN
Undersökningsplikten vid bostadsköp är mycket långtgående för en köpare och ställer höga krav på köparen och det kan därför vara klokt att ta hjälp om man inte själv besitter dessa kunskaper eller har expertishjälp i bekantskapskretsen. Om säljaren redan har låtit göra en besiktning är det viktigt att ta reda på vad som ingått i en sådan besiktning och om det funnits några avgränsningar. Den besiktning som görs på uppdrag av köparen behöver normalt inte omfattar alla delar och installationer i bostaden.

4. FEL SOM SÄLJAREN ANSVARAR FÖR
Säljaren har inte ansvar för fel som är upptäckbara. Det vill säga sådana fel som har eller borde ha uppmärksammats vid köparens undersökning av bostaden. Säljaren ansvarar således bara för fel som är dolda. Ett fel anses som dolt om det inte gick att upptäcka vid en besiktning av bostaden och som dessutom måste avvika från vad man får förvänta sig med anledning av bostadens ålder och skick. Säljarens felansvar för en bostadsrätt/andel i bostadsförening upphör två år efter den avtalade tillträdesdagen. Säljarens felansvar för en fastighet upphör tio år efter den avtalade tillträdesdagen.

5. SIDOTJÄNSTER
Mäklaren har en skyldighet att redovisa för både köpare och säljare om denne har s.k. sidotjänster. Mäklarna på Fastighetsmäklarna har följande sidotjänster: Administrationsersättning från Hemnet p.g.a. säljarens annonsering på Hemnet:s marknadsplats. Ersättningen som Fastighetsmäklarna erhåller är 50% av annonskostnaden.